mars 2014

NY LØPEPERS

HURRA!
Jeg har satt ny løpepers

For to uker siden hadde jeg aldri løpt over en mil før; da klinte jeg til med en løpetur på 11 km, og uken etter løp jeg 13 km. I helgen er vi i Haugesund, og Haugesund er rene Danmark i sammenliging med Bergen. Her er det bare en lang bakke- den beryktede Kattanakbakken, og i sammenligning med bakkene rundt leiligheten vår er den barnemat. Flatt terreng måtte utyttes, og da jeg våknet til en stor sol og en gradestokk som viste 15 grader, rykket det skikkelig i løpefoten. Jeg bestemte meg for at det var tid for å sette enda en pers. Jeg skulle løpe 15 km- sammenhengende


... Løpeturen gikk overraskende bra!

Jeg holdt 10 km/t i nesten en time, og det etter at jeg hadde løpt Vangen på kryss og tvers, og hele Djupadalten med Kattanak på kjøpet. Så kom jeg på den gode ideen om å løpe rundt Eivindsvannet. Der er det så fint å gå tur- men jeg hadde glemt at der er det både gjørmete stier, og bra kupert. Snittfarte ble dratt kraftig ned de siste 5 km, men jeg er likevel superstolt. For to uker siden hadde jeg ikke sett for meg at jeg kunne løpe lengre enn 8 km sammenhengende, og nå sitter jeg her med tre turer på 11,13 og 15 km i beina. Det er så utrolig gøy å prøve nye ting, og presse kroppen til å gjøre ting den ikke har klart før. Det gir skikkelig mestingsfølelse.

Ingenting føles bedre enn når jeg klarer å pushe egne grenser!

 

#trening #løping

BLI MED PÅ UTENDØRS BOOTCAMP og BABYBOOTCAMP

For en uke! Yr.no lover stor sol og skyfri himmel hele uken.
Det kunne ikke vært bedre timing for oppstart av utendørs treningsgrupper.Første trening i strålende sol sammen spreke mammaer er gjennomført.

Det ble masse liv og røre med babyer i og utenfor barnevogn, og med avisen BT til stede! Journalisten var litt usikker på når saken kommer på trykk, men jeg skal gi en lyd når vi kommer i avisen. Mammaene var supersporty som stilte opp på både intervjuer og fotografering under veis i økten. Noen babyer sov i vogen under hele treningen (min lille gutt sov som en stein), andre ble utålmodige og ville opp og kikke på verden. Noen babyer ble bært av meg, mens andre fikk ligge på bordet og se på de spreke mammaene trene. Vi trente både styrke og kondisjon med og uten barnevogn. Vi fikk en kjempefin første trening, med en myk start på selve treningsopplegget.

Onsdag 26 mars er det meldt sol igjen, og da braker det løs med to nye treningsgrupper;
Ny babybootcampgruppe på dagtid, og bootcamp uten babyer på kveldstid.Det blir oppstart av ny babybootcampgruppe kl 12.00 i området rundt Tveitavannet. Jeg har fortsatt ledige plasser. Her er det rom for at dagsformen til babyene svinger, og det gjør ingenting om babyene griner og må bli bært litt- jeg stiller opp med to armer som glaldelig hjelper til. Ammepauser og bleieskift er også helt ok. Alle treningsøktene inneholder både kondisjonstrening og styrketrening, og øktene vil variere fra gang til gang. Vi vil komme innom mange treningsformer, og det blir lagt opp til øvelser dere også kan gjøre på egen hånd hjemme. Treningene er lagt opp slik at alle klarer å gjennomføre, og alle skal få bli godt slitne etter en økt. NB: Man må minst vente til 6 uker etter fødsel for å være med.

Ta med deg en venn, eller kom alene med mini. Du blir garantert kjent med andre mammaer på trening.Onsdag 26 mars starter jeg også en utetreningsgruppe på kveldstid (uten babyer til stede). Treningsøktene vil foregå i området rundt Natlandsfjell kl. 19.00. Også her vil alle øktene inneholde både kondisjon- og styrketrening og øktene vil variere fra gang til gang. Du kan være med uansett formnivå. Øktene er lagt opp slik at alle vil klare å gjennomføre, og alle skal få kjenne på at kroppen jobber godt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeg har flere ledige plasser på begge gruppene. Begge alternativene foregår en onsdag i uken over 8 uker (med pause i påskeuken) i faste grupper. Bli med på trening og kom i form til sommeren med utendørstrening. Treningene er sosiale, effektive og man får fylt på med frisk luft ute i friluft. Det er perfekt nå som våren og sommeren nermer seg med stormskritt.


For påmelding/ spørsmål- send mail til christinelystrup@gmail.com
Lik gjerne facebooksiden min HER
Jeg håper DU vil være med!

 

#bootcamp #babybootcamp #trening #utetrening #baby #mamma #bergen

HJEMMELAGET HUMMUS ER MUSKELMAT

Pappan har vært mye på jobb i det siste
... og vi savner han!


Kommer du snart hjem, pappa?


Jammen bra pappan har en uke ferie fra i morgen av

Min permisjon går ut i dag (hvor blir du av, kjære tid?), og til uken starter jeg opp med hele tre treningsgrupper (babybootcamp mandager og onsdager, og bootcamp (uten baby) om ettermiddagene på onsdager). Pga treningsgruppene blir nok ferien brukt på avslapping, egentrening og kvalitetstid sammen hjemme.

Jeg gleder meg <3Når pappan er på jobb, og det bare er mini og meg som skal ha mat
så går vi ofte for raske løsninger.

I dag ble det hummus og grønnsaker på meg, og hummus og avokado på mini. NAM! Kikerter gir deg alle de mineralene du trenger til å bygge sterke bein og hele B-vitamin-trioen som samarbeider om å lage signalstoffer for en sterk psyke. Sammen med knuste sesamfrø eller tahini er kikertene også fullverdige proteiner du kan bygge sterke muskler av, så hummus er rene proteinshaken ;-) Hummus er superlett å lage, og det finnes mange forskjellige oppskrifter. Selv har jeg bare laget den på en måte;

 • 200g hermetiske kikerter
  skylt i vann og tørket

  Kvern i foodprosessor.
  Tilsett ingrendiensene under mens foodprosessoren maler kikertene:

 • 1 ss tahini
  eller 0,5 dl knuste sesamfrø
 • 1 knust hvitløksfedd
 • 2 ss olivenolje
 • rett under 1/2 ts spisskummen, 1/ ts spisskummen, 1/2 ts karri
 • 1 ss sitronsaft
 • 4-6 ss dl vann

 

Pynt gjerne med 1-2 ss hakket soltørket tomat. NAM!
Mini liker hummusen best med litt mindre krydder- jeg har ca 1/2 ts av krydderne til sammen!Dagens gode styrkeøkt tidlig på morgenkvisten.

Dyamisk oppvarming

A1) Dype frontbøy 50 kg 4x6
A2) Smale nedtrekk 45 kg 4x8-10
B1) Hip thrusts 40 kg 3x10
B2) En arms roing 16 kg 3x10
C1) Benkpress med hantler 15 kg 3x10
C2) Sittende ringer 40 kg 3x8
D) Sideplanke 2x 60 sek

 

LANGTUR MED JOGGESKOENE

Pust & pes.
Det er ikke bare, bare for en styrkejente å trene mot halvmarathon!I går oppdagde jeg at det bare er rett over 4 uker til halvmarathon, og jeg har ikke en gang begynt løpetrening over 5 km. iiiik! Jeg kjenner at nervetrådene (?) i magen skjelver. Jeg skal snart løpe over 21 km, og jeg som aldri har løpt over mila før. Hutte meg tu, hvordan skal dette gå? Vel, jeg har fortsatt 4 uker å trene på, så her er det "bare" å sette i gang. For de av dere som leste gårsdagens blogginnlegg har dere fått med dere at jeg skulle løpe en mil på mølla, uten pause på onsdag. Jeg ga meg etter 5 km og 31 minutter. Jeg kjedet meg, og da jeg begynte å bli sliten ble det nesten umulig å fortsette. Det lovde ikke bra, fire uker før løpet. Heldigvis har jeg en mann som kjenner meg veldig godt, som minnet meg på at jeg trives mye bedre med utendørs løping! Langtur må altså foregå utendørs, intervaller på mølla (slik at jeg ikke skal skru ned på farten når det begynner å gjøre vondt).

I går ble det første langtur før halvmaraton, og i motsetning til onsdagsøkten overraskte jeg meg selv.

Jeg løp 11 km uten pause- og det med en diger monsterbakke (fra Paradis til Birkelundstoppen). Jeg hadde til og med mer å gi da jeg kom hjem, så neste uke skal jeg utvide løperuten. Jeg skal ikke skryte på meg noen tider- jeg løp distansen på 1 time og 10 min, så jeg er ikke akurat i rute i forhold til hva jeg skulle ønske. Jeg må iallefall få løpt 15 km i strekk før løpet, så får jeg heller satse på at jeg klarer å prestere når det gjelder. Dette blir mitt første løp på 2 år, så jeg er veeeldig sikker på at jeg kommer til å kjenne på nervene.

... Det er gøy å prøve seg på noe nytt!

 

TRENINGSDAGBOK UKE 5

Det har vært en travel uke,
og jeg har rett og slett glemt å poste ukens trening.

Well, here it goes:Mandag: Pyramideintervaller

1-2-3-4-5-4-3-2-1

Tirsdag: Syrketrening

Frontbøy
Beinpess
Nedtrekk
Benkpress
Latsdrag
Planke
Slyngeøvelser

Onsdag: Fri

Torsdag: 5 km på mølle+ styrke

Planen var å løpe 1 time uten pause, men jeg ga opp. Jeg holdt på å kjede meg i hjel mens jeg løp og stirret inn i en hvit vegg. Jeg ga meg etter 31 miutter og 5 km. Det blir langtur- utendørs neste uke.

Jeg avsluttet økten med:
Smale nedtrekk
Sittende roinger
Beinpress
En-arms roinger

Fredag: Fri

Lørdag: Svømming:

1100 meter. Mannen var på jobb, svigermor passet mini og jeg hadde skikkelig deilig egentid med svømming og kafè etterpå.

Søndag: Styrketrening

A1) Markløft 4x6
A2) Pushups 4x8
B1) Utfall bakover 3x10
B2) Sittende roinger 4x10
C1) Skulderpress 3x8
C2) Ettbens hip thrust 2x10
D) Planke 2 x 50 sek

 

KLAR, FERDIG, GÅ

Nå vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte her.
... I dag var det påmelding til Auklandshamn triathlon.
  

I går kveld registrerte jeg meg på Topptid så alle personalia lå klar.

I dag satt jeg satt klar foran datan og fulgte nøye med på nedtellingen de siste ti minuttene før påmeldingen åpnet, bankkortet ventet i fanget og jeg satt som en gira treåring med for mye sukker innabords i sofan med røde rosekinn og adrenalin i høygir! Plutselig dukket "påmeldingsknappen" opp på dataskjermen. Jeg fortet meg å trykke på knappen og jeg ble sendt videre til påmeldingsskjema og betaling. Og vips; det dukket opp kvittering om at jeg var påmeldt til løpet.iiiik! I ettertid ser jeg at listen over påmeldte allerede er lang, men jeg var likevel andre mann som fikk billett. Det hadde vært noe om jeg hadde vært like kjapp under løpet som jeg var på påmelding ;-)

Nå er det ingen vei tilbake.

Jeg har tenkt mye på den nye "delta på løp" ånden som har kommet over meg. Jeg har aldri vært så gira på løp før. Løp skremmer meg, men jeg har nå deltatt på en håndfull løp likevel og har latt meg motivere av at man får premie når man kommer til mål. Men etter graviditeten min har det bare tatt av. Jeg er så ufattelig glad for å ha fått kroppen min tilbake etter 10 måneder meg kvalme og 6 måneder meg bekkenløsning. Nå vil jeg bare kjøre på og gjøre alt jeg har drømt om å gjøre, men ikke turd å begi meg utpå tidligere. Triathlon har vært en drøm i mange år, men først nå gjør jeg alvor av planene mine. Nå har jeg fått plass til årets hovedmål på årets lange løpsliste. Jeg grugleder meg, men kjenner på meg at dette skal bli bra. Jeg har bestemt meg for å bli brukbar på triathlon, og da kan jeg ikke holde tilbake. Jeg er ingen sprinter, så jeg gruer meg til melkesyrekropp med tempo (jeg håper iallefall at det blir noe tempo på meg). Skal jeg være ærlig så kikker jeg allerede etter et løp med olympisk distanse til sensommeren...

Makan altså. Alt det adrenalin bare for en påmelding til et løp
... Lurer på hvordan det står til med nervene når jeg står på startstreken da ;-)

 

BABY BOOTCAMP; Tren med mini og meg

I går var siste trening med den herlige gruppen i 2Live. 

Jeg var oppriktig trist da vi sa hadet; sånn er det når man trener sammen i fast gruppe over tid. Man blir godt kjent med hveradre, og får godt samhold på treningene. Man pusher hverandre og hjelper hverandre til å yte det lille ekstra. What's not to like? Vi kjører i gang med nye treningsgrupper fortløpende. For deg som ønsker å komme i gang med trening og endring av kosthold; sjekk nettsiden www.2live.no eller send mail til christine@2live.no for spørsmål. Her er ingen i for dårlig form; opplegget er lagt opp slik at alle klarer og gjennomføre samtidig som alle får oppgaver å bryne seg på. 

Ellers er jeg i gang med flere typer treningsgrupper ute i friluft...Først ut er babybootcamp.

Er du hjemme med baby og ønsker å trene samme med andre mammaer i permisjon? 
Ønsker du å trene samtidig som du har mini med deg på trening?

Jeg kjører faste grupper, en formiddag i uken over 8 uker. Treningsøktene varer en time, og hver økt er med både styrke og kondisjon. Jeg legger opp til varierte økter slik at ikke to treninger blir like. Babyene er med oss i barnevognen hele veien. Vi trener ved Tveitavannet i Bergen- det vannet som ligger ved Sletten. Der er det lett å komme seg til med både bil og bane. Dersom det er mange interesserte i Sædalen/ ved Nesttun kan vi få til en gruppe her også. Opplegget koster 1000 kr, og vi kjører i gang med en gang det er 5- 8 påmeldte.

Trening i grupper er både effektivt og sosialt. For påmelding og/eller spørsmål; Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet her med mailadresse (det er bare meg som ser mailadresen din) eller send mail til christinelystrup@gmail.com så tar jeg kontakt med deg. Jeg håper DU blir med mini og meg på trening :-)

 

#mammatrening #mamma #babybootcamp #treningmedbaby #trening #PT 

 

TRENINGDAGBOK UKE 4, nye perser <3

Nok en super treningsøkt er tilbakelagt
... og nok en gang er jeg supertilfreds med den fine treningsplanen min.

Aldri før har jeg trent så variert, og aldri før har jeg trivds så mye med treningen min!


 

Treningsuken som gikk:

Mandag 3 mars: Fri

Jeg var supersliten mamma uten søvn og overskudd.
Jeg kjente etter på kroppen min og hvilte.

Tirsdag: 1 times skogstur med mini i bæresele

Fortsatt sliten mamma, men fin restitusjonstur

Onsdag 5 mars: Svømming 1100 meter

... Med rett under halvparten med crawl.

Dette ble en kjempemorro treningsøkt sammen med en svømmevenninne. Vi kom i snakk med koselige svømmeveteraner på over 70 år som svømmer 2600 meter hver onsdag. Jeg fikk mange fine teknikkinput fra både venninnen min og svømmeveteranene. Gull verdt.

Torsdag 6 mars: Løpetur 7-8 km

Litt usikker på distansen. Men en god løpeøkt i øspøsvær og mye vind ble det

Fredag 7 mars: Styrketrening:

Dyyyype frontbøy
Gående utfall
Nedtrekk, bredt grep
Benkpress
Omvendt roing i slynge
Planke i slynge
Sideplanke i slynge, med benhev
Tåhev
Tricepspress med manual
Latsdrag

Lørdag 8 mars: Svømming 1500 meter

Denne økten ble ukens høydepunkt. Jeg crawlet 1500 meter, og mot slutten av økten gikk det et lys opp for meg. Jeg sluttet å kave så fælt og fikk mer flyt i svømmingen, og ikke minst pustingen. Plutselig klarte jeg å svømme flere lengder uten pause, og uten å gispe etter luft. DET er fremgang det. Neste mål må bli å crawle 750 meter uten pause; det er jo distansen som skal svømmes i sprint triathlon.

Søndag 9 mars: Fri... Tror jeg ;-)

Ola og jeg er superfornøyde med at vi har funnet skogsveien som går til helsestasjonen og babysang.

 

MINE TOPP 5 TURER

Ååå, som jeg savner langturer
... med telt, ski, tung sekk og divese utstyr

Det blir ikke mange langturer på oss denne vinteren, med en nybakt baby i hus. Målet er å både gå hytte til hytte og stå litt på ski i slalombakken med babyen før vinteren er omme. Men noe langtur blir det ikke med det første. Vi har en aktiv baby som ikke liker å sitte stille så lenge om gangen. Jeg ønsker at hans første turopplevelser skal bli gode opplevelser og at de skal foregår på hans premisser. Vi skal selvfølgelig ta han med på mange telturer, skiturer og gåturer i skog og mark, men rekkevidden vår ble plutselig mye kortere. Snart er han gammel nok til å ha barnevakt en natt eller to, og da blir det nok noen turer på oss. Men inntill da får jeg nøye meg med turdrømmene mine.

Jeg tenkte å dele mine topp 5 turer med dere!

1. Skåla opp

Skåla opp er nordens lengste motbakke. Turen går fra havnivå til nesten 1848 m.o.h.  Vi gikk turen rundt påsketider i 2011. Vi våknet turklare i regnvær og tåke! Vi var veldig usikre på om vi skulle gå pga. været men mannen min var 100% sikker på at det kom til å bli sol senere på dagen. Det ble det. Vi kom over skylaget på 1.500 m høyde og livet var fantasisk. Da vi kom opp var det strålende sol, og jeg fikk se hele Jostedaldbreen, og mange av 2.000 meter toppene jeg drømmer om. Der og da fikk jeg en tro på at jeg kan klare ALT jeg vil bare jeg går inn for det.

Du kan lese mer om turen HER

2. Jostedalsbreen på langs

Neste store tur var Jostedalsbreen på langs, og min første 2.000 meters topp.
Det var i tillegg en veldig bratt topp som krevde klyving. Skummelt, men SÅ hærlig!!!

Det kan du lese mer om HER


3. Norge på langs på sykkel

Tredje store, store tur var da jeg syklet Norge på langs, helt alene.
Det var en fantastisk mestringsfølelse!!! Og jeg opplevde så masse bra!!!

Du kan lese om hele turen HER

4. Tur til Såta i Kvamskogen

Man må ikke alltid ut på langtur for å finne de fineste turopplevelsene.
Jeg synes skitur til Såta er magisk!

5. Seiltur inn til Rosendal, for så og bestige flotte Malmanganuten

Ingenting er som å ta båten ut på sjøen når solen titter frem, og ha båten som utgangspunkt for mange fine fjellturer. Du kan lese mer om turen HER

... Ok da, jeg smyger inn ett tips til:
Klatretur tit Trolltunga via Farrata. Det MÅ oppleves. Du kan lese om turen HER

 

 

HEKTA PÅ TRIATHLON

Jeg er hekta på triathlon,
og det før jeg faktisk har fått deltatt på ett løp enda.


Foto fra nettsiden til auklandshamn triathlon

Jeg har aldri vært så fornøyd med hvordan treningen min ser ut før (tusen takk for inspill, Janne). Planen min er så variert som den aldri har vært før. Noe mestrer jeg veldig bra, som styrketrening, langkjør på sykkel og redcord trening. Noe er også veldig utfordrende, som crawl og intervaller. Jeg øver og øver på crawl. Jeg svømmer to ganger i uken og kjenner jeg blir bedre og bedre for hver økt. Samtidig har jeg MYE mer jeg må lære meg. Intervalltreningene er ogå en liten prøvelse- tidligere har jeg ikke vært så glad i å forlate komfortsonen når jeg trener kondisjon, men nå blir jeg mer og mer glad i det. Til tross for at jeg trener mye for tiden har jeg nesten ingen vondter i kroppen, og jeg er stort sett veldig motivert til å gjennomføre alle treningene på planen min. Yes, triathlon er virkelig noe for meg!

Om 2 uker starter påmeldingen til Auklandshamn triathlon.
De har 150 billetter, og sier de sikkert kunne solgt rundt 400 billetter.

... Det kribler i magen; jeg MÅ få billett. Jeg blir så skuffa om jeg ikke får plassUkens treningsdagbok, uke 3: 

Mandag: 1000 meter svømming
41 min... Over halve distansen med crawl

Tirsdag: Styrketrening

1) Dype knebøy
2) Gående utfall
3) Nedtrekk
4) Benkpres
+ Diverse øvelser i slynge

Onsdag: Fri

Torsdag:

Pyramideintervallene ble avlyst. Jeg varmte opp, og jeg kjente meg så lett i kroppen. Jeg bestemte meg for å perse på løperuten min. Det klarte jeg. 28 min på 5 km- nå kommer det seg litt etter litt her. 

Fredag: 1000 meter svømming
32 min... Over halve distansen med crawl 

Lørdag: Styrketrening armer og rolig langkjør sykkel

1 A: Knebøy med utstrekk i armene i bunnposisjon 12x3
1B: Brede+ smale pushups 8x3 på begge
2A: Sideutfall med bicepscurls. 10x3
2B: Halo 4x3 til begge sider
3A: Bicepscurls
3B: Skulderpress
4A: Tricepsdips
4B:  Planke med siderotasjon

75 min sykling utendørs

Søndag: Fri 

christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei du :-) Så hyggelig at du besøker bloggen min. Jeg heter Christine og jeg har rukket å bli 31 år gammel. Jeg er gift og mamma til verdens beste gutt på 1,5 år. Jeg er gründer og har eget enkeltmannsforetak; www.christinestrening.com. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber hovedsakelig med personlig trening utendørs i små grupper, bootcamp og babybootcamp ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits