april 2011

Sunn softis

Mmm...
Sommer og sol

Hva får man lyst på når det går mot varmere tider???
Er du som meg så er det is... og jordbær.

Derfor er jeg glad for tone sitt innlegg om hjemmelaget softis.
Så godt, så enkelt, så mye sunnere :-)Du trenger:

  • 1 frossen banan
  • 1 skvett soyamelk... eller rismelk

 

That`s all.
Kjør frossen banan (delt i små biter) sammen med litt melk i kjøkkenmaskinen.
Deretter kan du smaksette isen som du vil. Jeg brukte 3 ts raw kakao. Jeg ser for meg at det også er godt med litt moste bringebær eller jordbær. Eller hva med noen dråper stevia vanilla creme eller stevia english toffee? Åh, gitt om jeg skal teste med yacon sirup neste gang. Hvorfor kom jeg ikke på det da jeg lagde softisen tidligere i dag?

Sukk, nå kan sommeren komme :-)

Om du er førstegangskunde på iherb.com kan du bruke koden RUP 345 så får du $ 5 i rabatt på din første bestilling. Det er hele frakten det... Og litt til :-)

2 fjellsturen ;-)

Mmmm...
Det er deilig med vårBeina mine lengter etter litt farge :-)

Jeg er stiv og støl i beina etter gårsdagens styrkeøkt. Jeg tok 5 reps med 75 kg i dype knebøy. Ny rekord :-) Ellers var det overkroppen som fikk kjørt seg i går. Jeg har likevel gått over 2 fjell sammen med svigermor i dag- over  Lyderhorn og Damsgårdsfjellet.

Jeg har spurt henne om hun vil bli med meg å gå årets 7-fjellstur 29 mai. Svigermor er en skikkelig sprek dame, så det sa hun ja kjappt ja til. I fjor gikk hun turen over alle de 7 fjellene på 10 timer. Respekt :-) Nå er det bare å gå masse tur så beina holder over alle de 7 fjell...

H¿ydeprofil_sort.jpg

Den BESTE middagen

Dette er både min og mannen min sin absoulutte yndlingsmiddag.
Gresk moussaka.
Vi serverer den ofte når vi får besøk- og den er en sikker vinner hver gang. Og neida, den smaker ikke litt som Toro moussaka en gang, eller som aubergine!!! Den smaker mer som en nydelig lasagne... Eller noe i den gaten.

Dessuten er den melke- og glutenfri og det er et bonus.Den fantastiske oppskriften er som følger:

Moussaka, 4 personer

1,5 aubergin
1 stor løk
4 fedd hvitløk, finhakket
400 g karbonadedeig
1 boks hakkede tomater
1 ss tørket oregano
1 ss balsamicoeddic
2 ss tomatpurè
1 rød paprika
salt & pepper
2 eggehvitter
6 ss glutenfrie havregryn
2 dl revet mager ost

Saus:
5 dl soyamelk
maisenna
1 ss smør
2 eggeplommer
salt & pepper

Skyll og tørk auberginene og skjær dem i ca 1/2 cm tykke skiver. Dryss på rikelig med salt og la dem stå i dørslag i 2 timer. Skyll dem godt, press ut vannet og tørk dem. Stek auberginene på begge sider i varm olivenolje. Legg dem på kjøkkenpapir for å få bort oljen og sett dem til side.

  

Stek så karbonadeig. Varm litt olje i en stekepanne og fres løk og hvitløk til det er blankt. Legg i gryte sammen med karbonadedeig og hakkede tomater, rør inn resten av ingrediensene, og smak til med salt og pepper. Rør inn lettpiskede eggehviter og la det småkoke mens du lager sausen.

   

Visp sammen maisenna og soyamelk. Kok opp under omrøring, og la den småkoke i noen minutter. Rør inn smør og eggeplommer. Smak til med salt og pepper.Legg halvparten av auberginene i en ildfast form. Dryss på 2 ss havregryn og halvparten av tomatsausen.

  

Legg så resten av auberginene og havregrynen før du tilsetter resten av tomatsausen. Hell den hvite sausen over og dryss over litt ost.

  

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 45 min. Serveres med salat.

  

 

Jeg har gått Nord-Europas lengste motbakke

I helgen var vi på hyttetur i Hellesylt like utenfor Stryn. Vi var skikkelig uheldige med været fredag til søndag; det regnet og var skikkelig ukoselig ute. Vi tok likevel skiene med ut på en luftetur, men noen store toppbestigninger ble det lite av.Jeg gikk å drømte om å gå opp til Skålatårnet hele helgen. Det er Nord- Europas lengste motbakke- en lang bakke fra havnivå og helt til toppen som er 1845 meter over havet. Vi planla turen, men var litt usikre på om vi skulle gå pga. været. De vi var på tur med sa at vi med 80% sikkerhet ikke ville klare å komme oss til toppen på det tunge slalåmutstyret vårt. Fra da av var det ingenting jeg heller ville enn å gå Skåla opp- med fult slalåmutstyr!!! Dermed bestilte vi hytte en natt til- i Stryn- og gjorde oss klare til tur.

Mandag morgen var det regn og tåke. Vi bestemte oss for å prøve å gå likevel- det var jo meldt sol :-) Vi gikk i regn og midt inne i skyene til 1500 meter over havet... Lite utsikt kan du si.

 

Da vi var på 1500 m kom vi OVER skydekker og det var DEN fantastiske solen og enda mer fantastisk utsikt resten av veien til toppen!!  Vi kunne se Jostedalsbreen som er vårt neste prosjekt (å gå Josten på langs).

Fantastisk!!!

 

Jeg har aldri vært på en så høy fjelltopp før jeg. Det var en helt sinnsyk opplevelse!!! Og nå er jeg skikkelig hekta på høye fjelltopper :-) Vi var første mann opp til Skålatårnet den dagen. Jeg trodde vi var heeelt alene så jeg tok meg den friheten av å tisse. Akkurat da kom det et helikopter få meter over oss- som filma!!! *Knis* Håper de ikke fikk meg med akkurat da. Rundt en halv time senere kom det også mange folk til topps med ski på beina.Nedkjøringen var helt vanvittig. Jeg er så glad vi gikk på slalåmski, og ikke fjellski. Tåken var også lettet da vi var på vei ned og vi fikk flott utsikt hele veien. Snøen var skikkelig fin- påskeslush!!! *Sukk* Turen anbefales skikkelig!!! Min livs naturopplevelse

MINE iherb favoritter

Nå har jeg vært i "supermatverden" i godt over 3 mnd. og føler jeg begynner å få taket i de ulike supermatvarene. Jeg begynner faktisk å kjenne en forskjell i kroppen min etter at jeg begynte å tilføre supermat til mitt daglige kosthold (har du ikke fått med deg hva supermat er så kan du lese mer om temaet HER). Jeg nevner økt energinivå, større glede i hverdagen, min ustabile mage funerer veldig bra, jeg har fått finere hud og skikkelig matglede!!!Jeg er også utrolig glad for at jeg har oppdaget iherb. Hadde det ikke vært for den amerikanske nettsiden hadde jeg ALDRI hatt råd til alle de sunne og skjønne favorittene mine. Norsk helsekost er urimelig dyrt mens iherb er et rimelig alternativ- med porto på kun 4 dollar. Om du bestiller på iherb for under 200 kr slipper du å fortolle varene (portoen kommer utenom). Se valutakalkulator HER.

Etter ganske mye nettshopping har jeg kommet frem til mine absolutte favoritter, og vil dele de med dere.

  1. Spirulina
  2. Hvetegress
  3. Aloe vera 40 x

Disse 3 inngår i min daglige grønne og skjønne drikk. Les mer om disse 3 godbitene HER. Jeg har i en periode vært ganske energifattig, og etter at jeg begynte med denne drikken merker jeg stor forskjelll. Utrolig deilig. Jeg var i utgangspunktet VELDIG skeptisk til spirulina, men etter at jeg fant ut at både WHO og FN har godkjent algen som kostilskudd også for barn ble jeg betrygget. Jeg hadde heller ikke noe tro på at det skulle ha noe virkning- men det har det. Det er faktisk sånn at min mann også vil teste det ut...

Drikk deg grønn

4. Acai

Bærene er stappfulle av antioksidanter og motvirker tidlig aldring (hipp hurra). Açai er rik på essensielle fettsyrer, kostfiber og fytosteroler, som virker i synergi og er gunstig for kolesterolet, hjerte/kar og fordøyelsessystemet. Bra for å holde huden ung, samtidig som du reduserer risikoen for livsstilssykdommer. 

Kjempegod oppi smoothies.

5.  Kakaonibs
6. Raw kakaopulver.

Tenk at sjokolade kan være sunt!!! Vi har blitt fortalt at mørk sjokolade er sunt. Men den sjokoladen vi finner i butikkhyllene er ofte med sukker, og varmet over 40 grader slik at mange av de gode virkestoffene forsvinner i prosessen. Både raw kakaopulver og kakaonibs er 100% sjokolade og er ikke varmebehandlet over 40 grader. Kakaonibs er et MUST oppå smoothies og hjemmelaget sorbetis. Les mer om godbitene HER

7. Yaconsirup
Denne er jeg blitt AVHENGIG av. Desverre er den skikkelig populær på iherb og er alt for ofte utsolgt...

Yaconsirup kan brukes istedet for sirup, honning, karamellsaus, som søting i sjokolade, te osv. Den smaker SÅ godt. Og blander du den med noen dråper Stevia English Toffee smaker det skikkelig karamell! Kjempegodt over frokostblandinger... Og i hjemmelagde karameller. Yaconsirup er laget av yaconroten og har veldig lav GI (5). Den tas faktisk ikke opp i kroppen...

Som sagt slipper du å fortolle varene om du bestller for under 200 kr (portoen kommer utenom). Jeg pleier å bestille så nærme 200 kr som mulig og har 2 favoritter som jeg pleier å fylle pakkene med om jeg er litt under 200 lappen.

1. Organisk sjokolade brownies 

Helt naturlig- uten kunstige tilsetningsstoffer eller sukker. Heller ikke agavesirup som ikke er den beste søtningen... Smaker veldig godt. Perfekt om man er godterisugen i ukedagene eller etter trening.

  

2. Organiske frukt slikkepinner

Perfekt til de små :-) OG de store. Sunn slikkepinne er vel ikke feil???

Om du er førstegangskunde på iherb.com kan du bruke koden RUP 345 så får du $ 5 i rabatt på din første bestilling. Det er hele frakten det... Og litt til :-)

Jeg har forresten give away på supermaten maca nå . Meld deg på du også. Trykk HER for å komme til innlegget.

christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei du :-) Så hyggelig at du besøker bloggen min. Jeg heter Christine og jeg har rukket å bli 31 år gammel. Jeg er gift og mamma til verdens beste gutt på 1,5 år. Jeg er gründer og har eget enkeltmannsforetak; www.christinestrening.com. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber hovedsakelig med personlig trening utendørs i små grupper, bootcamp og babybootcamp ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits