desember 2011

Skitur

ENDELIG!!!
Jeg skal få lufte langrennskiene mine igjen :-)



Jon og jeg skal feire nyttår helt alene i år.

Det har vært så mye oppgave- og jobbstress at vi ikke har fått så masse kvalitetstid på lenge. Så i morgen drar vi til fjells for å gå på ski, spise far sitt hjemmelagde pinnekjøtt, lese en god bok og bare slappe helt av- sammen!

Å, som jeg gleder meg!

Vi skal til samme sted vi var nyttår 2009.



Elsker den skituren! Det er så utrolig vakker utsikt.



Godt nyttår til alle dere fine <3
Tusen takk for ett fint år. Gleder meg til alt det gode det nye året vil bringe.

Pust og pes

Her på biblioteket har jeg bodd hele romjulen.



- Kalde lesesalen. Jeg sitter inne med dunjakke!!! Brrr...

Jeg leser vitenskapsfilosofi og skriver oppgave.
Det er veldig lite motiverende at vi bare har vært 3 stakkars studenter i hele lesesalen fra 3. juledag og frem til nå... Ferie hadde vært noe altså! Ja, ja, jeg har iallefall fått pløyd meg gjennom alle bøkene og er i gang med skrivingen!

Jeg gleder meg vanvittig til 16 januar når alt dette er overstått!!!



Fin motivasjon er iallefall GODE salatlunsjer. Jeg har prøvd ut mange nye smaker og varianter. Og i dag har jeg fått testet den berømte kokosjuicen jeg har lest så masse om. Coco pure organic coconut water... Den var helt ok på smak og skal visstnok gi masse sunn og god energi... Det trenger jeg :-)


I dag gleder jeg meg til stengetid på biblioteket. Da blir det sushi til middag og en god treningsøkt!!!
Det står styrke fullkropp på planen :-)

Fjelltur i mørket

Det snør, det snør, tiddelibom!
Jeg elsker snøen og synes det er så fint ute når alt er hvitt!

I går kledde vi godt på oss, fant frem hodelykter og gikk måneskinnstur i fjellet!

Nydelig!
Fjelltur i mørket kan anbefales :-)




HIPP HURRA...

... FOR MEG :-)



Jeg elsker bursdag <3

Sunne havremakroner

Jon og jeg fikk akutt lyst på no' godt i kveld.
Jeg gikk på kjøkkenet og smekket sammen noen sunne havremakroner.

Disse var ubeskrivelig gode, og mannen skrøyt masse.
De er allerede en klar avoritt hos oss begge. Oppskriften skal garantert gjentas- i dobbel porsjon.

 

Det geniale var at det tok meg kun 15 min å lage disse herlighetene!

Oppskrift på sunne havremakroner

  • 125g smør/margarin
  • 80g sukrinmelis
  • 5-6 dråper stevia vanilje
  • 1 ss yaconsirup (kan sløyfes)
  • 250g havregryn
  • 1 egg

Smelt smør/margarin sammen med sukrinmelis, stevia og yaconsirup, bland deretter inn havregryn og til slutt et egg. Elt det godt sammen, lag små topper på et bakepapir og inn i ovnen på 160 grader til de er gylne (12-15 min).

Om du ønsker kokosmakroner kan du bytte ut havregryn med kokosmasse, ta vekk smøret og legge til 2-3 eggehvitter


Sunne julekaker som smaker nydelig er nesten for godt til å være sant  :-)
Disse kommer til å bli lagd hele året! Mmm...
 

Nøttetopper og mandelkjeks

Vi skal feire jul med familien i Haugesund i år, og da skal jeg ha med meg julebakst til gjengen :-)
Nå er jeg i full sving på kjøkkenet, i one piecen min fra Norrøna.

  

Pepperkakedeigen er satt,og i morgen blir det kjevling og steking til den store gullmedaljen.

 

Jeg har lagd mange nøttetopper
- en deig med finmalte hasselnøtter
- og en deig med grovmalte hasselnøtter

Og så har jeg bakt salte mandelkjeks til kveldskos!

Fytti, disse var gode. Helt supre med brunost- og smørost til kveldsmat:-)
Ladningen jeg lagde i dag forsvinner garantert før jul så disse her må jeg bake en gang til, minst!



Den fantastiske oppskriften er hentet her

Oppskrift:

  • 2 dl mandler
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 eggehvitter
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sukrin
  • 2 ts fiberhusk

Kjør mandlene i en blender/ kaffekvern e.l til de blir til mel. Bland alle ingrediensene og rør godt. Fom de til kjeks på et bakepapit. Et tips er å bruke en kopp med vann ved siden av til å dyppe fingrene i- deien er klissete! Pensle kjeksene med eggeplommer og strø salt over. Stekes i ovnen på 180 grader i 20-25 min avhengig av størrelse/ tykkelse. Følg med underveis :-)

 

Klar, ferdig, gå

Jeg er skikkelig klar for ukens siste treningsøkt!

Uken som gikk:

Mandag: styrke fullkropp
Tirsdag: Intervall- svømming
Torsdag: Svømming
Lørdag: Styrke fullkropp

Knærne mine er allerede noen hakk bedre. Jeg håper skaden går fort over, og at jeg er tilbake for fult igjen snart. Det er så uvant å trene så lite. Jeg føler meg litt dum der jeg holder på med alle de rare fysioterapiøvelsene mine-  noen av de er med lette vekter og hele 30 repetisjoner x 3 !!!

Ja, ja... Bare det hjelper så får jeg heller se dum ut :-)

Ønsker dere alle en fin dag!

Himmelsk sjokoladekake

Åååå, nå dufter det himmelsk sjokoladekake i heimen!
I kveld skal vi kose oss med kamskjell og deilig salat til middag. Til dessert, og ukens godiskos blir det verdens beste sjokoladekake.

Oppskriften er helt uten mel, melk og sukker. Jeg har fulgt oppskriften fra Fedon sin kokebok, men byttet fruktose med sukrin og vaniljesukker med vaniljepulver. Denne kaken er bare SKIKKELIG god! Det er forresten deigen også... Må alltid la det ligge igjen litt ekstra deig i bollen så jeg kan slikke den ren. Mmmm...

Test den!


 

Kakedeigen

  • 2 plater a 125 g mørk kokesjokolade
  • 150 g smør
  • 5 store egg
  • 125 g sukrin
  • 2 ts vaniljepulver

 

Sett ovnen på 160 grader. Smør en kakeform og dekk bunnen med bakepapir.

Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl til romtemperatur.

Skill eggene. Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene, og halvparten av sukrinen og vaniljepulveret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av sukrinen til tykk marengs. Rør sammen sjokoladen og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene.

Hell røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen i 50-60 min. Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen. Klem ned det sprøe skallet på kaken når den er kald og glaser den med sjokoladeglasur.

Stekes i oven ved 160 grader i 50-60 min.




Sjokoladeglasur:

  • 1 dl kremfløte eller soyafløte
  • 1 plate a 125 g mørk kokesjokolade

Kok opp fløten. Brekk sjokoladen i små stykker og rør den i den kokende fløten så sjokoladen smelter. Hell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjørlig så glasuren stivner.

Tango og volleyall

I dag var det tidlig opp for å jobbe med skolearbeid.
Vi hadde mange planer for dagen, og da er det så godt å få unnagjort skolestyr fra morgenen av!

Etter en god dose med strev dro vi på tangokurs- etterfulgt av en deilig sushi lunsj.
Det er så fint å finne på koselige ting sammen <3



Gode og mette dro vi til Stemnemyren for å se min gode venn Janne spille semifinale i cupen mot BSI. Utrolig morro å se på volleyballkamp. Og ekstra bonus at Janne sitt lag (Oslo) vant overlegent!!!

  

Etter kampen kidnappet vi henne- og tok henne med hjem til oss for å fore henne med den deilige scampiretten vår og enn sunnere (og skikkelig god) variant av ostekake! Mmmm...


Christine in action på kjøkkenet.

De tre siste bildene er lånt fra Janne sin blogg

 

Grillspyd

Deilige grillspyd!

Du trenger:

  • Indrefilet av svin eller storfe
    Mariner i 2 ss sironsaft, 2 ss olivenolje, oregano, salt og pepper
    La kjøttet ligge i marinaden noen timer.
  • Tre kjøtt på spyd sammen med paprika, løk og tomat
  • Legg spydene på en rist med bakepapir
  • Sett i ovnen på 220 grader- i ca 18 min
  • Lag gresk salat av
    - salatblader
    - fetaost
    - oliven
    - tomater
    - agurk
    - paprika

En super fredagskveld til dere hærlige

 

christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei du :-) Så hyggelig at du besøker bloggen min. Jeg heter Christine og jeg har rukket å bli 31 år gammel. Jeg er gift og mamma til verdens beste gutt på 1,5 år. Jeg er gründer og har eget enkeltmannsforetak; www.christinestrening.com. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber hovedsakelig med personlig trening utendørs i små grupper, bootcamp og babybootcamp ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits