februar 2013

LYKKERUS

LYKKERUS OGGLEDESRUS
... I SUS OG DUS!

Nok en milepl er ndd. I dag var vi p ultralyd og fikk se babyen vr igjen.

Denne gangen kunne vi se et fullkomment lite menneske innimagen min.

... En liten krabat som ikke ville ligge stille. En som var s aktiv atjordmor fikk problemer med sjekke alt hun skulle underske.Hun trykket alt hun kunne, og babyen vr reagerte med sparke hardt tilbake og bytte stilling. Etter litt trykking her og der, og litt zooming ut og inn fikk hun mltalt hun skulle ogundersktbde hjerne, hjerte, lunger, nyrer og alt som hrer med.

S langt hun kunne seventer vi en perfekt liten gutt.


Vr egenfine, veldig velkomnelille Ola.

De siste ukene har jeg hatt skikkelig flelse av at jeg bar p en liten gutt, og jammen fikk jeg ikke rett :-) N m jeg en tur til byen for kjpe lysebl knapper til dressen jeg har strikket, og masse nytt garn til alle strikkeprosjektene jeg har p vent. I mellomtiden strikker jeg p en bukse i restegarn.

Jeg ble forresten rekruttrert til vre med i et stort forskningsprosjekt vedr. gravide og ammendes kosthold. Forrige kostholdsrd for gravide ble publisert i 2005, og Norge henger visstnoketter i kunnskap rundt tema i forhold til nabolandene vre. Barnelegen som forsker p tema har lenge forsket p kosthold og vitamintilskudd for gravide, ammede og spedbarnog har kommet frem til at gravide og ammende br unng spise laks pga. hyt niv av miljgifterogkvikkslv (laks inneholder visst mermijgifter enn rret som gravide alleredeer frardet spise). Videre sa hun at man burde ta vitamintilskudd under hele graviditeten og ammeperioden ettersom gravide fr mange mangler i vitaminniv pga forhyet blodvolum. Den gule esken p apoteket var optimal ta som tilskudd under hele graviditeten og i ammeperioden. Hun sa ogs at man burde begynne gi barn vanlig mat (i tillegg til morsmelk) alleredefra 4 mnd alder, ikke 6 mnd som tidligere anbefalt pga. nringsinnholdet i morsmelken gr nedover etter en tid. Barnelegen mente det var et problem at leger og helsesstre ikke alt vet om dette, og hunnsker samle nok materiale som kan fre til endringer i Helsedirektratets kostholdsrd for gravide og ammende.

Under graviditeten skal jeg ta 4 blodprver, og i ammeperioden skal jeg ta to blodprver og to tester av morsmelken. Det blir spennende se resultatet.

Nr sola skinner ute, og vi har ftt verdens beste nyhet gr det ikke ann sitte p rompa og skrive oppgave. Jeg starter ferien en dag tidligere enn planlagt, og hva er vel en bedre start p en ferie enn en tur ute i godvret? Det ble en god mil i solskinn og fine tanker.

Life is good!

Stooort smil fra
Christine

SUNNE FROKOSTLAPPER

Mmm, vi har hatt de beste frokostene de siste dagene.

Lapper a la Vilde Sofie har blitt et fast innslag p morgener vi har god tid. Oppsrkiften er hentet HER. Vilde Sofiehar en av mine absoluttefavorittblogger- sjekk den ut.

Oppskrift lapper
(til at2 personerkan spise seg kjempemette)


  • 2egg
  • 3 dl melk
  • 2 dl havregryn, malt til mel
  • 1-2 dl bokhvetepannekakemiks
    (finnes i glutenfriavdelingen i matvarebutikker med godt utvalg)
  • 2 ts bakepulver
  • Kanel, kardemomme, salt, vaniljeessens og vaniljestevia.


Brukglutenfrie havregryn dersom du vil ha glutenfrie lapper.



SUNNERE CHORIZOPIZZA

Etter trening i dagfikk jeg lyst p noe godt. Valget falt p sunnere Chorizopizza, og den ble en av de beste pizzaene jeg har laget!!! Jeg tok utgangspunkt i DENNE oppskriften, men gjorde som vanlig noen endringer underveis. Jeg er fan av "man tager hva man haver". Nr du leser en oppskrift- ikke vr redd for bytte ut melsorter, kryddersorter osv. Prv deg frem, og bruk det du har i skapet.I dag hadde jeg f.eks ikke kikertmel, s da brukte jeg grovbakstmel og malt havregryn i stedet.

Pizzaen kan enkelt lages glutenfritt. Bruk da mandelmel, bokhvetemel, glutenfrie havregryn (som du maler til mel)eller annet glutenfritt mel du har liggende. Kli kan ogs byttes ut med dette.


Du trenger:
(til en pizza for to voksne ca 40cm diameter)

Bunn:

2 egg
2 ss revet ost
2 ts psyllium husk eller fibehusk
3ss mandelmel
2 ss havregryn, malt til mel
3 ss grovbakstlmel
2 ss kli
2 ts trket oregano
1 ts trket basilikum
1 ts salt
1ss olje
2ss rmme/kesam
1ts bakepulver

Saus:

ca. 1/2 bokshakkede tomater

1/2 ts salt
2ts oregano
1ts basiliku
1-2 finhakkede hvitlksfedd
1/2 hakket chili
1/2 hakket lk

Topping:

Revet ost
Chorizo
Strimlet svinekjtt

paprika

Slik gjr du:

1. Ha alle ingrediensene til pizzabunnen i en bolle og bland til det blir en glatt, tykk rre. Hvis deigen virkerfor trr, s kan du spe p med 1ss rmme eller 1 ss olje. Kle en stekeplate med bakepapir, og ha pizzadeigen p bakepapiret. Jeg trykket den ut med hendene- deigen min var klissete men jeg hadde godt med vann p hendene slik at det ikke hang seg fast mens jeg jobbet med den. Pensle bunnen med litt olje for gjre den ekstra spr. La deigen svelle litt mens ovnen blir varm (180 grader).

2. Hell hermetiske tomater i en gryte, og tilsett alt som skal i sausen. Varm opp p svak varme mens du steker svinestrimlene i egen panne.

3. Forstek bunnen i ca 10 min p 180 grader (flg med p bunnen, den skal ikke bli veldig brun enda).

4. Ta pizzabunnen ut og ha p saus, ost og topping. Dryss litt oregano over. Stek i ca 10-15 minutter p 180 grader.



GUL ERTESUPPE ble til lapskaus

Jeg fikk tips fra fine Eirin om lage gul ertesuppe til middag.
Billig, sunt og kjempegodt.

Eirin er en avmange som inspirerer meggjennom blogg. Hun har ikke har blogg selv, men hun legger ofte igjen mange gode tips i kommentarfeltet (tuuusen takk for det).Oppskriften hun anbefalte var DENNE. Jeg leste gjennom oppskriften og tenkte den s veldig, veldig god ut, men for et tiltak! Matlaging over to dager?

I dag fikk jeg veldig lyst p noe salt til middag, og jeg kom til tenke p ertesuppen. Jeg satt i gang med matlaging i formiddag, og det varikke tiltak lage i det hele tatt. Den tar mange timer p bli ferdig, men den lager seg selv bare det blir satt p kok. Alt kan lages samme dag dersom man starter i god tid fr middagstid. Det eneste var at jegikke haddebltlagt gule erter over natten- dermed ble det en deilig lapsskaussuppe i stedet... Jeg er glad jeg har oppdaget hvor enkelt det er koke svineknoke, og lage god kraft. Neste gang skal jeg ha ertene klare, og da skal jeg flge oppskriften under til punkt og prikke (n vet du hva du fr til middag neste gang, farmor Vigdis). I dag lagde jeg den som sagt uten erter, og hadde litt mer grnnsaker enn det oppskriften sa.


Gul ertesuppe
(til fire personer)

Dag 1.

250 g trkede, gule erter legges i blt

1 rkt svineknoke, med hud og alt, legges i en passende kjele.
Hell over vann s det dekker knoken akkurat, ca 1 1/2- 2 liter.
Kok i 2-3 timer til kjttet lsner fra selve knoken. Fyll p med litt mer vann om ndvendig.
Fisk knoken ut av kokevannet og la den ligge p et fat til den er litt avkjlt.

Ta vare p kokevannet, det danner basisen for selve ertesuppen!

Avkjl knoken og plukk den fri for hud og overfldig fett. Riv kjttet i sm biter. Hvis du synes bitene blir for store, s deler du dem i mindre deler med en kniv. Kjttet pakker du inn i aluminiumsfolie og legger i kjleskapet. Kokevannet fra knoken tar du ogs vare p i kjleskapet.

Dag 2.

3 gulrtter, skret i passende suppebiter
500 g poteter, skrelt og skret i sm terninger
1purrelk, skjr i tynne skiver
1/2 klrabi, skrellet og skret i sm terninger

Salt og pepper.





Hell kokevannet fra i gr i en kjele. Hell vannet av de bltlagte ertene og ha de i kokevannet. Kok i 60 minutter. Tilsett s grnnsakene. Kok i 30 minutter eller til grnnsaker og erter har blitt mre. P slutten av koketiden tilsetter du kjttet og lar det smputre til det har blitt varmt. Smak til med salt og pepper. Hvis du synes suppa virker for tynn, s sper du bare p med mer grnnsaker eller tar av noe av vsken og fryser den ned. Gir utrolig god basis til senere suppelaging!

Server med flatbrd til.

REN EPLEMOST

Jeg m f tipse omdette syltetyet:

Eplemost laget av 100% epler.
Null sukker, null kunstig stning, null tilsetningsstoffer- kun kokte epler!

P grunn av den ikke inneholder tilsetningsstoffer holder den seg bare ca 2 uker etter pning. Men syltetyet smaker s godt, s det er som oftest forsvunnet innen den tid. Jeg kjper det p Kinsarvik naturkost(en helsekostbutikk i Bergen med godt utvalg).

BYGGRYNSGRT

Jeg har nettopp ftt opp ynene for byggryn.

... Det er billig, sunt og godt og grynene er forholdsvis proteinrike. Jeg brukerbyggryn som tilbehr til middag i stedet for ris, i gryter og salaterog i frokostgrten. Jeg Googlet etter info p byggrynsgrt i gr, og fant ut at byggrynsgrten er like gammel som Norge, hvis ikke eldre. Fr i tidenvar bygggrynsgrten var fast hverdagskost flere ganger om dagen. Den tradisjonelle byggrynsgrten smaken er ikke langt unna risengrynsgrt, men den er sunnere med byggryn enn riskorn. Oppskriften under er en med mer smak- som passer veldig godt til frokost!


Kanel og honning kom p etter atbildet var tatt



Frokostgrt (2 porsjoner):

  • 1 dl byggryn
  • 2,5 dl vann
  • 5 dl helmelk eller lettmelk
  • en klype salt
  • 2dl lettkokt havregryn
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ss honning (kan slyfes)

La byggrynene ligge i rikelig medkaldt vann natten over. Hell av det overfldige vannet. Ha melk, vann, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrring. La grten smkoke i 15 minutter til byggrynene er mre. Tilsett havregryn og la det smkoke i tre minutter til (spe p mer havregry dersom du vil ha den tykkere). Smak til grten med salt. Honning og kanel kan tilsettes i grten eller la dem som skal spise grt velge mengde selv. Jeg liker best sistnevnte.Server med jordbrsyltety eller br og nyyyt

Oppskrift fra melk.no.

WINTER WONDERLAND

Sol, sol, sol!



Jeg har bodd i Bergen i 6 r n, og dette skoleret hargitt meg flere solstrler enn alle de andre 5 renetil sammen... iallefallnesten :-)Jeg slutter aldri la meg overraske hver gang jegvkner til strlende solskinn. Nr jeg i tilleggfinner snen p fjellet like bak huset vrt er lykken komplett.

I gr gikk jeg tur over Natlandsfjell i solskinn og sn.
... Og n sitter jeg klar i turklr for ta samme turen igjen. Det er s fint der oppe!


Bratt opp til Ulriken (trnet p fjellet)ja.

Tur i sol og frisk luft er den perfekte lesepause.
Resten av dagen skal bli brukt til mer skolearbeid og gravidyoga.

Hper du fr en fin kveld :-)

KVELDSKJRING

I gr ringte jeg mannen min da han var p veihjem frajobb.
Jeg: "Du, skal vi dra p kveldskjring i kveld?"
Han: "Jaaa !!!"

Vi slengte oss rundt, pakket ski og utstyr og 30 min senere var vi p vei til Eikedalen.



Det har kommet masse sn de siste dagene, og det var supre forhold i anlegget.

Vi glemte hodelyktene vre, s vi stod for det meste i lssnen rett under lyslypa. Veldig oppkjrt, men likevel myk og fin sn! Vi mtte en liten kar p 4 r som vde p slalom i lssnen sammen med pappan sin.S Flink var han- slik skal vre barn blli ogs ;-)Jeg ser ut som ei kjerring i lssnen om dagen- jeg er s redd for falle p gravidemagen s jeg tr ikke satse ordentlig. Da blir stilen deretter. Men i bakken gr det fortsatt fint, det skal mye til falle der.

Jeg bruker en diger seilbukse som skibukse om dagen. Der har jeg plass til en diger mage- og den kan jeg fint bruke ut skisesongen :-) N mangler jeg bare en ullbukse, s er jeg klar for en voksende mage.Jeg hper jeg har energi til st p ski ut vinteren. Jeg er 4 mneder p vei n, og jeg merker det blir litt tyngre st p ski en hel dag. Vi skal til Hemsedal og Geilo p vinterferie i mars, og da er planen st myep slalom og f et par turer p de nye fjellskiene mine.

... Men toppturer har jeg lagt p hylla for i r.

christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei du :-) S hyggelig at du besker bloggen min. Jeg heter Christine og jeg har rukket bli 31 r gammel. Jeg er gift og mamma til verdens beste gutt p 1,5 r. Jeg er grnder og har eget enkeltmannsforetak; www.christinestrening.com. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber hovedsakelig med personlig trening utendrs i sm grupper, bootcamp og babybootcamp ulike steder i Bergens vakre natur; ret rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregr utendrs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge p langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira p begi meg ut p enda flere vgale drmmer- og drmmer er det ikke mangel p! Jeg trener mot mitt frste ironman 70,3 i Haugesund juli 2015. Flg meg gjerne p veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg ogs p instagram og facebook ved ske christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits