mars 2011

Søtsure godterikuler

Jeg har godteridag i dag... Spisedagen på en torsdag er bra det også :-) I dag har det gått i grøt, granola, omelett og smoothies. I kveld blir det rødvin og hjemmelaget godteri.  

Til ukens godteri ble det sure godterikuler inspirert av mjuugly.
Hennes oppskrift med incabær og granateplepulver finner du HER

Jeg hadde ikke incabær, så jeg endret litt på oppskriften

Søtsure godterikuler:

 •  3 dl cashewnøtter
 •  2 dl bringebær
 •  4 store dadller uten stein
 •  1 dl rosiner
 •  1/2 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
 •  2 ss granateplepulver

Bland alt sammen i en blender til en seig masse. Ha litt vann på hendene og trill til kuler. Rull dem i granateplepulver.

 

Mine ble veldig klissete, sikkert pga. det er en del væske i bringebærene. Granateplepulveret smeltet liksom inn i kulene da jeg skulle trille dem. Men etter 20 min i fryseren ble de fastere i fisken, så da strødde jeg litt over kulene rett før servering.De smakte kjempegodt, selv om de ser litt rare ut på bildet!!! Veldig annerledes enn de andre kulene jeg har lagt. Disse smakte veldig friskt og syrlig. Tenk at noe sååå godt kan være sunt!!! Og med sunt mener jeg ikke kalorifattig altså :-) Men alt oppi er rene råvarer, og supermat som er godt for kroppen. Veldig mye bedre for kropp og sinn enn godteri i butikken...

Carobkuler- sunt godteri

I går lagde jeg Carobkuler også :-)
Mannen min elsket de- han er utrolig glad i søt smak...
Carob gir en veldig søt, mild og barnevennlig sjokoladesmak som er enkel å like.

Carobpulver fås billig i helsekosten. Ellers trenger du ikke så mye mer hokkus pokkus. Jo, Bjørkesøt!!! Men der kan du sikkert bruke Sukrin eller annet naturlig søtning om du har det. Hvis ikke får du Bjørkesøt til blodpris i helsekosten, eller veldig billig på iherb.com, se HER. Husk å oppgi koden RUP 345 så får du $ 5 i avslag :-)

Tilbake til oppskriften... • 4 ss toppede carobpulver
 • 1 dl kokosmasse
 • 3 dl malte usaltede cashewnøtter
 • 2 ss pinjekjerner
 • 2 ss Bjørkesøt
 • 1/2 dl appelsinjuice (du kan bruke vann)
 • 3 store dadler
 1. Mal cashewnøtter til mel i en kjøkkensmaskin eller blender. Tilsett pinjegkjerner, dadler, carob og kokosmasse. Bland god sammen i blenderen.
 2. Bland sammen Bjørkesøt og vann eller appelsinjuice og ha det i den tørre blandingen litt etter litt mens blenderen kjører (jeg har en elendig blender så jeg styrte litt med det der...). Fortsett å kjøre til deigen er en klump. Det kan hende du må ha i litt mer væske.
 3. Ha litt vann på hendene (så unngår du kliss) og trill til kuler. Du kan trille de i kokosmasse eller knuste mandler, men de var veldig gode uten. Oppbevar i en boks i kjøleskap- der holder de seg i 2 uker.

Kulene smaker absolutt best når de er helt avkjølte. Ha de f.eks. 15 min i fryseren før servering. Nam!!!Litt om carob:

 • Kommer fra fruktbelgene på johannesbrødtreet og dyrkes i landene rundt Middelhavet.
 • Johannesbrødtreet fikk navnet etter døperen Johannes som skal ha hatt fruktbelgene fra dette treet som sin eneste føde ved sitt opphold i ørkenen.
 • er naturlig søtt med lavt fettinnhold. 
 • Inneholder mye kalsium, kalium, jern og magnesium.
 • Er godt for magen.

Slå av lysene i morgen du også!

I morgen kl. 20.30 må du huske å slå av alle lysene i hjemmet.
Hundrevis av millioner mennesker i 133 land i verden til å slå av lyset kl 20.30 sin lokale tid. Bli med å støtt Earth Hour, som er verdens største klimakampanje!!! 1260 landemerker og ikonbygg slukker lyset fra Davis Station i Antarktis til Victoria Falls i Zimbabwe. Eiffeltårnet i Paris, Operahuset i Sydney og Stortinget i Oslo skal også slukke lyset denne timen.

 Du kan være med på å vise at du er villig til å være med i kampen mot klimaendringene! 

Individer, samfunn, bedrifter og regjeringer går hver dag foran som forbilder i dannelsen av det som skal bli vår felles fremtid gjennom nye visjoner for en bærekraftig utvikling og med nye teknologier for å nå målet, sa Ban Ki-moon i dag. La oss derfor gå sammen i morgen for å feire vår felles målsetting om å ta vare på jorda og velferden til menneskene som lever her. La oss bruke de seksti minuttene i mørket til å hjelpe verden med å se lyset!

Les mer HER og meld deg på du også :-)

Kjempegod og enkel middag

Mmmm...
Jeg begynner rett å slett å komme meg på kjøkkenet. I dag improviserte jeg og fikk den deilige middagen!!! Kremet laksepasta a`la Christine :-)

 

Til 2 personer (ganske store porsjoner):

1/2 stor squash
3 store sopp
1/2 løk
2 tomater
3 fedd hvitløk
1 stor rød chili
1/2 paprika
2 laksefileter
Bokhvetepasta
(kan bruke fullkornspasta)
Litt olivenolje til steking
ca. 1/2 dl soyafløte
(kan bruke vanlig matfløte) 

Kok opp pasta med litt salt og olivenolje. Mens den koker- skjær laksen i biter, stek den og legg til side. Skjær grønnsakene og wok dem. Tilsett soyafløte (jeg tok et par dæsjer... Kanskje det ble litt mindre enn 1/2 dl. Men ta til den er passe kremet), laks og pasta og wok retten til den blir varm. Enjoy!!! 

Til dessert skulle jeg lage kirsebæris av frosne jordbær, kirsebær og sukrinmelis, men så ble stavmixeren min ødelagt. Den hang seg opp på et frossent jordbær så plastiken i mixeren smeltet. Helt ny var den og. Jeg klikker!!! Jeg er jo helt avhengig av den maskinen!!!!

Sorbetis til fredagskos


Nydelig oppskrift på jordbærsorbet is. Den smaker akkurat som kjøpesorbetis...
Men enda bedre!!! Så det er bare å mixe i vei folkens.

Se oppskriften her

Jeg blir helt fasinert av at det går ann å lage så mye godt  fra bunnen av. Kjernesunt... Og enkelt!!! Og så rare ingrendienser da... Som kokosmelk i sorbetis. Og det rare er at det ikke engang er hint av kokossmak på isen. Akkurat som avokado i smoothie og sjokoladepudding- ingen tegn til avokadosmaken da heller. ...

Mosjonsløp

Ha, ha, ha

Nå har jeg lett og lett i bildearkivet til Haugesund avis for å finne bildet av Jon og meg da vi løp Djupadalten for 1,5 år siden. OG NÅ FANT JEG DET!!! Jeg må le. Fotografen sto på toppen av Kattanakkbakken med kamera, og jeg var ganske så pumpa på toppen :-) Sjekk dette da:Jeg ser ut som om jeg er døden nær, og Jon spretter på bildet (show off for kamera sier vi). Det har skjedd noe med formen siden den gang. Heldigvis :-)

Jeg kribler i beina etter å melde meg på igjen til høsten. Løpet er på en mil og er et ganske koselig løp.

Bloggdate og klatring

I dag har jeg vært på kafè med min søte bloggvenninne Louise og kjæresten hennes Ole på kafè. Jeg har aldri møtt henne før, og jeg var egentlig ganske så nervøs. Uten grunn da- for de var jo kjempekoselige begge to :-) Morsomt å møte jenta bak bloggen jeg har lest i over ett år...

Nå har Jon og jeg klatret med noen venner i 3 timer. Puh, jeg tok i denne gangen og har endelig klart å komme meg opp rutene gradert til 5 uten å slite for mye. Weee!!! Vi liker fremgang :-) Styrke i overkroppen hjelper virkelig på klatringen selv om mye god teknikk ligger i beina.

 

Pakke i posten

Tam, tam... Se hva som kom i posten i dag :-)
Den første av de tre pakkene jeg venter fra iherb.

Kokosmel er et usøtet, kalorifattig, glutenfitt mel. Det er en fin kilde til kostfiber og mange viktige næringsstoffer. På grunn av at kokosmel inneholder så mye fiber er det veldig bra for å regulere magen. Det sies at fiberet renser invollene og gir deg bedre motstandskraft og vitalitet.  

Kokosmel er et godt glutenfritt alternativ, og gir i tillegg en god og mild smak av kokos. Veldig godt i havregrynsgrøt. Nam!!! Melet er naturlig søtt, derfor kan du bake med mindre sukker. Kokosmel har et høyt innhold av kostfiber (ca. 38%) og protein (ca. 19% og alle 8 essensielle aminosyrene). Du kan derfor også bruke Kokosmel som kosttilskudd ? som en ekstra kilde til fiber i yoghurt eller i frokostblandinger eller lage deg en proteinsmoothie.

Usøtet kokos til godterikuler...

Spirulina. Spirulina inneholder 10 ganger mer betakaroten enn gulrøtter, 50 ganger mer jern enn spinat, 10 ganger mer kalsium enn melk, 5 ganger mer klorofyll enn grønne blader og 3 ganger mer protein enn fisk. Spirulina inneholder dessuten vitamin B12, magnesium, enzymer og verdifulle fettsyrer. Spirulina inneholder en svært høy konsentrasjon av næringsstoffer. Det er lettfordøyelig og stappfull av antioksidanter. Proteininnholdet i spirulina er hele 62%. Proteintilskuddet kan være nyttig både for kroppsbyggere og for idrettsutøvere med behov for ekstra utholdenhet, og kan bidra til økt restitusjon etter trening.

Gleder meg til de 2 andre pakkene dukker opp
Og husk... Om du er førstegangskunde og oppgir koden RUP 345 får du $ 5 i rabatt ved din første bestilling.

Kos etter trening

Mannen min og jeg har vært ute på en god joggetur sammen. Da er det viktig å få i seg litt næring. Jeg lagde en god smoothie som jeg fant på bloggen til Tone. Nok en deilig rett med avocado som ikke smaker avocado :-)

Lilla drøm med kakaonibs

2 store glass 
En boks hermetisk ananas m/ juice
1,5 dl rismelk
En god neve blåbær, frosne
4-5 jordbær, frosne
2 ss linfrø
1 avokado
1 scoop hampproteinpulver

 

Den var kjempegod!!! Den klassifiserer til ett godt måltid med innehold av både proteiner, karbohydrater og fett. Dessuten er den proppfull av gode næringsstoffer og supermat (avokado, blåbær, linfrø og hampproteinpulver).

Sunne lakriskuler

Ok... Nå har jeg virkelig overgått meg selv her...
Jeg har laget hjemmelagde lakriskuler. Og hvet dere hva??? Det er virkelig noe av det beste jeg har smakt. Jeg slikket bollen FØR det var tid for å slikke bollen.. Liker du lakris, så liker du disse!!! Blir farlig å ha de i kjøleskapet i uken som kommer.

Sunt godteri er digg det!!!  

Lakriskuler ca. 20 stk

 • 2,5 dl mandler
 • 3 ts lakrisrotpulver (jeg brukte stjerneanis pulver)
 • 3 dl aprikoser
 • 2 ss pinjekjerner
 • 2 ss Bjørkesøt
 • 0,5 dl appelsinjuice
 • 1 ts salt

Kjøres i kjøkkenmaskinen til en deigaktig masse.

Trill til kuler. Deigen er veldig klissete, så det hjelper å ha litt vann på hendene når du triller til kuler. Har du lakrisrotpulver så dryss litt over, hvis ikke lar du være. Legg de i en boks. Er boksen liten kan du legge de i flere lag med bakepapir i mellom lagene

 


Legges i kjøleskap til de er helt kalde. Nyyyt :-) De holder seg ca. 2 uker i kjøleskap.

Hva skal man med godteri når man kan lage egen, sunn lakris???

Frokost- smoothie

Yndlingsfrokosten min er en deilig smoothie og bittelitt gryn.

I dag hadde jeg ikke nok ingrendienser til å lage favorittsmoothien min. Da tar man det man har i kjøleskapet og frysen :-) Denne ble kjempegod!!! Obs: Stor porsjon

 • 1 håndfull bringebær
 • 1 liten hånd blåbær
 • 1/2 banan
 • 1 "skive" frossen mango
 • 1 ss linfrø
 • 1 ss loppefrø
 • 1 ss gojibær
 • 1 stor ss valleproteinpulver (Les mer her)
 • 1/2 ss cocosa
 • Rismelk

Mix sammen og hell smoothien i et fint glass. Pynt med kakaonibs og nyt med sugerør.
Smoothien metter godt og er en frokost i seg selv, men jeg har likevel 30 g granola til med soyamelk. Jeg elsker nemlig frokost !!! 

Sjokoladepudding til kvelds?

Jeg var mildt sagt skeptisk da jeg skulle teste dagens supermat- kveldsmat
Oppskriften er hentet fra fantastiske Tone sin blogg. Absolutt verdt ett besøk :-)

Sjokoladepudding med kakaonibs
2 porsjoner

 • 1 banan
 • 1/2 avokado
 • 2 håndfuller blåbær
 • 3 ss raw kakaopulver

 

Jeg malte det i foodespressoren, men i og med det ikke var så mye væske var det vanskelig å få most alt. Tror jeg går for stavmikser neste gang

 • Tilsatt en god del bløtlagte chiafrø og mix noen sekunder til.  Det ble to store porsjoner.
 • Pynt med en neve kakaonibs og 2-3 walnøtter

 

Det smakte faktisk KJEMPEGODT!!! Om du ikke liker avocado liker du likevel denne- det smakte ikke noe avocado i det hele tatt. Bare kjempegod mørk sjokoladepudding.
Sjokolade med god samvittighet!

 


God kvelds.

En super uke med besøk


Lillesøsteren min Hanna har hatt vinterferie denne uken, og hun har vært på besøk siden onsdag. Det har vært en kjempekoselig uke med mye morro. Vi har stått mye på kjøkkenet denne uken. Vi har lagd hjemmelaget Granola, gelè og sjokolademousse fra bunnen av, sjokolade og pizza. Og Hanna disket opp med en deilig marmorkake til lørdagskosen...

 
  

 Vi har vært på en kjempefin skitur 

Vi har overført foto til lerret og malt fine bilder. Kunstneren Hanna in action

  

Det har vært shopping i byn og lunsj på kinarestaurant.
Vi har slappet av på sofan og sett koselige jentefilmer :-)


Uken har vært helt super den!!! Tusen, tusen takk for fine dager.
DU ER VERDENS BESTE :-)

Nydelig Granola

 

I kveld har jeg lagd en utrolig god Granola.
Om du er glad i kornblandinger så anbefaler jeg denne... Virkelig!!! Den var bare knusegod. Og enkel å lage...Granola, ca 1/2 kilo

 • 250 gram havregryn
 • 50 gram solsikkekjerner
 • 50 gram gresskarkjerner
 • 50 gram hakkede mandler
 • 50 gram sesamfrø
 • 50 gram kokos
 • 50 gram tørkede aprikoser hakket i små biter
 • 25 gram sukrin
 • Bittelitt salt

  - Bland alt det tørre godt sammen i en stor bolle.
 • 1 dl appelsinjuice
 • 1 ss yakonsirup (du kan bruke honning)
 • 2 ts cocosa (eller solsikkeolje)

  - Varmes forsiktig opp i en liten gryte slik at smør og honning løser seg opp.

 

Bland alt sammen slik at det blir en fuktig blanding.
Hell det i en ren og usmurt langpanne 
Stek det på 140 grader, midt i ovnen i 50 min. (eller til det blir litt brunt på toppen)
Rør tre ganger i løpet av steketiden.

 

Oppbevares i kjøleskap. Der holder den seg god i ca. 4 uker :-)Fjolls til fjells


Vi har hatt en fantastisk helg i Geilo.
Vi fikk i bryllupsgave å låne denne deilige hytten av noen venner. Jeg kunne ha blitt der en uke til... MINST

  

Fredag var det for mye vind til å bevege seg særlig utendørs. Da ble det svømming og badstu på et av hotellene på Geilo, og en liten ettermiddagstur til fots i vinden.

  

Vi måtte rundkle oss og dekke oss til med slalåmbriller for å kunne se noe som helst :-)Ellers har helgen vært fylt med masse deilig mat og drikke...

    

... Og mye fysisk aktivitet i snøen.
Det ble to flotte langrennsturer på lørdag- 12 km x 2. Jeg er hekta!!! 

Hele søndagen tilbringte vi i slalåmbakken i fantastisk vær (men litt hardt føre).Casper var nok den som slappet av aller mest i helgen!
... En doven (men frisk) kanin på hyttetur...

Utrolig kjipt å reise hjem i dag tidlig!!! 
Ja, ja... Trening neste !!! Det er jo fint det også :-)

 

Jeg har deltatt i NM

... Visste du at jeg har deltatt i NM???
NM i Slappa`. *Knis*

I den forbindelse skreiv jeg en artikkel.

NM i slappa`

Skrevet av: Christine Foto av: Christine

I dag ble det arrangert NM i slappa på Tårnplassen utenfor Tinghuset. Altså... Norgesmesterskap i hvem som er flinkest til å slappe av.

   

Konkurransen foregikk i 5 timer, og hvem som helst kunne droppe innom for å delta. I år ble NM i slappa arrangert i Bergen, Oslo og Trondheim på samme tid :-) Arrangementet er en oppfordring til det norske folk om å ta seg flere gode kaffepauser. Nordmenn ender hvert år på stresstoppen i Europa og en god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt motmiddel. Så selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, vil ordentlige kaffepauser likevel kunne redusere stress. Ved å legge bort jobben og bare fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert.

For å delta måtte vi registrerte oss som deltakere, og fikk utlevert hvert vårt startnummer. Derretter fikk vi oss en utrolig god cappuchino laget av Norges beste barista, før vi slo ned i en av de deilige hengekøyene som var satt opp utenfor rådhusplassen. Vi ble tatt pulsen av før vi startet konkurransen. Dermed var det bare å slappe av etter alle kunstens regler før neste pulstaking ble tatt 5 min. senere.

Jeg ble nok ikke ny norgesmester med mine 54 pulsslag. Men det var utrolig moro å delta på konkurransen. Det er vel ikke alle som kan skryte av å ha deltatt i NM..!?? Dessuten fikk vi gøyale premier; t-skjorte, veske og diplom og det er jo alltid stas :-)

 

Jeg fikk mange tilbakemeldinger fra artikkelen om at "endelig er det en idrett for oss som ikke er trente". Men det er nesten garantert de som er best trent som stikker avgårde med seieren. Når man trener og er i god form har man nemlig lavere hvilepuls... (I motsetning til makspuls som vi ikke kan trene).

Frokost vafler

 

Lyst på vafler til frokost???

Denne oppskriften gir 3 vafler, og metter kjempegodt!!! En flott start på dagen :-)

20-30 gram havregryn/havrekli
1egg
3 eggehviter
Bittelitt melk, evt kesam
Litt physsilumfrø for ekstra fiber

Proteinrik røre med bra sammensetning av næringsstoffer. Til å smøre vaffeljernet kan du bruke 1 kcal spray. Vaflene er vanvittig gode med varme bær, eplesyltetøy & kanel, hjemmelaget bringebærsyltetøy og med brunost.

Oppskriften er hentet fra Bootybuilding

Næringsinnhold, hele røra:
331 kcal
23 g protein
19,26 g karbohydrater
9,72 g fett

Lakse- scampiburgere

Noen av oppskriftene jeg poster her har jeg også hatt på den gamle bloggen min. Jeg ville bare ha med meg noen av disse fantastiske oppskriftene til denne bloggen også...

Prøv disse om du er glad i laks og scampi. De er utrolig gode....

 

 

Lakseburger 3-4 pers:

300 g laks
200 g scampi
1/2 rød paprika
1/2 chili uten frø, finhakket
2 ts revet skall av lime
2 vårløk, finhakket
1 ss revet fersk ingefær
2 ts salt

Tin laks og scampi
Hakk paprikaen i små biter. Del chilien, ta ut frøene og hakk fint. Riv lime og ingefær på et rivjern. Hakk vårløken. Hakk scampien i små biter. Kjør laksen i foodprosessor støtvis og grovmal. Bland laksen med scampi og grønnsakene.

Form deigen til 4 store burgere og stek dem i pannen ca. 2-4 min på hver side.

  

Kesamdressing:

1 pakke sukkererter
1 liten rødløk
3 dl mager kesam
1 ts linfrøolje
salt & pepper
3-4 ss søt thailandsk chilisaus

Hakk sukkerertene og løken i små biter. Bland sammen kesam og linfrøolje. Smak til med søt chilisaus, salt og pepper.

Serveres sammen med iskaldt vann med limebiter.

   

 

christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei du :-) Så hyggelig at du besøker bloggen min. Jeg heter Christine og jeg har rukket å bli 31 år gammel. Jeg er gift og mamma til verdens beste gutt på 1,5 år. Jeg er gründer og har eget enkeltmannsforetak; www.christinestrening.com. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber hovedsakelig med personlig trening utendørs i små grupper, bootcamp og babybootcamp ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits