juli 2011

Lofoten og 1.000 km på sykkel :-)

Sukk, jeg har hatt noen utrolig fantastiske dager på tur siden forrige innlegg!!!
Etter å ha fått god hjelp av snille mannen på Senja, og intersport kom jeg meg til Senjatrollet. Der fikk jeg lov til å sove i parkens fine gapahuk :-)

Utrolig flott på Senja!!! Der må jeg tilbake en gang :-)Da jeg syklet fra Senja ØSREGNET det og jeg var gjennomvåt på 30 min. Jeg måtte vente i 1,5 time på ferja fra Gryllefjord til Andenes, og ferja over tok hele 2 timer i store bølger. Brr... SÅ kaldt. Mannskapet ombord på ferja var helt fantastiske. Jeg fikk kaffe og godt selskap på turen over. Koste meg i bølgene (til tross for kulde) mens "alle" andre lå rundt på gulv og benker og kastet opp.

Da jeg kom over til Andenes på Andøya fristet det fint lite å sykle 100 km til. Jeg trillet inn på en bensinstasjon for å få litt varme og mat, allerede etter 10 km. Det er jeg glad for- for der dukket Anne og Johs (Jon sin tante og onkel) opp- helt uventet. SÅ godt å møte på kjente :-) Jeg ble invitert hjem til dem i Bø (på vestsiden av Andøya) hvor de lånte et hus- for en varm dusj, elgkarbonader, multer og en god seng. De tok baggasjen min, mens jeg syklet med lett sykkel de 50 km til huset med nytt pågangsmot og godt humør. Vest siden av Andøya er så flott!!! Veien der er nasjonal turveig og helt nydelig utsikt med hvite strender og spisse fjell.

Med et døgn med god oppvartning hos familie hadde jeg MASSE trøkk i beina, og dagen etter syklet jeg helt til Svolvær i Lofoten- hele 165 km!!! Deilig å være blandt høye fjell, men likevel forholdsvis flatt føre.Camping i Svolvær. Røhnisch buksen fra getinspired.no

I går syklet jeg til Reine, helt sør i Lofoten. HELT FANTASTISK!!!! Så fint med bittesmå øyer, med hvite hus, høye fjell og svaberg. Jeg satte opp teltet mitt helt ute ved havet og har sovet godt i natt :-)
I dag tar jeg ferjen fra Moskenes til Bodø. Jeg har syklet til sammen 1.000 km og 1/3 av prosjektet "Norge på langs" er unnagjort. Livet som syklist er fantastisk. Mange fine folk å møte, masse flott å se, en god del hardt arbeid og MASSE kos.

Helgelandskysten neste. Gleder meg til "et nytt kapittel".

Tusen takk igjen for mange meldinger på blogg, facebook og SMS. Dere er så flotte. Føles godt med en heiagjeng. Jeg er glad i dere, kjære venner og familie :-)

Senja :-)

Jeg har hatt tre flotte dager på sykkel :-)

På fredag syklet jeg fra Sørkjosen til Tromsø. En helt fantastisk strekning. Jeg syklet langs en nydelig fjord blandt høye og flotte fjell :-) For en utsikt!!! Det ble to ferjer den dagen. Godt med litt hvile samtidig som jeg beveger meg fremover :-)Da jeg kom til Tromsø var jeg både utrolig kald og sliten. Heldige meg fikk låne et helt hus av mine foreldres venner. Utrolig deilig med en varm dusj og en god seng.

Lørdag var jeg slitnere enn sliten og det gikk skikkelig sakte med meg. Jeg syklet fra Tromsø til Sommarøy. Der  var det helt fantastisk. Hvite strender, krystallklart vann og store blomsterenger . Planen var å overnatte der til i dag, men første ferjen til Senja i dag tidlig gikk ikke før klokken 11.00, så jeg tok siste ferje på lørdag i stedet.I natt overnattet jeg ved nøstet til en utrolig hyggelig mann ved Innergård på Senja. Jeg ble invitert inn for å låne seng, men utsikten var så flott at jeg ville heller sove i telt! Nydelig kveld hvor jeg savnet mannen mitt litt ekstra.
I dag syklet jeg mot ferja over til Andenes. Rett før Finnsnesrøyk sykkelkjedet mitt!!! ER DET MUUULIG??? Nå har jeg vel hatt nok uflaks med sykkelen vel?? Heldigvis hadde jeg flaks i uflaks da- siden det faktisk hendte blandt folk. Jeg møtte på en utrolig snill og hjelpsom mann som syklet på tur. Han snudde straks for å hente bil og henger. Han hjalp meg med å få tak i en ansatt på Intersport som er villig til å hjelpe meg- midt på en søndag. Han er på seiletur i dag da, så han kommer ikke før i ettermiddag. Ja, ja. Flott med en hviledag på Senja i godværet. Og han som hjalp meg er utrolig hyggelig og varter meg opp med deilige jordbær fra hagen, lunsj med hjemmelagd multesyltetøy, kaffe og internett mens jeg venter :-) Kanskje var det like greit at dette hendte, så jeg fikk litt etterlengtet hvile...Nå håper jeg resten av turen går smertefritt :-)Storslett


Hei og hå
Jeg sykler av gårde i flotte reinsdyrland :-)Jeg har fått fikset sykkelen min i Alta, og nå går alt så vanvittig mye bedre. Deilig å ha lette gir igjen :-) Føler jeg svever avgårde nå som sykkelen fungerer. Håper det bare varer heeelt til Lindesnes nå :-)

I går kom jeg meg helt til Langfjorden :-) 15 mil på sykkelsetet. Auch. Men jeg ble så ivrig etter at jeg fikk sykkelen fiksa, og det var så flott langs fjorden. Hadde mange pauser og koste meg. Det var en god del regnbyger, så jeg ble GJENNOMVÅT!!! Fristet ikke å sette opp telt, og ikke kunne henge noe til tørk. Så banket jeg like godt på døra til noen utrolig hyggelige eldre mennesker som sa jeg kunne få overnatte på sofan. Så fikk jeg en deilig dusj, røverhistorier fra en oppvekst i Finnmark og en god natts søvn. Tusen takk for gjestfriheten :-)I dag er Finmark et tilbakelagt kapittel. Nord- Troms ønsket meg velkommen med HØYE fjell og tre tunge fjelloverganger. Pust og pes. Jeg er helt gåen i dag, og vil unne meg overnatting innendørs. Nå sitter jeg på biblioteket i Storslett, og de kunne fortelle at neste "rimelige" overnatting er 5 km unna. Jeg skal klare å tråkke meg dit, så skal jeg sovne FORT og lade opp til en ny etappe i morgen.

Tusen takk for SMS, mail og kommentarer på facebook og blogg.
Godt å ha noen som tenker på meg :-)

Nordkapp til Honningsvåg

Da var dag en unnagjort
Med plenty av problemer. Jeg har byttet fly tre ganger og sykkelen min har fått seg en skikkelig smell på flyturen. Kjedet hopper og låser seg når jeg girer. Flotte skramlelyder. Jeg syklet til Honningsvåg på Gsport, men de fant ikke ut av feilen.

Da tok jeg bare sjansen på å starte turen likevel. Jeg tok buss til Nordkapp platået. DER var det flott der.

Skikkelig flott lys klokken 18.00Det var MYE vind fra alle kanter, og jeg sleit skikkelig med å holde meg på veien da jeg syklet til Honningsvåg. Veldig mye opp og ned MED gir som ikke virker på de letteste hakkene. ( 45 km i beina i dag og jeg kjenner det allerede) Møtte mange fine reinsdyr på veien da... HIPP HURRANå er jeg inne på et fint vandrehjem i Honningsvaag. Fant en fra Canada som har jobbet med sykler i 20 år. Han sa at jeg trenger stor tang for å fikse, men at jeg bare får sykle til Alta i sakte tempo for å få hjelp der. "NOOOO, don`t take the bus" sa han. Hi, hi. Får satse på at det går fint.

Ikke superbra start, men da kan det vel bare gåen vei fra her... OPPOVER... Bokstavlig talt

Klar for avgang!!!

Det har ikke blitt så mye bogging de siste dagene.
All tiden har gått med til å fikse sykkel :-)

Vi har vasket og gnikket, jeg har lært å skifte dekk, ta av og på hjulene, ta av pedaler og styret. Mye dill- for sykkelen må flatpakkes til flyturen, og både hjulene og styret til sykkelen må skrus av. Jeg er litt nervøs for når jeg lander på flyplassen, og må starte med å fikse sykkelen igjen. Selv om mannen min lover meg at det er en enkel sak, er det likevel noe av det jeg gruer meg mest til på turen...

Men, men... Sykkelen er iallefall klar.
Det er vel jeg oså. Alt er som godt pakket, og om et døgn reiser jeg av gårde mot Nordkapp.
Eventyret mitt skal snart begynne :-)

Den nyvaskede og nymekkede sykkelen min er klar for avgang. Og det er jeg også!!!!

Her er de flotte klærne jeg fikk fra Røhnish og getinspired.no i forbindelse med sykkelturen min. Plaggene skal selvsagt være med på sykkelturen. buksen, toppen og treningsBHen er helt supre :-) Men jeg er spesielt fornøyd med den deilige jakken.

Jeg skal forresten prøve å få blogget så mye som mulig underveis på turen. Jeg vet bare ikke hvor ofte jeg får tilgang til internett, men håper det kan bli noen dager hvor jeg får opdatert :-)

Planlegging av Norge på langs

Jeg planlegger sykkeltur for fult nå. Jeg kjenner sommerfugler i magen, samtidig som jeg blir mindre og mindre nervøs :-) Dette skal jo gå så fint!!! Ruten min er planlagt og jeg er mentalt VELDIG klar. Tenk å få lov til å være ute på tur i 30 dager da. Jeg gleder meg så utrolig mye til å dra på nye eventyr !!!

Jeg sykler fra Nordkapp og langs kysten i nord, og innenlands fra Trondheim til Lindesnes.
Norge på langs- 2800 km alene på sykkel :-)


Bilde fra Rallarvegen, 2008


Det er overraskende mye som må gjøres før en sånn tur. Flybillettene til Honningsvåg er i boks. Men så må jeg jo lære meg å lappe dekk, bytte slange, skru litt på sykkelen... Det er godt det er 5 dager til avreise enda!!! Dessuten er det faktisk en ganske dyr tur...

Jeg trenger mye utstyr til turen, og jeg mangler bl.a:

  • Sykkelbukse med padding
  • Sykkelveske
  • Overtrekk til sykkelsko
  • Sykkelregnbukse
  • Vanntette hansker

 

Jeg er iallefall superheldig!!! Jeg har sendt noen få mail hvor jeg har spurt om å bli sponset til sykkelturen min, Norge på langs. Silje Landevåg (en veldig hyggelig dame) fra getinspired.no svarte med en gang. De kunne sponse med med noen antrekk fra Røhnisch. Så utrolig snilt!!! Sjekk ut nettsiden- de har utrolig mye fint der.

Tur til Preikestolen

Forrige uke var Jon og jeg en liten svipptur innom til Preikestolen.Preikestolen er et utrolig fint sted, med flott utsikt over Lysefjorden. Turen er veldig traffikkert da. Vi gikk forbi MANGE turister med bæreposer og pensko, og vi måtte stå i kø flere ganger. Men utsikten på toppen er så flott at turen anbefales likevel. Det tar bare 2,5 timer å gå hele løypen dersom man holder et godt tempo (minus stopp på toppen).Et luftig sted å dingle med bena...

Kjærag- som ligger innerst i Lysefjorden får bli neste "Rogaland"prosjekt.
christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei du :-) Så hyggelig at du besøker bloggen min. Jeg heter Christine og jeg har rukket å bli 31 år gammel. Jeg er gift og mamma til verdens beste gutt på 1,5 år. Jeg er gründer og har eget enkeltmannsforetak; www.christinestrening.com. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber hovedsakelig med personlig trening utendørs i små grupper, bootcamp og babybootcamp ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits