> MEST LESTE INNLEGG (christinestrening) hits

MEST LESTE INNLEGG

Hvordan få kontakt med rompa!

Da jeg trente i gymmet til Silje Mariela var det mye fokus på rompa. Rumpa er en av de viktigste musklene i kroppen vår, og en sterk rumpe gir mange fordeler. Den forebygger skader i blant annet knærne og ryggen, samtidig som den reduserer risikoen for strekk i lysken og hamstringen. Dessuten er det ikke feil med en rund og spretten bakende ;-)

Men å faktisk få kontakt med rompa er ikke alltid like lett. På grunn av mye stillesitting har mange lite aktivert rompemuskel. Jeg var ingen unntak. I Oslo fikk jeg høre det! Silje bare "KNIIIP SAMMEN ROMPA, CHRISTINE!!!" Og jeg bare "Ååååå, jeg squizer jo alt jeg kan jo". Ja, jeg gjorde det, men jeg fikk ikke ordentlig kontakt med glutsa. Etter noen tips fra Silje har det endelig gått opp noen lys for meg, og det er superdigg å endelig få ordentlig kontakt. Jeg kjenner stor forskjell.

Anyway... Jeg tenkte å gi dere et par tips til hvordan aktivere rompa!

Steg 1:
Er du usikker på om rompa di faktisk er aktivert når du squizer alt du kan? Gjør dette:

Ligg med beina og overkroppen opp fra underlaget. Kjenn på rompa di. Slik skal den kjennes ut når rompa er aktivert! Mye strammere enn da jeg stod oppreist og trodde at rompa var på plass. Jeg hadde altså noe å gå etter. Men hvordan skulle jeg få til å få den samme følelsen på trening?

Steg 2:
Øve, øve, øve.

... Også utenfor treningssalen. Squiz rompa sammen når du går i trapper, når du står på bussen, når du sitter i sofan. Øvelse gjør mester! Silje Mariela sitt råd til meg var å få rompa støl og god. Da er det lettere å kjenne når en får kontakt.

Gode rompeaktiveringsøvelser:

1: Glutebridge

Ligg på ryggen med beina i hoftebredde.
Squiiiz rompa.
Løft rompa helt opp.
Pass på at knærne ikke går innover.

2. Glutebridge med stang

Samme øvelse som over, men med belastning.

Legg vektstanga under hoftebeinet
(legg gjerne noe mellom slik at det ikke gjør så vondt der stanga hviler).
Squiz rompa sammen.
Pass på at knærne ikke går innover under øvelsen.

3. Goblet squat

Hold en vektmanual.
Squiz rompa
Ha spenn i mage og rygg
Sett deg ned i "knebøystilling"
Hold deg i bunnposisjon i 3 sek.
Press gjerne knærne ut med albuene
Pass på også her at kærne ikke peker innover på vei opp eller ned.

4. Bulgarske utfall


 

For flere tips og gode øvelser- les DENNE artikkelen.

Veldig bra og nyttig lesing! Følger du rådene over, og i artikkelen vil du kunne se forskjell på både form, fasong og styrke etter 4-8 uker.

Svar på spørsmålsrunden

Jeg vil gjerne høre om din aller beste tur, sånn friluftsmessig, som du har vært på.

Lett :-) Jeg har 3 store turminner.
Alle er fra 2011. Det var et år der jeg utviklet meg mye- selvtillitssmessig.

Den første er da vi gikk Skåla opp (Norges lengste motbakke) på slalåmutstyr.

Jeg hadde aldri vært på nesten 2.000 meter høyde før. Vi var på tur med noen venner som hadde gått turen noen dager tidligere. De mente jeg ikke var fysisk klar for å gå toppen med tunge slalåmski. Der og da ble det min aller største "must do". Mannen min og jeg planla å gå turen allerede to dager etterpå. Den store dagen våknet  vi og gjorde oss klare for tur- i regnvær og tåke! Vi var veldig usikre på om vi skulle gå pga. været men mannen min var 100% sikker på at det kom til å bli sol senere på dagen. Det ble det. Vi kom over skylaget på 1.500 m høyde og livet var fantasisk. Da vi kom opp var det strålende sol, og jeg fikk se hele Jostedaldbreen, og mange av 2.000 meter toppene jeg drømmer om. Der og da fikk jeg en tro på at jeg kan klare ALT jeg vil bare jeg går inn for det.

Du kan lese mer om turen HER

Neste store tur var Jostedalsbreen på langs, og min første 2.000 meters topp.
Det var i tillegg en veldig bratt topp som krevde klyving. Skummelt, men SÅ hærlig!!!

Det kan du lese mer om HER

Tredje store, store tur var da jeg syklet Norge på langs, helt alene.
Det var en fantastisk mestringsfølelse!!! Og jeg opplevde så masse bra!!!

Du kan lese om hele turen HER


Hva var det som gjorde at du fikk øynene opp for styrketrening?
Hvor lenge har du trent styrke?

Dette var et vanskelig spørsmål- jeg aner faktisk ikke. I oppveksten var jeg aktiv med friidrett og volleyball, og på treningene var det også noe fokus på styrke. Jeg tror jeg begynte å trene med lette frivekter da jeg ble 18 år. Ikke lenge etter drømte jeg om å søke politihøyskolen, og jeg begynte å trene til opptaksprøven der. Det varte bare 1 lite år før jeg heller begynte på sosionomutdanningen, og jeg gikk over til å trene med lettere vekter, og i aerobicsalen... Det var vel først for 3 år siden at det gikk opp for meg at man ikke blir diger av å trene tung styrke, og begynte å gi gass. Nå er jeg hekta, og drømmer om å bli sterkere i alle øvelser, og mer markert i muskulaturen.
Kanskje du kan skrive mer om hvordan styrke du trener?

Jeg begynner veldig fort å kjede meg når jeg har en treingsplan, og det ideelle for meg er nye treningsplaner- ofte. Jeg er veldig glad i styrketrening med høyt tempo som får pulsen opp og svetten til å sile. Jeg elsker kjappe og effektive styrkeøkter.

Vanligvis lager mannen min treningsplanene til meg, men i sommer har jeg fulgt Femme Fatale. Det var det ny treningsplan hver uke, noe som passet meg perfekt. Denne måneden har jeg trent i gymmet til Silje Mariela tre ganger i uken. Når jeg kommer hjem til Bergen vil jeg følge denne månedens treningsplan på nytt ettersom den ikke har blitt fulgt slavisk på treningene. På planen er styrketrening med høyt tempo hvor man ofte parrer to og to øvelser. Jeg vil også avslutte styrketreningsøktene med noen serier tabata.
Jeg kunne gjerne tenkt meg litt småtips angående turting, type smarte ting som vi som ikke har mye erfaring med annet enn gåturer kan ha bruk for å vite.

Hmmm, hva skal jeg trekke frem her?

Mitt gode tips er riktig bekledning.

Mange jenter (meg inkludert) fryser lett på tur, og jeg tror noe av grunnen ligger i at vi kler oss for godt mens vi går. Da svetter vi mye, og når vi da stopper opp blir vi akutt iskalde og får ikke varmen igjen. Mitt tips er å gå med lite klær slik at man svetter mindre. Å fryse litt helt i begynneslen når man går er bra... Om vinteren i minusgrader kan jeg fint gå med kun ett lag superundertøy, skibukse, lue og votter. Dersom det er veldig kaldt og det ikke snør har jeg en jakke som puster godt- ikke Gore Tex. Man blir lett fuktig av svette i Gore Tex, og da fryser man også lettere. I pauser drar jeg på dunjakken, og på toppen bytter jeg alt jeg har gått med til tørt ull, ekstra ullgenser og så drar på meg dunjakka. Den er ALLTID med, til og med om sommeren.

Jeg er frysepinne nr. 1 (og hater derfor pauser på tur), men det har blitt bedre etter jeg har gjort som beskrevet ovenfor.christinestrening

christinestrening

34, Bergen

Hei. Jeg heter Christine, er gift og mamma til en gutt på snart 2 år. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber som gründer i egen bedrift med utetrening; www.christinestrening.com. Hos meg finner du effektive bootcamper og babybootcamper ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015 og fulldistanse ironman (Coastman) i august 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv