september 2014

TRENING FOR GRAVIDE

Jeg har akkurat kommet hjem fra utendørs gruppetrening
i frisk høstluft sammen med gravideJeg blir så inspirert når folk kommer seg på trening til tross for at dørstokkmilen av ulike grunner er blitt litt lang. Graviditet er for mange en slik dørstokkmil. Noen er redde for at trening skal skade barnet, mens andre synes det er vanskelig å komme seg på trening etter at arbeidsdagen er over. Det går fint an å trene mens man er gravid så lenge man kjenner etter på kroppen. Graviditeten er ikke tiden for å sette nye rekorder på treningsfronten, men det er absolutt positivt for både mor og barn med aktivitet. Trening bidrar til at graviditeten går lettere, og det kan hjelpe på fødselsarbeidet.

De flotte "mums to be" i tirsdagsgruppen er noen skikkelig tøffinger. Det er jammen ikke bare, bare å komme seg på trening mot slutten av siste trimester, men likevel stiller de til hver trening med friskt mot klare for å gi alt. Slikt inspirerer i alle fall meg!

 

Jeg har hatt godteristreik siden i sommer.

Og med godteri mener jeg vanlig sukkergodis (eller kaker) fulle av sukker og herdet fett. Sunnere alternativer er veldig  lov i helgen, og jeg har fått totalt dilla på sunnere Bountysjokolade. Oppskriften fant jeg i denne månedens utgave av Kamille Puls (et veldig bra blad for øvrig). Prøv dem gjerne. Oppskriften er ganske stor, jeg pleier å halvere den.

12- 15 Bounty sjokolader:

  • I boks kokosmelk
  • 2 ss kaldpresset kokosolje
  • 250 g kokosmasse
  • 150 g mørk sjokolade
    (jeg bruker 87% kakao)
  • 1 ts vaniljepulver

Velg kokosmelk som har skilt seg (de boksene som ikke lager lyd når du rister på de)- Ha den tykke kokosmelk kremen i en kjele sammen med kokosolje og vanilje. Smelt og rør sammen. Tilsett kokosmasse og rør godt om. Tilsett litt kokosvann dersom røren blir veldig tykk. Dekk en form med plastfolie og trykk massen godt ned i formen. La den ligge i frysen i 2 timer. Smelt sjokolade, skjær kokosmassen i ønsket store biter og dypp i sjokoladen. Legg på matpapir og la de stivne i kjøleskap.Nå skal jeg krype til køys. Det blir en travel dag i morgen med PT timer og to baby bootcamper. skal jeg rekke både egentrening og familietid må jeg tidlig ut av huset og få unnagjort alle gjøremålene slik at jeg kan slappe av hjemme mellom utetreningene og PT timer. Jeg gleder meg til en ny, sporty dag

Jeg ønsker dere alle en sprek uke.

 

 

NY UKE, NYE MULIGHETER

HURRA så glad jeg er
Kosthodsveileder eksamen ble bestått med god margin.

Nå kan jeg endelig pustet lettet ut, og stresse litt ned i hverdagen. Nå får jeg mer tid både til familie, trening og jobb. Jeg har nettopp fått jobb som personlig trener på privat treningssenteret Fit Factory i Bergen. En super kombinasjon med at jeg jobber for meg selv med utendørs personlig trening.

Bestått eksamen ble feiret med en lang løpetur på Fløyen. Faktisk så løp jeg sammenhengende i 1 time og 20 min, og akkurat det er jeg rimelig stolt over. Løpeformen kommer seg fra uke til uke. Jeg har slitt med løperkne og jumpers knee når jeg har trappet opp løpingen tidligere, men etter at jeg begynte med nåbehandling har kroppen fungert så bra. Jeg har nesten ikke vondt noen steder (med unntak av rett etter behandling, da karer jeg verken å gå eller kjøre bil på noen timer) og løpingen går stadig bedre.

Om 2 uker skal jeg på løpekurs. Jeg gleder meg til å lære mer!

Jeg har også begynt på triathon crawl kurs.

Jeg tror det må være en av årets beste investeringer. Jeg lærer noe nytt hver uke, og det har gått opp mange lys de siste to ukene. Digg å få rettet opp feil, og få nyttige tips til hva jeg skal trene på videre. Nå er teknikken mye bedre, og målet fremover må være å kunne svømme lengre strekk uten pauser.


Sponsede produkter fra www.soalive.no

Jeg har pakket sømmebagen, og jeg har med meg mange godsaker fra nettbutikken So alive. Økologisk dusjsåpe, shampoo, balsam, deodorant og ansiktskrem uten parabener og andre kjemikalier. Mine favoritter er dusjsåpen og deodoranten. Det er ikke lett å finne deodoranter med naturlige ingredienser som oppfyller kravene mine for en god deodorant, men denne er absolutt verd en test. Sjekk ut nettsiden, de har så mye bra innen kosmetikk for store og små, og supermat som jeg har blitt helt hekta på.

Ukens treningsplan:

Mandag: Crawlkurs, 1 time
Tirsdag: Sykkelintervaler og styrke
Onsdag: Fri
Torsdag: Løpe intervaller, Svømme og styrke
Fredag: Langtur sykkel
Lørdag: Fri
Søndag: Langtur løping og styrke

TRAVLE TIDER

De siste tre månedene
har vært de travleste månedene i hele mitt liv.


Fantastisk thermal compression tights fra 2xu

Av og til lurer jeg på hvorfor jeg slenger meg på så mange prosjekter på en gang.

Jeg har ikke sovet på ett helt år, og så går jeg i gang med flere intensivstudier på rappen med skole hver dag fra kl. 8 til kl. 17/18 med eksamener i fleng. Samtidig starter jeg egen business og flere prosjekter som jeg bruker mye tid på å gjøre gode. Jeg ser den fine ettåringen min altfor lite, jeg får ikke holdt huset rent & pent og jeg får ikke laget måltider til familien som ser bra ut og som smaker spennende. Treningen går det sånn halvveis med. Jeg har faktisk fått til fra 4-6 økter per uke men kvaliteten på øktene kunne vært bedre. Jeg skal virkelig ikke legge skjul på at det skal bli en lettelse å få unnagjort de siste eksamenene på søndag og til jeg får mer tid til å gjøre det jeg savner.

LIKEVEL, alt stresset har vært verd alt sammen.

Jeg er jo utdannet sosionom og har studert master i samfunnsarbeid med fokus på utendørstrening i grupper, og nå har jeg endelig den formelle utdanningen som personlig trener og kostholdsveileder i boks. Når jeg ser på resultatene av alt strevet så har jeg faktisk klart å gjennomføre en av mine største drømmer med å starte for meg selv og jobbe med trening, og jeg er så utrolig takknemlig for at ting går min vei.

Jeg jobber for det meste som personlig trener utendørs, i regi av mitt eget enkeltmannsforetak. Jeg har egne baby bootcampgrupper, treningsgrupper for gravide, bootcampgrupper, løpegrupper, personlig trening utendørs for privatpersoner, venner og grupper... Og jeg ELSKER det jeg gjør. Jeg er supertakknemlig for at jeg får spre treningsglede og hjelpe herlige mennesker med å få gode treningsresultater. Jeg lever drømmen min, og jeg er så takknemlig for alt det spennende jeg får oppleve. Jeg GLEDER meg til fortsettelsen; dette skal bare bli bedre!

... Så her er grunnen til manglende liv her på bloggen i sommer. Jeg blir aktiv igjen etter eksamen på mandag. Da skal dere får oppdatering på treningen mot halvironman i Haugesund. Jeg løper tre ganger i uken, svømmer to og sykler to og jeg digger treningsplanen min. Jeg gleder meg til å fortelle!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg har ledig plass i baby bootcampgruppen ved Tveitavannet onsdager kl. 11.00 og i treningsgruppen for gravide ved Tveitavannet tirsdager kl. 20.00. Jeg har også startet bootcamp på Natlandsfjell med klippekortsystem. I tillegg har jeg ledig kapasitet på utendørs personlig trening, og personlig trening inne på privat treningssenteret Fit Factory. Kontakt meg gjerne på christinelystrup@gmail.com

DOBBEL TRENINGSØKT

Oh, what a day!Jeg startet dagen med morgenintervaller og styrketrening på Fløyen sammen med en PT kunde.

Jeg elsker å ha PT timer ute i naturen, og jeg skulle ønske at flere visste om alle mulighetene naturens eget gym innehar! Ta kontakt om du ønsker utendørs personlig trening sammen med meg; enten alene eller sammen med en venn. Jeg lover en super treningsøkt med høy puls, svette og treningsGLEDE!


Fra Os triathlon i helgen

Etter jobb stakk jeg ned i svømmehallen

Alle svømmebergenserne hadde tydeligvis bestemt seg for å nyte solstrålene i dag (et lurt valg for øvrig), for i bassenget var det bare meg og to til. Perfekt med god plass til å boltre seg i vannet. Jeg startet med 450 m oppvarming, litt teknikkdrill og lek i vannet, to omganger av 6x25 meter intervaller, 10 min brystsvømming og litt crawl på slutten. På forrige svømmeøkt følte jeg meg superflink, men i dag følte jeg meg som en skiftenøkkel med armer og bein til alle kanter. Jeg MÅ få skjerpet teknikken før halv ironman neste sommer, jeg tror det er på tide å stille på svømmetrening i Bergen triathlon klubb og eventuelt skaffe meg en svømme PT


En fin kafètur i Skostredet etter svømming

Vel hjemme var det lunsj med gutta.

Jeg elsker at mannen min har permisjon mens jeg kan styre dagene mine som jeg vil. Det blir en god del kvalitetstid sammen, og vi kan bytte mer på å passe på småen (han sover fortsatt ikke særlig mye om natten. Vil dette noen ende ta?). Etter en god hvil og mat i kroppen la vi ut på en løpetur sammen. Vi elsker løpevognen alle tre, og det er så fint å trene sammen. Denne er et must i løpet av året som kommer. Det blir mange sykkel- og løpeøkter fremover. Mannen skal sykle Trondheim- Oslo og jeg skal som sagt delta på Halv ironman. Vi får håpe at Ola trives å være med på trening i fremtiden også ;-)Som jeg elsker dager som dette

 

#3atlet #triathlon #trening #personligtrener #pt #baby #mamma

BABY BOOTCAMP og SYKKELINTERVALLER

I dag var det første trening med høstens baby bootcamp gruppe.
For en fin gjeng med mammaer og babyerJeg føler meg så heldig som får jobbe med så mange forskjellige mennesker, grupper og prosjekter. Jeg elsker å jobbe som personlig trener og jeg gleder meg til en spennende høst og vinter.


Pimp my ride; jeg har fått ROSA styretape.

På vei hjem fra jobb i dag dro jeg til med sykkelintervaller på en fin og flat vei ved slottet på Gamlehaugen. Hurra, så gøy det er å sykle fort på flaten. Jeg føler meg som selve supermann der jeg flyr bortover veien i 35 km/t. Sett bort fra stive lår, høy puls og at supermann sikker hadde syklet mye fortere. Heldigvis er det følelsen som tells. Det ble 6 intervaller på 6 minutter, og jeg sleit med å komme meg opp alle bakkene på veien hjem.Vel hjemme var det dags for en smoothie med gode næringstoffer før jeg hoppet i dusjen.

Antioxidant smoothie
oppskrift fra www.soalive.no.

1 ss antioxidant mix
100 g frosne bringebær
100 g frosne jordbær
1 dl eplejuice
2 dl melk/ havremelk/ rismelk
1/2 banan
1 ss hemp olje (jeg brute Udos Choice)

Mix i blender i ca 60 sek og nyyyyt


Ett lite tips; sjekk ut nettsiden www.soalive.no- en fantastisk nettbutikk med naturlige hudpleieprodukter for både liten og stor, supermat og snacks som kroppen blir glad av. Jeg elsker pulverne som kan brukes i smoothies og sjokoladene du får kjøpt der, spesielt sjokoladedekte goldenberries og kaffebønner.

 

#sykkel #intervaller #trening #personligtrening #babybootcamp #supermat #treningsmat #smoothie #oppskrift

OS TRIATHLON

HURRA
Da er enda et triathlon gjennomført


Sponset 2XU tights

Jeg var veldig usikker forrige uke på om jeg skulle delta.

På grunn av intensivstudie i sommer har jeg ikke fått trent særlig mye kondisjon, så jeg følte meg ikke klar for å svømme-sykle-løpe. Men så klarer jeg ikke trekke meg heller når alt kommer til alt. Jeg var jo påmeldt, og jeg tenker at jo mer erfaring jeg har før ironman 70,3 neste sommer, jo bedre er det. Så jeg stilte med godt mot, og en tanke om at jeg kom til å komme aller sist i mål.


Klare ved start til svømmeetappen

Jeg er imponert over arrangementet på Os triathlon. Superbra stemning og det var rom for både de som var erfarne og helt nybegynnere. Det var en egen konkurranseklasse som startet kl. 10.00. Vi mosjonister satte i gang to timer senere.


No pain, no gain

Svømmedelen gikk omtrent som sist.

Crawlen min kommer seg veldig innendørs, og når jeg svømmer alene ute. Men på løp med mange andre deltakere, kaos i vannet og armer og ben over alt så glemmer jeg liksom alt jeg har lært. Jeg startet med brystsvømming i dårlig stil, og jeg kavde veldig i vannet i starten. Gulpet i meg litt for mye vann. Rett før halvveis ville jeg prøve meg på crawl, men da tok jeg igjen ale foran meg. Jeg prøvde å svømme forbi men jeg var helt innelåst på alle kanter. Utrolig irriterende. Jeg kavet meg i land etter 750 meter på 17 min, 1,5 min raskere enn sist. Auch, det var vondt i magen.


Jeg knotet litt i skiftesonen (jeg brukte 2,20 min); jeg var skikkelig pumpa i kroppen, og det var ikke bare, bare å skifte med høy puls. Jeg styrte med å få på meg ullsokkene, men sokker MÅ jeg bare ha. Jeg løp opp bakken med sykkelen under armen. Jeg kastet opp en del vann mens jeg syklet (skal ikke tape noe unødvendig tid her nei) etter 2-3 km, så ble magen bedre. En rimelig kupert sykkeletappe på 20 km ble unnagjort på 48 min.

Skiftesonen til løpedelen gikk bedre (brukte 1,16 min), men overgangen fa sykkel til løp var uvant denne gangen også. Beina vil liksom ikke fremover, og jeg løper som en snegle. Dessuten vrengte magen seg igjen. Jeg vekslet mellom å gå og løpe, og jeg kom meg i mål på 35 min... Og jeg ble langt i fra siste mann i mål!


Sliiiiten jente i mål

Jeg er veldig glad jeg stilte. Rett etter at jeg kom i mål tenkte jeg "dette gjør jeg aldri igjen", men 10 min senere begynte jeg å planlegge hva jeg kan gjøre annerledes på ironman og neste års løp. Jeg liker så godt stemningen; deltakerne heier på hverandre når man løper forbi hverandre, og heier hverandre i mål. Dessuten er det gøy å gjennomføre noe som er så tungt... Enda bedre er det at jeg har ett så stort forbedringspotensiale; dette kan bare gå en vei!

Jeg gleder meg veldig til treningsåret som kommer. Akkurat nå er jeg inne i en oppkjøringsperiode med gradvis opptrapping av treningsmengde med intervaller og langturer. Jeg gleder meg til fremgang og mange flere løp og perser!

 

#3atlet #ostriathlon #triathlon #triatlon #svømming #løping #sykling #trening

 

christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei du :-) Så hyggelig at du besøker bloggen min. Jeg heter Christine og jeg har rukket å bli 31 år gammel. Jeg er gift og mamma til verdens beste gutt på 1,5 år. Jeg er gründer og har eget enkeltmannsforetak; www.christinestrening.com. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber hovedsakelig med personlig trening utendørs i små grupper, bootcamp og babybootcamp ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits