oktober 2011

Fine dagen

Fin fin dag :-)

Vi har vært på tangours igjen og lært enda mer. Masse morro dansing.
Det er noe slik som på filmen under vi øver på :-) Selv om vi er langt derfra enda.

Etter to morsomme dansetimer skiftet jeg til løpetøy og så løp jeg fra tangokurset og hjem.
På den måten fikk jeg plass til en 45 min i en travel søndag.
Jeg elsker å trene og når jeg er i aktivitet tenker jeg på... INGENTING! For meg er det en super avkobling, og etter en løpetur var jeg skikkelig klar for oppgave... Og skrivesperren min forduftet :-) Mmmm.  

Nøkkelen til å finne tid til trening i en travel hverdag :
It is all about planning :-)

Tangokurs

Nå har Jon og jeg kastet oss ut på nok en ny ting.
Vi har meldt oss på tangokurs og nå skal vi lære oss å danse- Argentinsk tango :-)Etter vi øvde på bryllupsvalsen vår har vi hatt lyst til å danse mer sammen. Vi har drømt om å lære å danse tango, og til jul i fjor fikk Jon fikk gavekort på dansekurs av meg. Først nå fikk vi fingeren ut til å melde oss på nybegynnerkurs. I dag var vi på første dansekveld, av totalt 6 kurskvelder. Det var skikkelig morro og vi gleder oss til å lære mer!!!Det er alltid litt skummelt å hive seg ut på helt nye ting, men jeg tror det er sunt å gjøre ting man ikke kan en gang i blandt. Det er bra å utfordre egne grenser, og jeg tror jeg det er godt for forholdet å finne på mange kjekke ting sammen. Vi har jo trening og frilftsliv som vi begge brenner for, men det er jo bare positivt å utvide horisonten vår litt.

I morgen skal vi danse igjen og vi gleder oss.


 

Utslitt...

Jeg var helt utslått etter løpet i hele går, og jeg lå på sofan med uggen mage resten av dagen. Jeg er litt stolt av meg selv som tok så hardt i, selv om jeg følte meg døden nær etterpå :-) Jeg mistenker egentlig at jeg har fått et magevirus, for det er ganske ille i dag også. Kvelden i går ble iallefall kjempekoselig sammen med Jon og søstrene mine. Vi spiste godis og så filmen 127 hours. Den kan anbefales. En skikkelig sterk film...Avslappet på sofan i den nye, deilige og digre one piecen min fra Norrøna.
Mmmm... Beste kjøpet på lenge. 

Nå er det middag med familien før vi kjører tilbake til Bergen. Jeg gruer meg litt til kjøreturen for magen er helt i ulage enda. Er det muuulig?

Djupadalten 2011

Jeg kan ikke skryte av noe ny pers på Djupadalten i dag :-(
Jeg løp faktisk hele 7 min treigere enn i fjor.

Jeg startet ganske hardt og gikk på en skikkelig smell rett før halvveis. Det reiv i magen og jeg fikk sinnsykt sting under høyre ribbein. Jeg har aldri kjent på maken. Jeg beit tenna sammen og fortsatte til tross for at det gjorde vondt, men måtte gå (!!!) ett par ganger da det ble for ille. 

Jeg prøvde meg på en sluttspurt men beina ville liksom ikke fremover. Jeg var kvalm og lite høy i hatten :-) Der fikk jeg bekreftet at man ikke blir god til det man ikke trener på. Norge på langs på sykkel er ikke direkte overførbart til å løpe en mil fortest mulig.

Jon hadde masse krutt, men han var snill og pushet meg til mål likevel. *Gode mannen*


Sjekk den sammensunkne løpestilen da :-)

I mål fikk jeg skikkelig vondt i magen og det ble bare værre og værre.
Jeg kom hjem og det ble ikke bedre. Etter fire timer med store magesmerter i sengen kastet jeg opp, og verden ble straks bedre. Nå ligger jeg og er litt pjusk på sofan til mor og far. Men jeg må inrømme at jeg allerede tenker på neste års løp. Da skal det trenes målrettet :-)

Pakke fra iherb gir deilig lunsj :-)

I dag hentet jeg denne pakken på posten.
Deilige, sunne OG billige matvarer fra iherb.

Go lean frokostblanding
Utrolig god frokostblanding som er sukkerfri og har et høyt fiber- og proteininnhold

Crunchies tørket frukt og bær
Tørket frukt og bær uten sukker og tilsetningsstoffer. Jeg bestilte tørkede jordbær, blåbær og fruktmix. Disse var knallgode sammen med melk på "go lean" frokostblandingen.

Dette er en av de mest vellykkede pakkene fra iherb så langt :-)

Iherb.com er et genialt nettsted. Sinnsykt mye billigere enn her hjemme. Og de har frakt på bare $ 4. Bestiller du for under 200 kr slipper du å betale toll også. Bruk gjerne koden RUP 345 om du er førstegangsunde. Da får du $ 5 i rabatt på din første bestilling.

Skumkake

Husker du den utrolig søte sumkaken vi hadde i barneselskap da vi var små?
Skumkake med et tykt lag mørk sjokolade, og kokos på toppen...
Søtere enn søt var den og alle barns favoritt.

I går hadde jeg utrolig lyst på noe søtt, men ukens godteridag var allerede brukt opp.
Jeg gikk inn på bloggen til Kristine for å se etter en søt godisoppskrift og kom over oppskrift på en fristende kake. Og den var utrolig lik sukkerkick-kaken fra barndommen. Mmmm

Jeg hentet kakeoppskriften her og lagde min egen variant av glasur.

Oppskrift:
3 eggehvitter
5 ss sukrinmelis
Noen dråper stevia vanilla creme (kan også bruke vaniljeessens)
5 plater gelatin
0,5 dl kokende vann

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive og bland i sukrin og vaniljestevia, litt av gangen.

Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i det kokende vannet. Hell gelatinen i en tynn stråle i eggehvitemassen og visp sammen. Slå marengsmassen i ringen og sett kjølig. Den stivner ganske raskt, allerede etter 20-30 minutter.

Glasur:
2 ss 100% kakao
2 ss melkesjokolade proteinpulver
Noen dråper vann

Pynt med glasur og strø kokos over (noe jeg glemte å ta bilde av).Hele kaken inneholder ca 90 kcal og hvert kakestykke vil ende opp på ca 12 kcal.

Dette var søte greier, men utrolig godt! Med kokos på smaker de som ordentlige kokosboller!!!  

Bakkeintervaller

... For en frisk start på dagen :-)

Jeg startet dagen med å gå kort-intervaller (ti intervaller a` 30 sekunder).
Å gå intervaller i bratte bakker er minst like tungt som å løpe de på flat mark. Til Ulriken går det jo rett opp!!! Genialt sted for bakkeintervaller. Prøv selv da vel...

  • varm opp med å gå i middels tempo i en slak bakke i 20 min
  • Finn en bratt bakke og gå så fort du kan i 30 sekunder
  • gå sakte i 30 sekunder
    (ikke stopp opp i hvileperidene- da stivner beina)
  • Gjenta disse to ti ganger, altså 10 ganger rask gange og 10 ganger sakte gange.
  • Trapp ned med 15-40 min gange i middels tempo.

 

Jeg lover deg at du vil bli sliten (så sant du finner en bratt bakke og går på ALT du klarer).

 

Vel hjemme smekket jeg sammen min elskede sjokolade-kaffe grøt.
Det finnes ikke noe bedre enn en god porsjon varm grøt etter en treningsøkt ute i kulda.
Nå skal jeg lese fag en times tid før det bærer avgårde til Bergen styrkeløfterklubb.
I dag er det bein og bryst som skal få gjennomgå :-)

 

Dagens klatreøkt

I dag tidlig dro vil til Fantofthallen for å klatre litt sammen.
Knallmorro. I dag klarte jeg å klatre flere av rutene med bare å bruke beina rett på veggen- uten å bruke knottene. Tjohei. Elsker når det går fremover!!!

Hanna imponerte skikkelig. Hun har ikke klatret så veldig mye før, og i dag klarte hun å komme til topps på alle rutene- til og med de vanskelige med litt overheng. *Flinka*

  

Jeg var litt sliten i dag, og orket ikke å stå og sikre...

Det var forresten morro å komme hjem og se på klatrebildene for så å oppdage at yndlingsjoggebuksa mi (som jeg alltid bruker til styrketrening og klatring) faktisk er gjennomsiktig på rompa. Hva med å si i fra...!? :-)

Etter klatring ble det en bytur med shopping på Hanna og meg :-)
Jeg bare elsker å ha søsterbesøk!!! Nå sitter vi her i sofan, trøtte som to slips etter en langhelg med masse innhold. Nå blir det sofasliting, strikking og film resten av dagen...

Telt-tur i høststormen

Heldige meg har fått besøk av min yngste søster. Hun har høstferie og skal være i Bergen til tirsdag!!! Love it :-) I går pakket vi sekkene våre for å gå tur over Vidden, og overnatte i telt sammen.

Dagen startet dårlig.
Jeg var på badet, og døren gikk i vranglås. For å gjøre en lang historie kort så måtte tilkalle naboen vår som til slutt måtte brekke opp hele døra for å få meg ut!!! Oh happy morning...

Vi kom oss ut døren to timer senere enn planlagt og tok Ulriksbanen opp til Ulriken :-)

På Ulrikens topp var det bare helt konge. DET gode været og skikkelig fin utsikt. 
Vidden er så fin om høsten....
 


LunsjpauseDet var iskaldt på Vidden i går, men det kom seg utover dagen når solen fikk stått på litt.
Vi fant oss en fin liten "solhole" med le for vinden hvor vi bestemte oss for å sette opp teltet. Vi lagde middag og koste oss i solsteiken...... Og la oss inn i teltet tidlig. Vi hadde teltkos med kjeks, prat og "mitt skip et lastet med...." Vi holdt på med bokstaven "S" i en time og femten minutter. Ha, ha... Kreative jenter ;-)

Vi fikk ikke sove lenge. Klokken 23 snudde vinden og hele teltet ristet. Det viste seg at den fine teltplassen med le fra vinden ikke var så fin likevel. Vinden ristet skikkelig i teltet, og klokken 01.00 ble jeg rett og slett ganske bekymret. Ingen av oss fikk sove, og vinden ble bare kraftigere og kraftigere. Klokken 03.00 var det så ille at teltstengene begynte å flakse og taket blåste helt ned i hodene våre. Korttenkte soresøster altså!!!

Vi bestemte oss for å pakke sammen telt og gå hjem, før hele teltet kom til å blåse fra hverandre! Hanna lå oppå teltet og holdt ting på plass mens jeg forsøkte å pakke oss sammen... Klokken 04.30 sto vi klare i mørket for å gå hjem. Måneskinnstur med hodelykter. Vi var trøtte, men turen hjem gikk veldig fint. Sååå deilig å legge seg i myke senger klokken 07.00 i dag tidlig.

Jeg har verdens tøffeste lillesøster. Ingen klaging, og bare godt humør! Du er BEST Hanna :-)
Neste gang skal vi finne en lun teltplass...

Varm sjokolade på pinne

På Galeriet i Bergen har de en nydelig sjokoladebutikk.
Der kan du plukke ut noen fantastiske godbiter blandt utallige smaker :-)
Jeg kjøper ofte med meg to sjokoladebiter til Jon og meg til helgen. Mine favoritter er mørk sjokolade med appelsin, mørk sjokolade med pistasjmarsipan og mørk sjokolade med kaffe. Mmmm..

I dag har jeg fått meg en ny favoritt til fredagskosen
Sjokolade på pinne!!!

Av den kan du lett lage en knallgod kopp varm sjokolade!

 

   

 

Kok opp 1 kopp med melk
Jeg varmer melken med ett par biter chili. Da får du en ekstra god smak på kakaoen.
Plukk ut chilibitene og hell melken over i en god kopp.
Dypp oppi pinnen med sjokolade og la den smelte.

Nam- en liten bit av himmelriket på jord :-)

 

Passe sliten og shabby i sofan etter skole og trening.
Jeg koooste meg :-)

 

You can't change the wind, but you can adjust your sails

... For en hærlig helg :-)
Det har jo vært skikkelig sommer!

Denne fine båten har vi vært på tur med i helgen. Jon og laget hans er sponset med båten, og vi får bruke den til turer når den ikke brukes til regatta. Perfekt!

På torsdag seilte vi til Hjellestad og overnattet der.
På fredag seilte vi videre til Tysnes for å besøke Jon sin tante og onkel på hytten.
Vakker utsikt! 

Vi seilte i solnedgangen...

... Og fant oss en biteliten koselig øy hvor vi la båten til for natten. Der var det utrolig flott!
En finere høstdag skal man lete lenge etter...

Vi tok oss et lite bad i sjøen, og lagde får i kål til middag.
Resten av kvelden koste vi oss med rødvin og kortspill.

På søndag var det enda finere vær og vi kunne seile i t-skjorte. O`lykke :-)Det har vært en nydelig helg...
Jeg elsker å være sammen med mannen min.
Han er verdens beste, og jeg er verdens heldigste :-)
 

christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei. Jeg heter Christine, er gift og mamma til en gutt på snart 2 år. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber som gründer i egen bedrift med utetrening; www.christinestrening.com. Hos meg finner du effektive bootcamper og babybootcamper ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015 og fulldistanse ironman (Coastman) i august 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits