oktober 2012

MORGENSTUND
DRØMMEREISER

Sukk, jeg ligger her og drømmer meg bort.
Her kommer en sniktitt på høydepunktene fra reisene mine siden 2005!


Min første lange reise var i 2005.Da studerte jeg ett semester i Australia (Adelaide).

Jeg reiste ned med min gode venninne Silje, og mens vi var der møtte jeg utrolig mange fantastiske mennesker- både utvekslingsstudenter og lokale. Vi reiste veldig mye rundt i hele Australia mens vi var der. Jeg har SÅ mange gode minner fra det semesteret! Desverre har jeg få bilder på dataen min fra dette året- datan klikka i sommer og Australia var de bildene jeg ikke fikk hentet ut.

Heldigvis har jeg lagd album...Langhelg i Roma

I 2006 bodde jeg i Guatemala i 6 mnd. 

Jeg reiste ned helt alene for å gå på spanskkurs og jobbe med gatebarn.

Det ble mye reising i Guatemala i helgene med fine jenter fra hele Europa.Mens jeg var i Guatemala måtte jeg jo innom nabolandet Mexico! Der reiste jeg også rundt alene, men ble kjent med mange fine mennesker.

Jeg skulle egentlig reise 1-2 mnd i mellomAmerika etter jeg var ferdig med å jobbe der, men jeg ble skikkelig syk (med oppkast og diarè). Etter å ha vært syk i 1,5 måned ble jeg så dårlig at jeg måtte i hu og hast hjem til Norge på sykehus.Korthelg i London

Første kjærestetur ble en uke på Kreta.

Jon trodde vi skulle på avslappingstur. Etter 1 time soling på sranda klikka det for meg (jeg er nemlig ikke så flink til å ligge stille i solen). Vi leide moped og kjørte rundt på hele øya resten av ferien :-)

Besøke fine Kusine en uke i New York

Jeg husker at jeg iallefall ikke skulle shoppe. Jeg kom hjem igjen med en sprengfull koffert :-) Så ble det masse museer (I just love it), musikal, kafeer og 17 mai feiring.Bryllupsreise i Barcelona

Vi var superslitne etter alle bryllupsforberedelsene, men vi fikk likevel med oss store deler av byen.Je t'aime Paris <3
Der var vi en november. Kaldt, men genialt tidspunkt å reise på. Det var nesten ingen andre turister."Treningsleir" med all inclusive på Ferteventura
... Selvsagt ble det en roadtrip der også!Shopping- og sightseingtur til London med gravide lillesøsPraha

I tillegg har det blitt ett par turer til Danmark og Sverige!
... Sukk, jeg vil reise mer! Helst langt bort igjen.

TAKKNEMLIG

HURRA! Se hva jeg fant i postkassen dag jeg kom hjem fra lesesalen.
Pakke fra fine Line

Inni pakken var det en superfin ulltopp fra Pierre Robert. Jeg tok den på med en gang, og den passet perfekt. Tuuusen takk, Line! Jeg fikk kriblinger i beina, fant frem matchende orange pannebånd, ullongsen og fjellsko.

Fargeklatten i farta- det ble en fantastisk tur over Natlandsfjell igjen.Se så mye mindre snø det er i Bergen i dag enn i går!


Samme utsikt, bilde fra turen i går

Som alltid når jeg går tur så tenkte jeg glade tanker da jeg gikk over fjellet i dag.

Jeg ringte legen i formiddag og spurte hva jeg egentlig kan trene disse 4 ukene- bare for å være på den sikre siden. Jeg har jo fått streng beskjed om å holde meg unna spinning, tung styrketrening og løping. Men er en fjelltur i bratt terreng for tungt?

Svaret var at for folk som ikke trener ville det vært for mye, men for meg som er i god form var det bare positivt å gå tur dersom jeg ikke gikk for fort vel å merke. Nå bruker jeg 30 min lengre enn vanlig på turen, og fokuset er å bevege seg, hilse på solen og hente litt overskudd.Jeg er så ufattelig takknemlig for at jeg faller under kategorien "godt trent"
... slik at en tur på fjellet kan klassifiseres som en rolig tur.

På turen i dag kom jeg til å tenkte jeg på hvor viktig det er å fokusere på andre positive sider med trening enn det som går på utseende. Det er utrolig morro å trene og se at rompa kryper oppover og blir rundere, at overarmene blir smalere, at det popper frem blodårer her og der. Men det er faktisk ikke det viktigste. Å ta vare på egen helse er så mye viktigere enn om man mister litt muskelmasse eller går litt opp i vekt. Det er virkelig ingenting som ikke kan rettes opp i når jeg kan begynne å trene igjen. Jeg er så takknemlig for at jeg endelig er skadefri. For at jeg har bein som virker og kan ta meg med på flotte fjellturer, og for at jeg har en kropp som virker. Det estetiske burde virkelig komme i andre rekke.

Jeg tror en sterk og sunn kropp kommer seg lettere gjennom sykdomsperioder.Kroppen skal bære meg gjennom hele livet.
Jeg vil være snill med den og gi den det den trenger av mat og hvile!

 

-Smil fra Christine-

Å VÆRE MENNESKE

... Å være menneske...

Har du tenkt over hva det betyr? I dagens samfunn er det så mange ting vi burde gjøre. Vi har forventninger til oss fra familie, venner, skole og jobb. Vi streber etter å passe inn i en oppsat mal. Vi ønsker å imøtekomme forventningene som stilles til oss. Vi tenker ofte "hadde jeg bare hatt mer tid, hadde jeg bare mestret alle oppgaver, hadde jeg bare..."

... Dessuten er vi alltid tilgjengelige.Vet du hva? Len deg tilbake og senk skuldrene litt.
Vi er humanbeings. Har du tenkt over det? HumanBEINGs ikke humanDOINGs.

Du har lov til å bare være en gang i blandt. Sett deg godt til rette i godsolen. Legg bort data, mobiltelefon, TV, facebook og blogg. Tenn et par stearinglys og sett på favorittmusikken din. Sett av tid til å bare være. Det kan være vanskelig i dagens stressamfunn, men med litt øvelse blir det lettere. Og ved å bare være, og ikke gjøre noen ting som helst skaper man seg et pusterom, og et fristed hvor man kan hente nye krefter.

Start helgen med et å lage et slikt rom, bare for deg selv.
Og tygg på ordet "humanBEING".

... Du fortjener et fristed hvor du kan få være deg uten alle "burdene" som vi møter i løpet av en dag.

 

Med ønsker om en god helg
- Klem fra Christine-

Muscle up beinøkt og karamellpannekaker

God mandag fine dere.
Klar for en ny og sporty uke?  Jeg startet uken med en skikkelig heavy beinøkt fra Muscle Up programmet. Jeg kjenner på kroppen at jeg er litt sliten i dag; jeg var svak på trening i dag og måtte ta av mye vekter på flere av øvelsene.

 • Markløft 70 kg 5x5
 • Farmers walk
 • Knebøy 50 kg 4x8
 • Glute bridge 70 kg 3x10
 • Bulgarske utfall 20 kg 2x10
 • Beinpress
 • Lår curl

 

Dagens mattips:
Til søndagskosen i går lagde jeg karamellpannekaker a la Kristine. NAM, de var gode!
Bland sammen


La røren svelle i et par minutter før du heller røren på et bakepapir og hell over 1 ss yaonsirup. Settes i ovnen på 180 grader i 10-12 min. Strø over Sukrin og kanel, rull sammen og nyt. 

 Meg som spinninginstruktør

God dag solstråler.
Har dere hatt en fin helg?

Dagen i dag startet med en spinningtime på morgenkvisten. Programmet må jo testes godt før det braker løs med ordentlig time mandag morgen. Jon ble med som prøvekanin, og det var supert å få litt tilbakemeldinger.

Jeg synes selve spinningopplegget går greit, men jeg synes det er litt skummelt med den mikrofonen, og finne balansegangen i hvor mye og hvor høyt jeg skal snakke. Jeg er litt nervøs for morgendagen, men håper at det går bra... Og at ting går seg til med litt øving :-) 


Jeg håper du får en fin søndag
-Smil fra Christine- 

MUSCLE UP

God morgen!
Er dere klare for en ny, sporty uke?Jeg er supergira for uken som kommer.

Jeg har fått ny treningsmotivasjon, for i dag setter jeg nemlig i gang med Muscle Up. Jeg har lest gjennom programmet, og det virker minst like bra som Femme Fatale. Jeg gleeeder meg til trening i dag, det skal bli så morro å følge et bra program igjen. Jeg har kjedet meg litt på treningsfronten etter at jeg kom hjem fra 4 fantastiske uker i gymmet til Silje i Oslo! 

Er du nysgjerrig på programmet?
HER har Silje lagt ut en av treningsøktene på Muscle Up. Så da er det bare å teste :-)

Ellers sitter jeg og leter etter gode spinningsanger, og tenker på hvordan jeg skal legge opp timene. Det er også veldig fin treningsmotivasjon :-D Har du inspirerende spinningsanger på lager? Jeg blir superglad for tips...Ha en super ukestart!
-Smil fra Christine-

Hærlig lørdag

... En kjapp update fra meg på en god-travel lørdag.Jeg er så glad for at jeg får låne lillesøs et par dager.

Det er så koselig med besøk. Jon er bortreist i helgen, og i dag har Hanna og jeg hatt jentedag. Vi har vært på kafè i sentrum, og vært innom Actic og testet en super pilatestime. Etter klatring i går og pilates i dag tror jeg Hanna kommer til å være stiv og støl i et par dager :-) Hærlig! Hun er flink...

Håper dere får en fin lørdagskveld!

 

Klatring og trynings for alle penga!

What a day!Blå himmel, god mann og verdens beste minstesøster.
Planen i dag var å klatre, og vi gikk tur i solen på vei til klatrehallen.

De som kjenner meg vet at jeg er litt klønete av meg. Det er stort sett litt armer og bein til alle kanter.

I dag var ingen unntak. Da vi gikk tur kom jeg til en liten asfaltkant jeg ikke la merke til (den bittelille asfaltkanten bak meg på bildet). Uten forvarsel stupte jeg fremover og landa pang ned på begge knær. Jeg skjønte ingenting før jeg satt på alle fire med bankevondt i begge knær. AAAU! Det gjorde så vondt, men hele settingen var så komisk at vi bare måtte le... Det var jo ikke akurat store kanten jeg stupte utfor, og jeg rakk likevel ikke å lete etter balansen.

... Vi fant også ut at jeg har blitt en ekte blogger da jeg ba Jon og Hanna om å ta bilde der jeg satt!

Verdens beste!

Det var som alltid skikkelig gøy med klatring, og Hanna har blitt så flink. I dag klatret hun vanskeligere ruter OG hun gikk på led. Og jeg persa igjen. Denne gangen klatret jeg til topps uten å bruke klatretakene, men bare ved å bruke strukturen i veggen. HURRA!!!

Vi møtte søte Ingelin også- ei kjempesøt jente jeg har sett navnet på (og blitt bittelitt kjent med) i kommentarfeltet på bloggen min. Det er så hyggelig når dere lesere sier hei :-)  Nå er vi hjemme i sofakroken med strikketøy (Hanna er 15 år og strikker Mariusgenser. Sjekk den HER) og Smallville på TV (yes, vi er hekta på supermann). Fruktsalaten med vaniljekesam og mørk sjokolade er inntatt, og vi er klar for skikkelig fredagskos! I bloggverden er det populært å ha mandag som favorittdag ettersom ny uke representerer nye muligheter. En hel uke som står ubrukt og som er klar til å fylles med mye bra. Jeg er enig, men INGENTING slår fredag. Hver fredag våkner jeg med et smil om munnen!!! Da er det helg, og det er Idol- x-factor-norske talenter- eller noe i den gaten etterfulgt av Senkveld på TV.

Fredag er ALLTID bra, og fredag med besøk er enda bedre :-)

Vær den beste utgaven av deg selv!

Det er mange trenings- og kostholdsblogger om dagen, og fokus på sunnhet er stort.Gjennom bloggverden blir man kjent med jenter som er flinke til å trene mye, spise sunt, være sosiale og som mestrer hverdagen på strak arm. Det er lett å få mange forbilder som man danner seg et bilde av hvordan er som personer. Dersom man bare måler seg opp mot andres vellykede sider kan man føle at man ikke er like god selv, at man ikke strekker til. Men vet dere hva? Det er ofte flere sider ved en person enn det som skrives om på en blogg. Alle har tunge dager, og dager der man helst vil ligge under dynen, spise usunt og gi litt blaffen i alle de daglige gjøremålene.

... Det er menneskelig!

Slutt derfor å sammenligne deg med andre!

Tenk at du er god nok med det DU er flink til. I stedet for å jobbe mot å bli som et av forbildene dine- fokuser heller på å bli den beste versjonen av deg selv. Gjør ting som får deg til å føle deg bra, og fokuser på deine egne styrker! Selvfølelse er en ferskvare som man må jobbe med å vedlikeholde og forbedre- akurat som med trening.

SUNN PROTEINPIZZA

Jeg er så glad i helgekos!

I går ble det en skikkelig deilig kosekveld med mye god mat!
Till lunsj kuttet jeg opp masse frukt som jeg serverte sammen med vaniljekesam og mørk sjokolade.Til middag lagde jeg pizza
... inspirert av Fitnessnora sin oppskrft HER

Lov meg at du prøver den en dag :-)

Pizzadeig

Bland sammen

 • 100 g havregryn
 • 100 grovt mel
 • 50 g mandelmel
 • 1 egg
 • 2 eggehvitter
 • 3 dl vann
 • 1 ts bakepulver
 • 1 klype salt

 

Deigen skal være litt "klissete." Den skal ikke kjevles, men smøres utover på bakepapir med slikkepott og stekes i oven på ca. 200 grader i 10-15 min til den stivner. Deretter lar du den avkjøle seg i ca 10 minutter før du legger på fyll

Pizzafyll

  • Stek 2 store kyllingfileter.
  • Hakk opp purre, tomater, sopp og rødløk.
  • Smør den avkjølte pizzabunnen med 1/2 boks kesam
   ett par ss pesto og litt hvitløkspulver.
  • Legg på fyllet.
  • Topp med parmaskinke, tomater og mozzarellaost.
  • Stek i ovnen på 200 grader i ca 15 min.
 

En absolutt favorittpizza her i huset!

 

Dagens matinspirasjon


Dagens frokost: • 1 boks tunfisk
 • 1/2 avokado
 • 1 egg
 • 1 ss balsamicoeddik

 

Ved siden av frokosten tar jeg ett par ss tran, pluss B- C og D vitamin

 Før trening:
(Trente styrke sammen med Karina i dag. SÅ koselig. Det ble teknikkterping på oss i dag).

 

Etter trening:


Ser det ikke digg ut eller? Haha... Ser gale ut, men det er supergodt! Prøv det :-)


 • 1 most banan blandet med
 • 20 g sjokolade proteinpulver
 • cottage cheese
 • Noen dråper sjokolade stevia
 • kanel

 

Dagens middag:


 • Grillet kylling
 • Brokkoli
 • Kantarell
 • Champinong

 

Kveldsmat:

Vaniljeris med eple- pæresyltetøy

Dessert

 • Speltlomper med kanel og sukrin.
 • Fun light gelè med bær og vaniljekesam

 

 

Ren lykke!

Ååå, jeg er så glad at jeg sprekker.

 

Jeg var hos fysioterapeuten min i dag for første gang siden slutten av juni. Han tok en grundig undersøkelse av hele kroppen min, og vet dere hva? Jeg har klart å trene meg helt skadefri. Jeg hadde jumpers knee på begge knær etter flere år med langdistanse trening, som eviglange løpeturer, fjellturer etc. Det toppet seg da jeg syklet Norge på langs i fjor sommer. På et tidspunkt var det så ille at jeg nesten ikke klarte å gå i trapper. Jeg er så ufattelig glad for å si at jeg er skadefri igjen. Jeg hadde gitt opp håpet om at det kunne skje...

Tusen takk til verdens beste fysioterapeut- Håvard på sletten fyisoterapi. Han satte i gang med slyngetrening på meg i januar, og ting ble sakte men sikkert bedre. Og så var det verdens beste coah da- Silje Mariela. Jeg var jo i Oslo i 4 uker i sommer for å trene i gymmet hennes. Der fikk jeg grundig innføring i riktig teknikk, samt mange gode skadeforebyggende øvelser. Jeg husker at Silje sendte meg mail før jeg reiste til Oslo. Hun sa at etter de 4 ukene ville hun nesten garantere at knærne mine ville være en no-issue. Jeg trodde ikke på henne, men hun fikk jammen meg rett!!!Selv har jeg vært flink til å holde meg til treningsplanene mine.

Jeg har fulgt alle råd fra fysio og Silje Mariela til punkt og prikke. Jeg har også trent mye mindre kondisjon og mer styrketrening. Det har gitt meg gode knær PLUSS at jeg har gått mye ned i fettprosent. What's not to like?

Ååå, Dette er ren lykke!

Det er vel HELT normalt...

... å ta med seg varm havregrynsgrøt på bussen ?!?
Hva skjer med alle blikkene?Haha, jeg må le litt av meg selv av og til. Men er man sulten og har lyst på havregrynsgrøt, så er det slik enten man er på farten eller ei...

Hvordan få kontakt med rompa!

Da jeg trente i gymmet til Silje Mariela var det mye fokus på rompa. Rumpa er en av de viktigste musklene i kroppen vår, og en sterk rumpe gir mange fordeler. Den forebygger skader i blant annet knærne og ryggen, samtidig som den reduserer risikoen for strekk i lysken og hamstringen. Dessuten er det ikke feil med en rund og spretten bakende ;-)

Men å faktisk få kontakt med rompa er ikke alltid like lett. På grunn av mye stillesitting har mange lite aktivert rompemuskel. Jeg var ingen unntak. I Oslo fikk jeg høre det! Silje bare "KNIIIP SAMMEN ROMPA, CHRISTINE!!!" Og jeg bare "Ååååå, jeg squizer jo alt jeg kan jo". Ja, jeg gjorde det, men jeg fikk ikke ordentlig kontakt med glutsa. Etter noen tips fra Silje har det endelig gått opp noen lys for meg, og det er superdigg å endelig få ordentlig kontakt. Jeg kjenner stor forskjell.

Anyway... Jeg tenkte å gi dere et par tips til hvordan aktivere rompa!

Steg 1:
Er du usikker på om rompa di faktisk er aktivert når du squizer alt du kan? Gjør dette:

Ligg med beina og overkroppen opp fra underlaget. Kjenn på rompa di. Slik skal den kjennes ut når rompa er aktivert! Mye strammere enn da jeg stod oppreist og trodde at rompa var på plass. Jeg hadde altså noe å gå etter. Men hvordan skulle jeg få til å få den samme følelsen på trening?

Steg 2:
Øve, øve, øve.

... Også utenfor treningssalen. Squiz rompa sammen når du går i trapper, når du står på bussen, når du sitter i sofan. Øvelse gjør mester! Silje Mariela sitt råd til meg var å få rompa støl og god. Da er det lettere å kjenne når en får kontakt.

Gode rompeaktiveringsøvelser:

1: Glutebridge

Ligg på ryggen med beina i hoftebredde.
Squiiiz rompa.
Løft rompa helt opp.
Pass på at knærne ikke går innover.

2. Glutebridge med stang

Samme øvelse som over, men med belastning.

Legg vektstanga under hoftebeinet
(legg gjerne noe mellom slik at det ikke gjør så vondt der stanga hviler).
Squiz rompa sammen.
Pass på at knærne ikke går innover under øvelsen.

3. Goblet squat

Hold en vektmanual.
Squiz rompa
Ha spenn i mage og rygg
Sett deg ned i "knebøystilling"
Hold deg i bunnposisjon i 3 sek.
Press gjerne knærne ut med albuene
Pass på også her at kærne ikke peker innover på vei opp eller ned.

4. Bulgarske utfall


 

For flere tips og gode øvelser- les DENNE artikkelen.

Veldig bra og nyttig lesing! Følger du rådene over, og i artikkelen vil du kunne se forskjell på både form, fasong og styrke etter 4-8 uker.

DOBBEL TRENINGSØKT og SUNN SJOKOLADEPUDDING

Ai, jeg er sliten etter dagens doble treningsøkt.

I dag møttes Anna, Karina og jeg på Natlandsfjell. Vi hadde oppvarming med rask gange, før det ble bakkeintervaller helt til toppen av Natlandsfjell. Jeg var så glad for at knærne mine er bedre slik at jeg kunne teste intervaller igjen. Gleden var kortvarig, for HEI hvor det gikk unna. Vi fikk alle kjenne på tunge bein, høy puls og melkesyre. Tungt ja! På toppen kom gleden raskt tilbake igjen da... Slik er det med intervaller. Alltid tungt mens det står på, men superdeilig når det er overstått.


Bilde fra forrige treningsøkt i skogen

Vi tuslet ned til det fine skogholtet vårt og lekte tikken (steikje, det er tungt når vi bare er 3) og div. leker. Trist at det er siste treningsøkt sammen, men jeg har håper vi møtes igjen veldig snart.

På vei ned fra fjellet snakket vi om mat, og jeg kom på den himmelske sjokoladepuddingen laget av avokado. Den er ufattelig god- og jeg lover deg at den ikke smaker avokado i det hele tatt. Oppskriften er hentet fra Tone sin blogg.

Sjokoladepudding med kakaonibs
2 porsjoner • 1 banan
 • 1/2 avokado
 • 2 håndfuller blåbær
 • 3 ss raw kakaopulver


Mal alt i en foodespressor eller med stavmikser. Pynt med en håndful kakaonibs.
Sjokolade med god samvittighet! 
christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei du :-) Så hyggelig at du besøker bloggen min. Jeg heter Christine og jeg har rukket å bli 31 år gammel. Jeg er gift og mamma til verdens beste gutt på 1,5 år. Jeg er gründer og har eget enkeltmannsforetak; www.christinestrening.com. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber hovedsakelig med personlig trening utendørs i små grupper, bootcamp og babybootcamp ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits