> Oppskrifter- frokost/ lunsj/ kvelds (christinestrening)

Oppskrifter- frokost/ lunsj/ kvelds

HJEMMELAGET MANDELMELK

Hjemmelaget mandelmelk er supergodt
... og veldig enkelt å lage.



  • Legg 1 kopp mandler i bløt i kaldt vann i kjøleskapet over natten
  • Sil av vannet og legg mandlene i en blender sammen med 3 kopper vann og 1 ts vaniljepulver
    (evt. noen dråper stevia vanilje eller vaniljeessens).
  • Miks til mandlene er kvernet ferdig og sil melken gjennom et kjøkkenhåndklede.

 

Voila; god og sunn melk. Den holder seg i kjøleskap i 4 dager.

Mandelmassen som er igjen kan brukes i f.eks yoghurt, over kornbanding eller fruktsalat. Man kan også luftørke mandelmassen og kverne den på nytt i en nøttekvern e.l; da blir det hjemmelaget mandelmel.


SOMMERSMOOTHIE

Supergod- og enkel smoothie!

Til to porsjoner (eller til en veldig sulten person)
miks sammen:

  • 1/2 banan
  • 100 g blåbær
  • 100 g bringebær
  • 1 scoop vanilje proteinpulver
  • 1 ss Dream vaniljeis
  • melk til ønsket konsistens

 




MORGENSTUND...

... Har gull i munn...

Jeg elsker morgener. Jeg våkner stort sett tidlig og spretter rett opp av sengen. Jeg liker ikke å ligge i sengen til langt på dag; det gjør meg gretten. Den perfekte morgenstunden har jeg helt alene, i stillhet i sofakroken sammen med en god frokost og en kopp kaffe.

Dagens frokost var 17. mai inspirert.

Jeg lagde sjokoladegrøt og serverte med blåbær, banan, hjemmelaget jordbærsyltetøy og kokos. Sjokoladegrøt er en favoritt. Har du ikke testet det så har du noe å glede deg til. Kok opp havregryn på vanlig måte og rør inn kakao, sjokoladeproteinpulver, kanel og kardemomme rett før servering. Uten sjokoladeproteinpulver blir smaken veldig besk- mulig det hjelper med søtning?

Mannen min er glad i sove lenge, og slappe av i sengen på fridager.
I dag fikk han sove helt til klokken 10 (!!!) og ble vekket med frokost på sengen.

Perfekt start på morgenen for oss begge :-D

Dagens oppfordring til deg...



Jeg håper du får en super dag.
-Smil fra Christine-

GODE MATTIPS

... Ett par mattips

Uten mat og drikke, duger helten ikke. Heltene, det er oss!

Bilde nr. 1: Salat med reker og kokt egg
Bilde nr. 2: Sunn panna cotta med skogsbær coulis, oppskrift HER
Bilde nr. 3: Supergode frokostvafler, oppskrift HER
Bilde nr. 4: Polarbrød med Philadelphiaost, agurk, paprika, avokado, salt & pepper
Bilde nr. 4: Mozzarella salat (tomat, mozarella, fersk basillikum og litt olivenolje)

 

 

BANANHAVREGRYN PANNEKAKE

Enkel, god og kjapp frokost

I dag var jeg kreativ og lagde kjempegod frokost av det vi har liggende i skuffer og skap.

Bananhavregryn pannekake
... så enkelt som å

  • mose 1 banan
  • røre inn kanel
  • spe på med havregryn og blande godt sammen
  • Forme en pannekake på bakepapir
  • Steke i ovnen på 200 grader til pannekaken har blitt gylden i fargen
  • Servere med masse bær (vi hadde bare jordbær)

 

REN EPLEMOST

Jeg må få tipse om dette syltetøyet:

Eplemost laget av 100% epler.
Null sukker, null kunstig søtning, null tilsetningsstoffer- kun kokte epler!

På grunn av den ikke inneholder tilsetningsstoffer holder den seg bare ca 2 uker etter åpning. Men syltetøyet smaker så godt, så det er som oftest forsvunnet innen den tid. Jeg kjøper det på Kinsarvik naturkost (en helsekostbutikk i Bergen med godt utvalg).

 

BYGGRYNSGRØT

Jeg har nettopp fått opp øynene for byggryn.

... Det er billig, sunt og godt og grynene er forholdsvis proteinrike. Jeg bruker byggryn som tilbehør til middag i stedet for ris, i gryter og salater og i frokostgrøten. Jeg Googlet etter info på byggrynsgrøt i går, og fant ut at byggrynsgrøten er like gammel som Norge, hvis ikke eldre. Før i tiden var bygggrynsgrøten var fast hverdagskost flere ganger om dagen. Den tradisjonelle byggrynsgrøten smaken er ikke langt unna risengrynsgrøt, men den er sunnere med byggryn enn riskorn. Oppskriften under er en med mer smak- som passer veldig godt til frokost!


Kanel og honning kom på etter at bildet var tatt



Frokostgrøt (2 porsjoner):

  • 1 dl byggryn
  • 2,5 dl vann
  • 5 dl helmelk eller lettmelk
  • en klype  salt
  • 2 dl lettkokt havregryn
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ss honning (kan sløyfes)

 

La byggrynene ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet. Ha melk, vann, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 15 minutter til byggrynene er møre. Tilsett havregryn og la det småkoke i tre minutter til (spe på mer havregry dersom du vil ha den tykkere). Smak til grøten med salt. Honning og kanel kan tilsettes i grøten eller la dem som skal spise grøt velge mengde selv. Jeg liker best sistnevnte. Server med jordbærsyltetøy eller bær og nyyyt

Oppskrift fra melk.no.

HJEMMEBAKT VALNØTTBRØD og SJOKOLADE SOM GRØNNSAK

Mmmm, dette er klart favorittbrødet i heimen!
... Hjemmebakt valnøttbrød

Oppskrift på 1 stort valnøttbrød




Bland sammen

  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl speltmel
  • 2 dl sammalt bygg
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl sammalt rug
  • 1 dl kli
  • 1 stor klype salt
  • 1/2 pose tørrgjær

 

... Jeg bruker ofte de grove melsortene jeg har i skuffen. I går var jeg tom for speltmel, da ble det grovbakstmel i stedet. Bruk det du har liggende!

 Bland så inn

  • 4 dl lunkent vann
  • 2 ss extra virgin olivenlje

 

Elt deigen i ca 4 min.
Bland så inn 200-250 gram hakkede valnøtter.
Smør en brødform og legg deigen i formen.
La brødet heve under plastikk i ca 1 time.
Stekes på 175 grader i 45-50 min



Brødet er proppfult av god næring og passer veldig bra til lange turer! Oppskriften er hentet fra boken "mat med med". Tidenes beste oppskriftsbok med masse nyttig kunnskap om sunt kosthold og ren mat. Boken er skrevet av overlege Berit Nordstrand. Sjekk hjemmesiden hennes HER. Der ligger det også mange gode oppskrifter. Et godt tips dersom du ønsker den gode næringen fra nøtter og frø i bakst, og du har barn som ikke liker "klumper i brødet", er det bare å male nøttene i en foodespressor til mel. Da merker ikke barnet at du har i f.eks linfrø og solsikkefrø og næringsinnholdet er likevel det samme!

I følge Nordstrand kvalifiserer mørk sjokolade som en grønnsak... Men dersom sjokolade skal kunne telles som grønnsak må den være over 80% kakao. Spis ca. 30 gram dagen sammen med en neve nøtter. Det finnes få sjokolader med så høyt kakaoinnhold som er smaksatt med nøtter og bær. Derfor lagde jeg min egen variant i går kveld.

  • Smelt 1 sjokoladeplate som har minst 80% kakaoinnhold på lav varme.
  • Fyll sjokoladeformer (eller isbitformer i silikon) med nøtter, bær etc.
  • Hell over sjokolade i formene
  • Settes i kjøleskap til de stivner

 

Jeg fylte mine former med gojibær, incabær, pistasjnøtter og mandler. De med gojibær ble både min og mannen min sin favoritt. Mmm, tenk at noe så godt kan være så sunt :-D



FAVORITTFROKOST


En av favorittfrokostene mine er dette:


  Dagens bilde fra instagramkontone min (christinelystrup)

Du trenger:

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 ss cottage cheese
  • 2 ss tyrkisk yoghurt (kan droppes)
  • 1 ts honning
  • 1 dl usøtet kornblanding
  • 1 dl bær eller frukt
  • 1 neve hakkede nøtter

 

Legg lag på lag i et fint glass og nyyyt :-) En supergod start på dagen!

 

Jeg håper du får en fin dag.
-Smil fra Christine-

SUNT BRØD

... Fikk du med deg Kunnskapskanalen på NRK2 i dag?

Der var det et supert foredrag om kosthold. Jeg ble skikkelig inspirert til å begynne å spise rent igjen og kutte sukker i kostholdet. Jeg fikk også en skikkelig oppvekker når det gjelder kunstig søtning. Studier viser at man faktisk kan gå opp i vekt av sukkerfrie pastiller og brus OG beintettheten svekkes. Det er godt med slike oppvekkere i blandt. Jeg liker programmer med god begrunnelse bak påstandene, og med kunnskap fra folk med god utdanning innen feltet. Berit Nordstrand (overlege ved St. Olavs hospital og kostholdsrådgvier) holder foredraget. Gikk du glipp av programmet kan du se det HER. Anbefales virkelig.

Berit Nordstran har også en fin nettside med mange inspirerende oppskrifter til frokost, lunsj, middag, kvelds og snacks samt mange gode og velbegrunnende kostholdstips. I dag ble jeg inspirert av en brødoppskrift. Sunt, og utrolig godt. Oppskriften finner du HER.

Dette trenger du:

  • 4 egg
  • 1,5 dl rømme
  • 6 dl hvetekli
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 4 ss linfrø (helst knuste ? da får du gevinst av den sunne oljenen)
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 3 ss smeltet smør

 

Fremgangsmåte:

Visp eggene sammen først, og bland så i resten. Hell deigen i en brødform; det blir lettere å få ut hvis du kler den med bakepapir. Stekes i 175 grader i ca. 60 min på nederste rille.

 

FROKOSTVAFLER

... En favoritt hos store og små!

Bland sammen (i denne rekkefølgen)

  • 3 egg
  • 3 dl skummet kulturmelk
  • 3 dl lettmelk
  • 1/2 ts salt
  • 1 toppet ts natron
  • 3 dl havregryn
    (for glutenfrie: bruk glutenfrie havregrynn)
  • 3,5 dl grovbakstmel
    (eller et glutenfritt mel)

 

La røren svelle i ca 20-30 min.
Stek til vafler i vaffeljern.

Enjoy!

Muscle up beinøkt og karamellpannekaker

God mandag fine dere.
Klar for en ny og sporty uke?  



Jeg startet uken med en skikkelig heavy beinøkt fra Muscle Up programmet. Jeg kjenner på kroppen at jeg er litt sliten i dag; jeg var svak på trening i dag og måtte ta av mye vekter på flere av øvelsene.

  • Markløft 70 kg 5x5
  • Farmers walk
  • Knebøy 50 kg 4x8
  • Glute bridge 70 kg 3x10
  • Bulgarske utfall 20 kg 2x10
  • Beinpress
  • Lår curl

 

Dagens mattips:
Til søndagskosen i går lagde jeg karamellpannekaker a la Kristine. NAM, de var gode!




Bland sammen


La røren svelle i et par minutter før du heller røren på et bakepapir og hell over 1 ss yaonsirup. Settes i ovnen på 180 grader i 10-12 min. Strø over Sukrin og kanel, rull sammen og nyt. 

 



Christines etter trening vafler

Bananvafler er faktisk skikkelig godt, spesielt rett etter trening.
Jeg mikset sammen min egen versjon i går, med litt inspirasjon fra Kristines lefserøre.

Vafler, ca 3 stk.
Du trenger:

  • 1 egg
  • 3 hvitter
  • 2 ss mandelmel
  • 2 ss vaniljeproteinpulver
  • 1 ts fiberhusk
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1 banan
  • 3 ss vann



Rør sammen 1 egg og 1 hvitte. Tilsett 3 ss vann og alt det tørre. Rør inn 1 most banan. Pisk 2 eggehvitter stive, og bland forsiktig inn i røren. Stek vaflene og nyt med ferske bær... Eller syltetøy.

Mmmm :-)

Hjemmelagde knekkebrød

*Fine dagen*

Etter svømmetreningen i dag dro jeg rett til min gode venninne Tonje- som for øvrig har blitt verdensmester i kick boxing- IGJEN! Verdens beste Tonje :-) Hun er så snill og god, og jeg koser meg alltid sånn med henne!

Jeg fikk servert hjemmelagde, supergode knekkebrød!
NAM! Jeg måtte lage meg en god haug knekkebrød fra oppskriften hennes- med en gang jeg kom hjem! Har ikke lagd de med nøtter før- men det kan anbefales altså. Jeg har stjelt oppskriften hennes, og deler den med dere :-)


Hjemmelagde, supergode knekkebrød

  • 2 dl sammalt grov hvete
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl kruskakli
  • 2 dl havrekli
  • 1,5 ts salt
  • 6,5 dl vann
  • nøtter eller salatblanding
    (du finner salatblanding i egen liten blank pose i fruktavd. på butikken)

 

Fordel massen på to stekebrett- med bakepapir.
Sett begge i ovnen. Ta ut brettene etter 20 min og skjær til passelige biter med pizzahjul.
Sett inn i ovnen igjen, men denne gangen setter du brettet som var neders øverst- og motsatt
Stek i 20 min til. Så setter du døra på stekeovnen på gløtt og steker i 10 min til.
Voila- ferdig.

Frokostvafler

Jeg elsker frokost, og i helgene liker jeg å lage noe ekstra godt!
Her i huset er sunne og grove frokostvafler en av favorittene :-)

Du trenger:

  • 3 dl havregryn
  • 4 dl grovbakstmel
  • 3 dl surmelk (kefir, yoghurt, kesam e.l)
  • 3 dl lettmelk
  • 3 egg
  • 3 ss rapsolje
  • 1 toppet t-skje natron (jeg brukte bakepulver)
  • 1/2 ts salt

 

Bland sammen og la det svelle i ca. 30 min (slik at havregrynene blir myke og røra blir tykk og god). Stek vafler og nyt med syltetøy, varme bær, cottage cheese og brunost!

Jeg kan garantere deg en perfekt frokost!

 

Denne oppskriften er hentet fra månedens utgave av Shapeup.
Du kan finne en annen variant her og her

Sjokolade hver dag

Jeg elsker sjokolade.
Altså, ELSKER sjokolade.
Den skal være mørkest mulig.
Helst uten sukker og gjerne litt bitter.

Jeg er heldig.
Jeg spiser sjokolade HVER dag!!! Sjokolade i form av en sunn og god grøt...



Sjokoladegrøt:

  • 50 gram havregryn
  • 1 dl soyamelk (eller melk)
  • 1,5 dl vann
  • 1 ss kakao
  • 1 ss cocosa med smak (kan sløyfes)

Kok opp havregryn sammen med vann, soyamelk og kakao. La grøten småkoke til den er i ønsket grøtkonsistens. Ta grøten over i en skål og rør inn 1/2- 1 ss cocosa. Pynt med en banan og nyyyyt.

Sammen med en kopp kaffe er dette den perfekte start på dagen for meg :-)

 

Nydelig Granola

 

I kveld har jeg lagd en utrolig god Granola.
Om du er glad i kornblandinger så anbefaler jeg denne... Virkelig!!! Den var bare knusegod. Og enkel å lage...



Granola, ca 1/2 kilo

  • 250 gram havregryn
  • 50 gram solsikkekjerner
  • 50 gram gresskarkjerner
  • 50 gram hakkede mandler
  • 50 gram sesamfrø
  • 50 gram kokos
  • 50 gram tørkede aprikoser hakket i små biter
  • 25 gram sukrin
  • Bittelitt salt

    - Bland alt det tørre godt sammen i en stor bolle.
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 ss yakonsirup (du kan bruke honning)
  • 2 ts cocosa (eller solsikkeolje)

    - Varmes forsiktig opp i en liten gryte slik at smør og honning løser seg opp.

 

Bland alt sammen slik at det blir en fuktig blanding.
Hell det i en ren og usmurt langpanne 
Stek det på 140 grader, midt i ovnen i 50 min. (eller til det blir litt brunt på toppen)
Rør tre ganger i løpet av steketiden.

 

Oppbevares i kjøleskap. Der holder den seg god i ca. 4 uker :-)



Frokost vafler

 

Lyst på vafler til frokost???

Denne oppskriften gir 3 vafler, og metter kjempegodt!!! En flott start på dagen :-)

20-30 gram havregryn/havrekli
1egg
3 eggehviter
Bittelitt melk, evt kesam
Litt physsilumfrø for ekstra fiber

Proteinrik røre med bra sammensetning av næringsstoffer. Til å smøre vaffeljernet kan du bruke 1 kcal spray. Vaflene er vanvittig gode med varme bær, eplesyltetøy & kanel, hjemmelaget bringebærsyltetøy og med brunost.

Oppskriften er hentet fra Bootybuilding

Næringsinnhold, hele røra:
331 kcal
23 g protein
19,26 g karbohydrater
9,72 g fett

christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei du :-) Så hyggelig at du besøker bloggen min. Jeg heter Christine og jeg har rukket å bli 31 år gammel. Jeg er gift og mamma til verdens beste gutt på 1,5 år. Jeg er gründer og har eget enkeltmannsforetak; www.christinestrening.com. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber hovedsakelig med personlig trening utendørs i små grupper, bootcamp og babybootcamp ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits