hits

november 2011

Hjemmelagde knekkebrd

*Fine dagen*

Etter svmmetreningen i dagdro jeg rett til mingode venninne Tonje- som for vrig har blitt verdensmester i kick boxing- IGJEN! Verdens beste Tonje :-) Hun er s snill og god, og jeg koser meg alltid snn med henne!

Jeg fikk servert hjemmelagde, supergode knekkebrd!
NAM! Jeg mtte lage meg en god haugknekkebrd fraoppskriften hennes- med en gang jeg kom hjem! Har ikke lagd de med ntter fr- men det kan anbefales alts. Jeg har stjelt oppskriften hennes, og deler den med dere :-)


Hjemmelagde, supergodeknekkebrd

  • 2 dl sammalt grov hvete
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl solsikkefr
  • 2 dl sesamfr
  • 1 dl linfr
  • 1 dl kruskakli
  • 2 dl havrekli
  • 1,5 ts salt
  • 6,5 dl vann
  • ntter eller salatblanding
    (du finner salatblanding i egen liten blank pose i fruktavd. p butikken)

Fordelmassen p to stekebrett- med bakepapir.
Settbegge i ovnen. Ta ut brettene etter 20 min og skjr til passelige biter med pizzahjul.
Sett inn i ovnen igjen, men denne gangen setter du brettet som var neders verst- og motsatt
Stek i 20 min til. S setter du dra p stekeovnen p gltt og steker i 10 min til.
Voila- ferdig.

Frokostvafler

Jeg elsker frokost, og i helgene liker jeg lage noe ekstra godt!
Her i huset er sunne og grovefrokostvafler en av favorittene :-)

Du trenger:

  • 3 dl havregryn
  • 4 dl grovbakstmel
  • 3 dl surmelk (kefir, yoghurt, kesam e.l)
  • 3 dl lettmelk
  • 3 egg
  • 3 ss rapsolje
  • 1 toppet t-skje natron (jeg brukte bakepulver)
  • 1/2 ts salt

Bland sammen og la det svelle i ca. 30 min (slik at havregrynene blir myke og rra blir tykk og god). Stek vafler og nyt med syltety, varme br, cottage cheese og brunost!

Jegkan garantere deg en perfekt frokost!

Denne oppskriften er hentet fra mnedens utgave av Shapeup.
Du kan finne en annen variant her og her

Kylling-mango salat

Dagens middag ble kylling- mango salat.
Om jeg fr si det selv sble denknallgod; en skikkelig smakseksplosjon var det! Det hres kanskje littrart ut med mango i salaten- men det er skikkelig godt!Du kan ogs lage den samme salaten med kiwi... eller en mix av begge.

Denne salaten skal gjentas til middagallerede i morgen :-)

Dette var en utrolig enkel og rask middag! Klar p bare 10 min :-)

Kyllingsalat

Litt bladspinat
Litt crispisalat
Agurk
Mango
Soltrkede tomater
Cherry tomater
Avokado
Fetast
Egg
Grillet kylling

It takes a long time to grow an old friend

For en fin dag :-)
Jeg har vrt p kaf sammen medmin supergode barndomsvenninne.

Det er alltid s godt mte Janne. Vi har vrt gode venner siden vi var to r, og hun er en av de vennene som jeg fortsatt har god kontakt med til tross for at vi mtes sjelden. Hun fr meg alltid til le. Der er ikke rart forvi har litt av en oppvekst sammen-full av sprell som vi kan mimreom med latter.


Bilde fra 2010

Janne er ei jente som virkelig flger drmmene sine. Hun satser alt p sandvolleyballen som langt i fra er en enkel ni til fire jobbher hjemme i Norge. Hun str p for n drmmene sine, og jeg er sikker p at vi serhenne i OL i 2016! HEIA JANNE!!!

Sjekk ut hjemmesidentil min re venninne HER

Bildet er lnt fra Jannes hjemmeside


Etter koselig venninnetid dro jeg hjem til sofakroken- treningsfri dag it is!
Det er tid for en kveld med avslapping. Knrne mine er vonde- og jeg ser frem til fysioterapi i morgen. Hper han gir meg noen gode rd og kan fikse UTEN lpe- og knebyforbud!!!!

Sunne og SAFTIGE hamburgere

Mmmm... Sunn og saftig hamburgere som smaker knallgodt!
Falt i smak hos meg og mannen min:-)

Deilige hamburgere (4 personer):

  • 600g kalkundeig
  • 1 liten rd chilli
  • 2 fedd hvitlk
  • Pepper
  • 1 pakke Go og Mager Bacon
  • Noe ferske champinong
  • 0,5 avokado
  • 1 tomat
  • Salat
  • Sylteagurk
  • Alfaspirer
  • 4 grove rundstykker (vi kjpte grove Via hjertego')

  1. Bland kalkundeigen sammen med hakket chilli, hvitlk og pepper. Form deigen til 4 karbonader
  2. Stek rundstykkene p 200 grader i 10 min
  3. Stek karbonadene (og bacon)i pannetil de er gjennomstekte
  4. Kutt opp grnnsakene
  5. Stek champinonger
  6. Smr litt sennep og mager kesam p rundstykkene
  7. Stable alt opp hverandre
  8. NYT

Oppskriften er hentet fra Tone sin blogg

Hjemmelagde sunne fiskepinner


Dagens middag var en suksess :-)
Jeg elsker fiskepinner, og etter litt kokkelering p kjkkenet kom jeg frem til en sunn og god variant av de vanlige fiskepinnene du finner i frysedisken.

Disse var skikkelig gode- og knallenkle lage.

Du trenger (til 2-3 personer)

  • 400- 500 gram torsk
  • 2 egg
  • Litt mandelmel (eller rugmel)
  • Strkavring
  • Havsalt & pepper
  • Gulrtter
  • Brokkoli
  • Lk
  • Sitron
  1. Legg frem tre skler
    - en med mandelmel, salt & pepper,
    - en med 2 vispede egg
    - en med strkavring.
  2. Skjr fisken i passelig sore biter og vend s fiskebitene i melblandingen, s i egg og til slutt strkavring.
  3. Legg fiskenp en plate med litt folie i bunn- og smr flaten med litt olivenolje eller smr.
  4. Steki ovnen p 200 grader i ca 12 min
  5. Kok potet/ stpotet
  6. Skjr opp grnnsaker og stek de mre
  7. Rasp opp litt gulrot og skvis over litt sitron.

Jeg var s sulten at jeg glemte ta bilde av helehrligheten p tallerkenen...

christinestrening

christinestrening

34, Bergen

Hei. Jeg heter Christine, er gift og mamma til en gutt p snart 2 r. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber som grnder i egen bedrift med utetrening; www.christinestrening.com. Hos meg finner du effektive bootcamper og babybootcamper ulike steder i Bergens vakre natur; ret rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregr utendrs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge p langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira p begi meg ut p enda flere vgale drmmer- og drmmer er det ikke mangel p! Jeg trener mot mitt frste ironman 70,3 i Haugesund juli 2015 og fulldistanse ironman (Coastman) i august 2015. Flg meg gjerne p veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg ogs p instagram og facebook ved ske christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv