september 2012

Styrketrening, klatring og middagslam

Dagen i dag startet med en deilig styrkeøkt på morgenkvisten. Det er så godt å bevege seg før en dag med skolearbeid og oppgaveskriving begynner. Jeg får våknet samtidig som jeg får litt lopper ut av blodet slik at jeg kan klare å sitte stille en hel dag :-)

Det ble en fin økt på bein og rygg i dag.

  • Knebøy
  • Glutebrindge
  • Chins
  • Face pulls
  • Omvendt flyes

 


Gammelt bilde

På vei hjem så jeg at det var tilbud på lammekjøtt i butikken. Jeg stoppet innom, og de hadde det fineste og reneste lammekjøttet jeg har sett på lenge. Jeg måtte selvsagt handle inn både lammekoteletter og kjøtt til får i kål.

Dagens middag ble dermed lammewok a la me.

Kutt opp ønsket mengde lammekjøtt i terninger
Halvstek kjøttet
Tilsett masse kantarell og chaminong
Stek til alt er passe gjennomstekt
Tilsett en dæsj fløte og bland godt

... Skikkelig smak av høst!


Etter en god middag ble det treningsgruppen min igjen.

Det er visst eksamen- og vannkoppertid om dagen så i dag var det Vilde som stilte. Vilde var en av de i treningsgruppen som var mest gira på å teste klatring, så jeg styrte med å få til en klatreøkt i dag. Min fine svigerinne var så snill at hun kunne bli med på å sikre i klatrehallen, så i dag ble det først en klatreøkt på to timer før jeg viste Vilde litt teknikk i styrkesalen på slutten.

Jeg er sliten etter en lang dag. I morgen blir det treningsfri :-)

Ny pers og sunn ostekake

What a day

Mannen min har snekret sammen et nytt to-split styrkeprogram med 4 styrkeøkter i uken. Hærlig. I dag sto bryst på planen, og for en treningsøkt det ble. I midten av august satte jeg meg mål om å ta10 push ups innen utgangen av måneden. Da er det digg å si at i dag, 1 måned senere, tok jeg hele 20 (!!!) push ups. Steikje så happy jeg var. Jeg hoppet opp og ned av glede :-)

Da vi kom hjem måtte jeg også teste push ups med bena på benk (eller lekestativ) i hagen.
Jammen klarte jeg 5x3 der også. Det er så kjekkt når treningen gir resultater.



Dagens middag ble hjemmelagde burgere a la me

.
Min middagsporsjon

  • Hakk opp 1 chili, 2 fedd hvitløk og litt jalapeños.
  • Bland godt sammen med 1 pakke karboadedeig.
  • Form til 4 burgere
  • Stek ca 5 min på hver side til de er gjennomstekte.

 

Kjempesaftige og gode!


Mannen sin middagsporsjon- mer Brieost og med Vita hjertego' rundstykker


Mannen og jeg har ulike mål, så jeg pleier å lage middagene til oss litt forskjellig. Jeg vil ned i vekt mens han vil opp ett par kilo. Jeg løser saken enkelt med at jeg lager samme middag, men serverer med noe "attåt" til mannen.

Onsdag= lillelørdag.

Da er det på plass med ett frimåltid. I dag har jeg erstattet kveldsmaten med en deilig fruktsalat.
... og ostekake med karamell a la Kristine.

Oppskriften gir 2 små kaker- med 100 kcal pr. kake.

Bunn:
45g lyst mandelmel (alternativt: finmalte mandler eller havregryn)
1 ts yaconsirup
1 ts caramel dip (alternativt: 1 ts yacon + et par dråper stevia karamell)
en klype (hav)salt
2 ts vann

Klem sammen og form til bunn i 2 muffinsformer- med plastfolie i bunn slik at det blir lettere å få de ut av formen igjen. Bunnen settes kjølig mens du lager fyllet.

Ostekrem:
80g philadelphia-light
50g kesella (kesam)
2 ss sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje
3 gelatinplater

Pisk philadelphiaost og kesam med sukrinmelis og stevia, tilsett smeltet gelatinplater (gjerne i noen dråper med vann). Hell over karamellbunnen(e) og sett kjølig i en times tid.



Jeg doblet oppskriften i dag siden kakene skulle deles.
Jeg serverte noen med yaconsirup og noen med pisket krem, yaconsirup og karamellsaus.

Super utetrening i strålende sol

ÅÅÅÅ; jeg elsker å trene ute sammen med fine jenter-
Jeg blir så glad langt inni hjerterota.

I dag varmte vi opp med 10 min tikken. Så utrolig kjekkt.
Man blir varm, får pulsen godt opp og så blir det så masse latter.

Etter oppvarmingen hadde vi litt teknikktips til hvordan man kan få aktivert rompa (har skrevet litt om det tidligere HER). Videre kjørte jeg jentene med et par runder med trening med tau og noen styrkeøvelser før vi avsluttet med 4 bakkeintervaller.

Hærlig!!!!

Sjekk bloggen til 2 av de spreke treningsjentene "mine"
Karina HER og Vilde HER

Christines fiskekaker

Dagens frokost



Fiskekaker a la Christine.

Kvern opp ønsket mengde torsk og krydre med salt, pepper og kumin..
Form til burgere og stek de på panne til de er gjennomstekte.


Håper du får en fin høstdag.
Kom deg ut i løpet av dagen og nyt solen!

Helgens klatretur til Trolltunga

For en spennende tur det ble i går!

Vi droppet Jotunheimen og dro til Odda for å klatre den luftige "Himmelstigen" og opp til Trolltunga. Turen ble en liten triathlon (hehe) hvor vi begynte med 8 km sykling på grusveien langs Ringedalsvatnet. Neste etappe var å gå inn en lang dal og opp til der klatreruten startet, så tok vi på oss klatreutstyr og satte i gang mot toppen til Trolltunga.

I beynnelsen var det ganske mye småklatring i snø før vi kom til det bratte partiet i klatreveggen.

Så da var det bare å traske oppover!

Som du ser på bildet så er det satt opp steg hele veien, med en kabel ved siden av. Så da er det bare for oss å koble oss inn i kabelen å gå oppover. Det er ikke så teknisk krevende, men turen er luftig. Jeg hørte flere "hjelp" fra de som gikk foran oss :-)



Jeg elsker høyder :-)



Ser du personen laaangt nede på bildet? Bak hjelmen min, til venstre. Yes, vi er høyt oppe.
Det er 150 meter- rett ned.



På toppen var det SÅ fint. Enda mer snø!!!
HURRA!!! Jeg er så glad for at vi går mot vinter.



Vi gikk ut på Trolltunga, og dinglet litt med beina der. Fint sted med super utsikt. Der er andre gangen vi er der og sikkert ikke den siste. Det er en super tur, og jeg anbefaler å klatre veien opp.

Dagens bootcamptrening i skogen

I dag var det bare Karina som kunne komme på trening. 

Jeg vurderte å avlyse dagens økt, men Karina sa hun ville komme på personlig trening :-)
Heldigvis, for dagens treningsøkt ble KNALL! Solen dukket til og med opp.



Vi begynte med rask gange, og jeg sendte Karina på et par løperunder i "brattebakken".

Så hadde vi styrketrening med egen kroppsvekt, tau og motstand fra hverandre på skogsbunnen mellom trærne. Knallmorro. Det er lenge siden jeg har "gått trillebåre" og jeg hadde glemt hvor tungt det faktisk er. Vi kjørte øvelsen i motbakke, og jaggu føltes det som et eviglangt strekk.



Etter noen runder med styrke/ kondisjon inne i skogen avsluttet vi med 4 runder tabata-
til sammen 20 min, og 4 bakkeintervaller.

Pust & pes.



... Vi kom akurat ned til bilen da det begynte å regne, og regnbuen ville komme å hilse på oss.

Til dere som ikke kunne komme i dag: ja dere gikk glipp av noe :-)
Meeen, vi tar samme økt igjen på mandag- gled dere, det gjør nemlig jeg.

 

Les Karina sitt innlegg fra økten HER

SUNN sjokoladekake

Det er så mye godt man kan lage med sunn bakst. I kveld prøvde jeg meg på sjokoladekake laget av bønner. OMG det var godt!!! Ikke et spor av bønnesmak... Jeg lover.

I am in heaven!



Jeg brukte oppskriften til Kristine HER.
Kristine har for øvrig veldig mange gode og sunne oppskrifter.

BROWNIES

  • 1 boks røde bønner, 250 g avrent
  • 50 g cottage cheese
  • 3 egg
  • 4 ss sukrin
  • 4 ss kakaopulver, ca 20 g
  • 40 g brownie proteinpulver
  • 6 dråper steva vanilje

    Skyll bønnene under kaldt vann og la de renne fra seg.
    Mos bønnene med en stavmikser, foodprosessor eller gaffel.
    Tilsett cottage cheese og mos videre til en jevn røre.
    Pisk eggene med sukrin til eggedosis.
    Ha proteinpulver og stevia i bønne miksen.
    Rør inn eggedosisen.
    Stek på 180 grader i 30 minutter.

 


Og ja, det høres for godt ut til å være sant... Men den er supergod :-) Prøv den!

Før- etter bilder

Jeg ligger langflat i dag med forkjølelse, hodepine, øreverk og dunking i bihulene. Mannen min seiler NM, og jeg ligger alene hjemme og synes litt synd på meg selv (jeg blir som en stor unge når jeg er syk, og vil helst ha masse omsorg). Syk = en fin anledning til å rydde i bildearkivet mitt på dataen. En veldig hyggelig opplevelse for nå ser jeg hvilken fremgang jeg har hatt siden januar da jeg var på mitt tyngste.



Januar 2012

VS

August 2012

Hurra, jeg både ser og merker forskjell, spesielt i ansiktet, på hoftene og rompa. Det er bare 5 kg som skiller, men jeg har fått mer muskelmasse, og blitt strammere både her og der. Genialt med bilder, for det er ikke alltid så lett å se fremgang bare ved å bruke vekt og speilbilde... Hard work pays off.

Det morsomme er at jeg vil si at jeg er like sprek på begge bildene.

På januarbildet trente jeg faktisk mer enn det jeg gjør nå!!! Jeg var veldig irritert på at kroppen min ikke gjenspeilte hvor mye tid jeg bruker på trening. Det jeg gjorde feil var ikke at jeg ikke trente nok- det var heller det at jeg ikke var påpasselig nok med kostholdet. Mange tror at siden jeg trener mye kan jeg spise det jeg vil. Det er ikke tilfellet. Faktisk så sies det at 70-80% av magerutene lages på kjøkkenet, og det er nok ikke tull. Mange tror også at man kan spise det man vil og heller trene det bort etterpå, men da kan det lett bli mye trening som igjen kan resultere i skader.

Kroppen trenger hvile også!

Jeg trener også ganske forskjellig fra januar til nå. Jeg trener mer styrke og mindre kondisjon.

Da jeg møtte Silje Mariela fikk jeg beskjed om å halvere treningsmengden min. Kroppen min var sliten og holdt mye vann. Knærne var også vonde etter mye kondisjonstrening. Jeg fikk beskjed om å kutte all kardio og heller være påpasselig med kostholdet. En sjokolade her og en kaffe latte der kan være det som setter stopper for nedgang i fettprosent.

Nå spiser jeg sunt 80% av tiden, mens jeg skeier ut de siste 20%. Jeg tror det er viktig å finne en balanse både mellom treningsmengde og hvile, samt sunt kosthold og utskeielser.

 

Jeg gleder meg til bildene som skal tas desember 2012- da skal jeg være mer markert i muskulaturen!

Tikka Masala- the healthy way

Til frokost i dag lagde jeg kylling Tikka Masala, og det var det beste jeg har spist på lenge.

Jeg tok utgangspunkt i Kristine sin oppskrift, og lagde min egen vri.
Dette må du teste!



 

  • Skjær kylling filet i biter.
  • Stek kyllingfileten
  • Tisett paprika og løk
  • Mot slutten av steketiden tilsetter du krydder
    - kardemomme
    - kanel
    - chili
    - hvitløkspulver
    - ingefærpulver
    - tikka Masala krydder
  • Bland noen ss mager kesam med 2 ts sennep
    .. og bland det godt inn i woken

 

Klipp litt fersk kruspersille over, og server med spinat og litt magerkesam.
Enjoy!!!

Er ikke denne fin vel?!! Min gode venn Janne tagget meg på dette bildet på Instagram, og hun skrev det fikk henne til å tenke på meg... Tidenes kompliment synes jeg :-) Tusen takk !!!

Svar på spørsmålsrunden

Jeg vil gjerne høre om din aller beste tur, sånn friluftsmessig, som du har vært på.

Lett :-) Jeg har 3 store turminner.
Alle er fra 2011. Det var et år der jeg utviklet meg mye- selvtillitssmessig.

Den første er da vi gikk Skåla opp (Norges lengste motbakke) på slalåmutstyr.

Jeg hadde aldri vært på nesten 2.000 meter høyde før. Vi var på tur med noen venner som hadde gått turen noen dager tidligere. De mente jeg ikke var fysisk klar for å gå toppen med tunge slalåmski. Der og da ble det min aller største "must do". Mannen min og jeg planla å gå turen allerede to dager etterpå. Den store dagen våknet  vi og gjorde oss klare for tur- i regnvær og tåke! Vi var veldig usikre på om vi skulle gå pga. været men mannen min var 100% sikker på at det kom til å bli sol senere på dagen. Det ble det. Vi kom over skylaget på 1.500 m høyde og livet var fantasisk. Da vi kom opp var det strålende sol, og jeg fikk se hele Jostedaldbreen, og mange av 2.000 meter toppene jeg drømmer om. Der og da fikk jeg en tro på at jeg kan klare ALT jeg vil bare jeg går inn for det.

Du kan lese mer om turen HER

Neste store tur var Jostedalsbreen på langs, og min første 2.000 meters topp.
Det var i tillegg en veldig bratt topp som krevde klyving. Skummelt, men SÅ hærlig!!!

Det kan du lese mer om HER

Tredje store, store tur var da jeg syklet Norge på langs, helt alene.
Det var en fantastisk mestringsfølelse!!! Og jeg opplevde så masse bra!!!

Du kan lese om hele turen HER


Hva var det som gjorde at du fikk øynene opp for styrketrening?
Hvor lenge har du trent styrke?

Dette var et vanskelig spørsmål- jeg aner faktisk ikke. I oppveksten var jeg aktiv med friidrett og volleyball, og på treningene var det også noe fokus på styrke. Jeg tror jeg begynte å trene med lette frivekter da jeg ble 18 år. Ikke lenge etter drømte jeg om å søke politihøyskolen, og jeg begynte å trene til opptaksprøven der. Det varte bare 1 lite år før jeg heller begynte på sosionomutdanningen, og jeg gikk over til å trene med lettere vekter, og i aerobicsalen... Det var vel først for 3 år siden at det gikk opp for meg at man ikke blir diger av å trene tung styrke, og begynte å gi gass. Nå er jeg hekta, og drømmer om å bli sterkere i alle øvelser, og mer markert i muskulaturen.




Kanskje du kan skrive mer om hvordan styrke du trener?

Jeg begynner veldig fort å kjede meg når jeg har en treingsplan, og det ideelle for meg er nye treningsplaner- ofte. Jeg er veldig glad i styrketrening med høyt tempo som får pulsen opp og svetten til å sile. Jeg elsker kjappe og effektive styrkeøkter.

Vanligvis lager mannen min treningsplanene til meg, men i sommer har jeg fulgt Femme Fatale. Det var det ny treningsplan hver uke, noe som passet meg perfekt. Denne måneden har jeg trent i gymmet til Silje Mariela tre ganger i uken. Når jeg kommer hjem til Bergen vil jeg følge denne månedens treningsplan på nytt ettersom den ikke har blitt fulgt slavisk på treningene. På planen er styrketrening med høyt tempo hvor man ofte parrer to og to øvelser. Jeg vil også avslutte styrketreningsøktene med noen serier tabata.




Jeg kunne gjerne tenkt meg litt småtips angående turting, type smarte ting som vi som ikke har mye erfaring med annet enn gåturer kan ha bruk for å vite.

Hmmm, hva skal jeg trekke frem her?

Mitt gode tips er riktig bekledning.

Mange jenter (meg inkludert) fryser lett på tur, og jeg tror noe av grunnen ligger i at vi kler oss for godt mens vi går. Da svetter vi mye, og når vi da stopper opp blir vi akutt iskalde og får ikke varmen igjen. Mitt tips er å gå med lite klær slik at man svetter mindre. Å fryse litt helt i begynneslen når man går er bra... Om vinteren i minusgrader kan jeg fint gå med kun ett lag superundertøy, skibukse, lue og votter. Dersom det er veldig kaldt og det ikke snør har jeg en jakke som puster godt- ikke Gore Tex. Man blir lett fuktig av svette i Gore Tex, og da fryser man også lettere. I pauser drar jeg på dunjakken, og på toppen bytter jeg alt jeg har gått med til tørt ull, ekstra ullgenser og så drar på meg dunjakka. Den er ALLTID med, til og med om sommeren.

Jeg er frysepinne nr. 1 (og hater derfor pauser på tur), men det har blitt bedre etter jeg har gjort som beskrevet ovenfor.



Fun light gelè med bær

Årh, jeg er superklar for å dra tilbake til Bergen nå, og de siste dagene i Oslo går sakte. Det skal bli SÅ godt å komme hjem igjen til verdens beste mann, og verdens søteste kanin.

Heldigvis har jeg gode venner å slå i hjel ventetiden med :-)
... I dag har jeg vært på kafè på Løkka med Heidi. Kjempekos.


Jeg har aldri helt forstått poenget med å servere kaffe latte i en skål. Den blir jo kald på 1-2-3! GRR!!!


Jeg er veldig glad i eventyr. Jeg er også superspontan av meg.

Da jeg bestemte meg for å sykle Norge på langs i fjor svingte jeg meg rundt, og to uker etter bestemmelsen stod jeg klar på Nordkapp. Det var litt samme greia denne gang. Jeg ville til Oslo for å lære mer teknikk i styrketrening, og uken etter dro jeg til Oslo. Denne gangen var det tyngre å være uten mannen min- sikkert fordi jeg har mindre å fylle dagene med enn da jeg syklet Norge på langs...

Jeg har verdens beste mann som støtter meg i alle sprellene mine. I fremtiden skal jeg være flinkere å planlegge slik at vi kan gjennomføre eventyr- sammen.



Tenkte å legge ved to mat tips i dag. Til kveldskosen på lørdag ble det Fun light gelè med bær og vaniljekesam. Det er så godt det!!!

... Dessuten synes jeg gelèen blir ekstra fin med bær.



Fun light gelè

  • Legg 1 pakke gelantinplater i bløt i kaldt vann.
  • Bland sammen 3 dl Fun Light saft og 7 dl vann
  • Kok opp 2 dl av blandingen
  • Klem ut vannet av gelantinplatene
  • Rør inn i det varme til all gelantinen er oppløst
  • Bland inn alt det kalde i det varme
  • Hell i skål og tilsett bær
  • Avkjøl

 

Lørdagens frimåltid ble MASSE frukt sammen med litt vaniljekesam, 87% mørk sjokolade og nøtter.



Tusen takk for super respons på treningsprosjektet. Dere er så gode :-) Jeg setter ufattelig pris på det, samtidig som jeg får litt ekstra nerver. Dere vil høre fra meg i løpet av de neste dagene...

Jeg trenger DEG til nytt treningsprosjekt

Dere som har fuglt meg en stund vet at jeg har flere planer og drømmer for tiden. 
På onsdag drar jeg tilbake til Bergen, og endelig er det tid for at jeg kan begynne å få liv i planene mine.



De siste månedene har jeg jobbet med å lage treningsplaner som kan gjenomføres ute i naturen. Nå i september vil jeg starte treningsgrupper på omtrent 4 jenter. Treningen vil foregå to ganger i uken ute i naturen. Fokuset vil være en kombinasjon av styrke- og kondisjonstrening, samt friluftliv og fellesskap. Vi skal ha det gøy sammen mens vi trener ute!

I første omgang tenker jeg å kjøre en testgruppe over to uker, for å teste treningsopplegget rett og slett. 



I denne sammenheng trenger jeg ett par prøvekaniner... Vil DU bli med?

Jeg er helt i startfasen av prosjektet, og det er mye å prøve ut- det er derfor helt gratis å være med :-) Det vil bli trening f.o.m mandag 10 september, og de neste to ukene blir det trening mandager og torsdager fra klokken 18.00 til 20.00.

Du må

  • Ha trent en del tidligere.
  • Være i god form,
    men det er ingen nødvendighet med turerfaring.
  • Være jente.

 

Send meg mail (heichristine@yahoo.no) eller legg igjen kommentar med litt info om deg selv og din treningshverdag, og hvorfor DU vil være med.

Tur i marka!

Det har blitt september men det er fortsatt sommer.

... Jeg gleder meg veldig til vinteren kommer (min favoritt årstid).
Men nest etter snø og minusgrader kommer ordentlig sommervær.

I dag har det vært deilig!



Janne og jeg har vært på tur i Nordmarka.
Vi møttes på Forskingsparken og gikk til Vettakollen og videre til Frognerseteren.

Det var ubeskrivelig deilig med litt tur igjen.



... Jeg savner friluftsliv- livet mitt. Det skal jammen bli godt å komme hjem igjen til mann, seilbåt , klatreutstyr og turstøvler på onsdag :-)

christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei du :-) Så hyggelig at du besøker bloggen min. Jeg heter Christine og jeg har rukket å bli 31 år gammel. Jeg er gift og mamma til verdens beste gutt på 1,5 år. Jeg er gründer og har eget enkeltmannsforetak; www.christinestrening.com. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber hovedsakelig med personlig trening utendørs i små grupper, bootcamp og babybootcamp ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits