februar 2011

Bringebærfromasj

 

Dette er noe av det beste jeg har lagd på lenge!!!
I dag eksprimenterte jeg litt på kjøkkenet, og resultatet???
Kjempegod bringebærfromasj!!!

 

 

Bringebærfromasj:

400 g bringebær
0,75 dl sukrin
4 gelantinplater
2 dl soyafløte (kan bruke vanlig fløte)

Du kan kjøpe frosne bringebær, men da må du tine de først. Bland bringebær og sukrin i mixmaster. Skill frøene fra saften ved hjelp av en sil og ta vare på saften (jeg la alle frøene fra bringebærene i et glass i kjøleskapet- det blir syltetøy til lunsjen i morgen).

Pisk litt sukrin og soyafløte (eller vanlig kremfløte) til krem.

Legg gelantingplatene til bløt i vann i 6 min. Klem ut vannet. Varm opp en liten del av bringebærsausen i en gryte og tilsett gelantinplatene. Rør om til gelantingen oppløses. Ta bort gryten fra platen. Tilsett resten av den kalde bringebærsaften og kjøl av. Når den er blitt kald rører du saften forsiktig inn i kremen, litt om gangen.

Legg i frysen i 2-3 timer til den er passe stiv (Ikke la den fryse seg helt hard...). Pynt med ferske bringebær. Nyyyt.

 

SjokolademuffinsTil dessert i dag ble det sjokolademuffins til kvelds.
Oppskriften er hentet fra Kristine sin blogg.

Muffins
1 egg
2 egghvite
30 g sukrin
10 g mandelmel
15 g belgisk sjokoladeprotein
10 g hi-maiz
20 g pofiber
1 ts fiberhusk
10 g 100 % kakao
20 g skyr naturell
Litt himalayasalt, ca 1/6 ts

Glasur
5 g kakao
1 eggehvite
Sukrinmelis

Skill eggplomme fra hvitte.
Stivpisk egghvitene, tilsett  surkin.
Bland sammen eggplomme, mandelmel, firberhusk, pofiber, hi-maiz, kakao, skyr og salt. Ha i litt vann til det blir deigkonsistens. Bland deigen forsiktig inn i egghvittene.
Ha deigen i 10 muffinsformer.
Stekes på 175 grader i 15 minutter.

Til glasuren stivpisker du eggehviten.
Tilsett melis og kakao og sett glasuren i fryseren i 10 minutter.
Smør glasuren over muffinsene.

 

Deilig scampirett


Jeg ELSKER scampi
Og denne scamioppskriften er uten tvil min yndlingsmiddag, og en god rett til lørdagskos!!!


SÅ godt og SÅ enkelt, og raskt å lage!!!

Til 2 personer pleier jeg å lage litt mindre enn en halv porsjon av det oppskriften sier.
Til 4 personer trenger du:

1,5 kg scampi (jeg pleier å bruke rundt 1/2 kg til 2 pers. og rundt 1 kg til 4)
2 fennikler
2 mellomstore squash
4 vårløk
12 cherrytomater
6 ss pinjekjerner
100 g marinerte soltørkede tomater
3 ss pesto
4 pedd hakket hvitløk
1/2 ts chilipulver
litt mild ost

Begynn med å rense scampien. Skjær dem i 2 eller 3, avhengig av størrelsen, og legg til side. Skjær toppen av fenniklene og skjær dem i tynne skiver. Skjær endene av squashene, del dem i 2 på langs og skjær dem i tynne skiver (ca 2-3 mm tykke). Rens vårløken og skjær dem i tynne skiver. Del tomatene i to. Hakk hvitløken. Skjær de soltørkede tomatene i strimler.

Rist pinjekjernene i en varm panne uten olje til de blir gylne. Legg til side

Ha litt olivenolje i pannen og wokk fennikelen i 3 min. Legg til side. Wok så squashen i like mye olje (bruker ofte litt mindre olje enn anbefalt)

Wokk deretter vårløken sammen med cherrytomater, soltørkede tomater, chili og hvitløk i olje i 2-3 min og legg til side.

Stek så scampiene i 1- 2 ss olje i 2-3 minutter til de er gjennomstekte, vend ofte. Pass på at scampiene ikke stekes for lenge, da blir de seige. Legg til side.

Bland alle grønnsakene i en større panne og rør inn pesto og pinjekjerner. Varm opp. Tilsett til slutt scampiene. Fordel retten i 4 skåler og dryss over smuldret chevre ost eller legg på små klatter snøfrisk. Pynt med et par basillikumblader.

christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei du :-) Så hyggelig at du besøker bloggen min. Jeg heter Christine og jeg har rukket å bli 31 år gammel. Jeg er gift og mamma til verdens beste gutt på 1,5 år. Jeg er gründer og har eget enkeltmannsforetak; www.christinestrening.com. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber hovedsakelig med personlig trening utendørs i små grupper, bootcamp og babybootcamp ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits