desember 2012

SUNT BRØD

... Fikk du med deg Kunnskapskanalen på NRK2 i dag?

Der var det et supert foredrag om kosthold. Jeg ble skikkelig inspirert til å begynne å spise rent igjen og kutte sukker i kostholdet. Jeg fikk også en skikkelig oppvekker når det gjelder kunstig søtning. Studier viser at man faktisk kan gå opp i vekt av sukkerfrie pastiller og brus OG beintettheten svekkes. Det er godt med slike oppvekkere i blandt. Jeg liker programmer med god begrunnelse bak påstandene, og med kunnskap fra folk med god utdanning innen feltet. Berit Nordstrand (overlege ved St. Olavs hospital og kostholdsrådgvier) holder foredraget. Gikk du glipp av programmet kan du se det HER. Anbefales virkelig.

Berit Nordstran har også en fin nettside med mange inspirerende oppskrifter til frokost, lunsj, middag, kvelds og snacks samt mange gode og velbegrunnende kostholdstips. I dag ble jeg inspirert av en brødoppskrift. Sunt, og utrolig godt. Oppskriften finner du HER.

Dette trenger du:

  • 4 egg
  • 1,5 dl rømme
  • 6 dl hvetekli
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 4 ss linfrø (helst knuste ? da får du gevinst av den sunne oljenen)
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 3 ss smeltet smør

 

Fremgangsmåte:

Visp eggene sammen først, og bland så i resten. Hell deigen i en brødform; det blir lettere å få ut hvis du kler den med bakepapir. Stekes i 175 grader i ca. 60 min på nederste rille.

 

christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei du :-) Så hyggelig at du besøker bloggen min. Jeg heter Christine og jeg har rukket å bli 31 år gammel. Jeg er gift og mamma til verdens beste gutt på 1,5 år. Jeg er gründer og har eget enkeltmannsforetak; www.christinestrening.com. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber hovedsakelig med personlig trening utendørs i små grupper, bootcamp og babybootcamp ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits