> Oppskrifter- middag (christinestrening)

Oppskrifter- middag

HJEMMELAGET HUMMUS ER MUSKELMAT

Pappan har vært mye på jobb i det siste
... og vi savner han!


Kommer du snart hjem, pappa?


Jammen bra pappan har en uke ferie fra i morgen av

Min permisjon går ut i dag (hvor blir du av, kjære tid?), og til uken starter jeg opp med hele tre treningsgrupper (babybootcamp mandager og onsdager, og bootcamp (uten baby) om ettermiddagene på onsdager). Pga treningsgruppene blir nok ferien brukt på avslapping, egentrening og kvalitetstid sammen hjemme.

Jeg gleder meg <3



Når pappan er på jobb, og det bare er mini og meg som skal ha mat
så går vi ofte for raske løsninger.

I dag ble det hummus og grønnsaker på meg, og hummus og avokado på mini. NAM! Kikerter gir deg alle de mineralene du trenger til å bygge sterke bein og hele B-vitamin-trioen som samarbeider om å lage signalstoffer for en sterk psyke. Sammen med knuste sesamfrø eller tahini er kikertene også fullverdige proteiner du kan bygge sterke muskler av, så hummus er rene proteinshaken ;-) Hummus er superlett å lage, og det finnes mange forskjellige oppskrifter. Selv har jeg bare laget den på en måte;

  • 200g hermetiske kikerter
    skylt i vann og tørket

    Kvern i foodprosessor.
    Tilsett ingrendiensene under mens foodprosessoren maler kikertene:

  • 1 ss tahini
    eller 0,5 dl knuste sesamfrø
  • 1 knust hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • rett under 1/2 ts spisskummen, 1/ ts spisskummen, 1/2 ts karri
  • 1 ss sitronsaft
  • 4-6 ss dl vann

 

Pynt gjerne med 1-2 ss hakket soltørket tomat. NAM!
Mini liker hummusen best med litt mindre krydder- jeg har ca 1/2 ts av krydderne til sammen!



Dagens gode styrkeøkt tidlig på morgenkvisten.

Dyamisk oppvarming

A1) Dype frontbøy 50 kg 4x6
A2) Smale nedtrekk 45 kg 4x8-10
B1) Hip thrusts 40 kg 3x10
B2) En arms roing 16 kg 3x10
C1) Benkpress med hantler 15 kg 3x10
C2) Sittende ringer 40 kg 3x8
D) Sideplanke 2x 60 sek

 

RØD LINSESUPPE MED SITRON OG FRØ-RUNDSTYKKER

Mmm...I dag ble det deilig middag på oss:
Deilig rød linsesuppe med sitron og frø-rundsykker

Rød linsesuppe

Du trenger:

  • 2 dl røde linser
  • 1 dl byggryn
  • 2-3 bokser hakket tomat
  • 0,5-1 boks tomatpurè
  • 1 løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • 12 dl ferdigblandet hønsebujong
  • saften av 1/2 sitron
  • timian, basilikum (ekstra god fersk)
  • salt, pepper
  • litt olivenolje

 

Slik gjør du:

Legg byggryn i kaldt vann over natten (evt. noen timer i kokt vann). Hakk løken i små biter og stek løken blank i en gryte med olivenolje og presset hvitløk. Rør inn tomatpurè, hakkede tomater og hønsebuljong. Kok opp og tilsett linser og byggryn. Bland inn chili og de andre krydderne. La koke på svak varme i 30-60 min til byggrynene og linsene er møre og suppen har tyknet litt. Du kan evt. ha i oppklippet spekeskinke (ca 100 gram) mens suppen koker. Tilsett sitronsaft rett før servering.

Frø-rundstykker, 8 stk

Du trenger:

  • 75 g sesamfrø
  • 75 g linfrø
  • 100 g valnøtter
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts salt


Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Knus frøene i en blender og grovhakk valnøttene med en kniv. Bland alle ingediensene god sammen i en bolle og la røren svelle i 10 min (det er viktig). Trill til 8 rundstykker. Stek på nederste rille i ovnen i ca 15 min. NAM!!!

 

 

Oppskriftene er hentet fra denne månedens utgave av Shape up.

SUNNERE CHORIZOPIZZA

Etter trening i dag fikk jeg lyst på noe godt. Valget falt på sunnere Chorizopizza, og den ble en av de beste pizzaene jeg har laget!!! Jeg tok utgangspunkt i DENNE oppskriften, men gjorde som vanlig noen endringer underveis. Jeg er fan av "man tager hva man haver". Når du leser en oppskrift- ikke vær redd for å bytte ut melsorter, kryddersorter osv. Prøv deg frem, og bruk det du har i skapet. I dag hadde jeg f.eks ikke kikertmel, så da brukte jeg grovbakstmel og malt havregryn i stedet.

Pizzaen kan enkelt lages glutenfritt. Bruk da mandelmel, bokhvetemel, glutenfrie havregryn (som du maler til mel) eller annet glutenfritt mel du har liggende. Kli kan også byttes ut med dette.


Du trenger:
(til en pizza for to voksne ca 40cm diameter)

Bunn:

2 egg
2 ss revet ost
2 ts psyllium husk eller fibehusk
3 ss mandelmel
2 ss havregryn, malt til mel
3 ss grovbakstlmel
2 ss kli
2 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts salt
1ss olje
2ss rømme/kesam
1ts bakepulver

Saus:

ca. 1/2 boks hakkede tomater

1/2 ts salt
2ts oregano
1ts basiliku
1-2 finhakkede hvitløksfedd
1/2 hakket chili
1/2 hakket løk

Topping:

Revet ost
Chorizo
Strimlet svinekjøtt

paprika

 

Slik gjør du:

1. Ha alle ingrediensene til pizzabunnen i en bolle og bland til det blir en glatt, tykk røre. Hvis deigen virker for tørr, så kan du spe på med 1ss rømme eller 1 ss olje. Kle en stekeplate med bakepapir, og ha pizzadeigen på bakepapiret. Jeg trykket den ut med hendene- deigen min var klissete men jeg hadde godt med vann på hendene slik at det ikke hang seg fast mens jeg jobbet med den. Pensle bunnen med litt olje for å gjøre den ekstra sprø. La deigen svelle litt mens ovnen blir varm (180 grader).

2. Hell hermetiske tomater i en gryte, og tilsett alt som skal i sausen. Varm opp på svak varme mens du steker svinestrimlene i egen panne.

3. Forstek bunnen i ca 10 min på 180 grader (følg med på bunnen, den skal ikke bli veldig brun enda).

4. Ta pizzabunnen ut og ha på saus, ost og topping. Dryss litt oregano over. Stek i ca 10-15 minutter på 180 grader.



 

GUL ERTESUPPE ble til lapskaus

Jeg fikk tips fra fine Eirin om å lage gul ertesuppe til middag.
Billig, sunt og kjempegodt.

Eirin er en av mange som inspirerer meg gjennom blogg. Hun har ikke har blogg selv, men hun legger ofte igjen mange gode tips i kommentarfeltet (tuuusen takk for det). Oppskriften hun anbefalte var DENNE. Jeg leste gjennom oppskriften og tenkte den så veldig, veldig god ut, men for et tiltak! Matlaging over to dager? 

I dag fikk jeg veldig lyst på noe salt til middag, og jeg kom til å tenke på ertesuppen. Jeg satt i gang med matlaging i formiddag, og det var ikke tiltak å lage i det hele tatt. Den tar mange timer på å bli ferdig, men den lager seg selv bare det blir satt på kok. Alt kan lages samme dag dersom man starter i god tid før middagstid. Det eneste var at jeg ikke hadde bløtlagt gule erter over natten- dermed ble det en deilig lapsskaussuppe i stedet... Jeg er glad jeg har oppdaget hvor enkelt det er å koke svineknoke, og lage god kraft. Neste gang skal jeg ha ertene klare, og da skal jeg følge oppskriften under til punkt og prikke (nå vet du hva du får til middag neste gang, farmor Vigdis). I dag lagde jeg den som sagt uten erter, og hadde litt mer grønnsaker enn det oppskriften sa.


Gul ertesuppe
(til fire personer)

Dag 1.

250 g tørkede, gule erter legges i bløt

1 røkt svineknoke, med hud og alt, legges i en passende kjele.
Hell over vann så det dekker knoken akkurat, ca 1 1/2 - 2 liter.
Kok i 2-3 timer til kjøttet løsner fra selve knoken. Fyll på med litt mer vann om nødvendig.
Fisk knoken ut av kokevannet og la den ligge på et fat til den er litt avkjølt.

Ta vare på kokevannet, det danner basisen for selve ertesuppen!

Avkjøl knoken og plukk den fri for hud og overflødig fett. Riv kjøttet i små biter. Hvis du synes bitene blir for store, så deler du dem i mindre deler med en kniv. Kjøttet pakker du inn i aluminiumsfolie og legger i kjøleskapet. Kokevannet fra knoken tar du også vare på i kjøleskapet.

Dag 2.

3 gulrøtter, skåret i passende suppebiter
500 g poteter, skrelt og skåret i små terninger
1 purreløk, skjær i tynne skiver
1/2 kålrabi, skrellet og skåret i små terninger

Salt og pepper.





Hell kokevannet fra i går i en kjele. Hell vannet av de bløtlagte ertene og ha de i kokevannet. Kok i 60 minutter. Tilsett så grønnsakene. Kok i 30 minutter eller til grønnsaker og erter har blitt møre. På slutten av koketiden tilsetter du kjøttet og lar det småputre til det har blitt varmt. Smak til med salt og pepper. Hvis du synes suppa virker for tynn, så sper du bare på med mer grønnsaker eller tar av noe av væsken og fryser den ned. Gir utrolig god basis til senere suppelaging!

Server med flatbrød til.

 

TAPAS HEAVEN

What a night!

Jeg har drømt om å gå ut å spise tapas i flere uker nå, og i kveld tok jeg saken i egne hender! Mamma og far er i Bergen, og i kveld inviterte vi de hjem til oss på tapasmiddag. Jeg har adri laget tapas før (iallefall ikke mange retter på en gang), og jeg var ganske spent på om det vile bli bra... Og om vi kom til å få nok mat.



Jeg stod på kjøkkenet i 4 timer, og maten ble over all forventning god. Det er ikke vits i å gå ut å spise tapas når man kan lage den supergod på eget kjøkken! Med mindre man vil ha tapas og ikke har 4 timer til overs til matlaging da ;-) Jeg trallet for meg selv på kjøkkenet og dullet med maten og pyntet både spisebordet, stuen og maten. Det er så utrolig kjekkt å lage god mat som gleder andre!



På menyen

  • Ovnsbakte, marinerte mandelpoteter
  • Spanske kjøttboller i sterk saus
  • Marinerte osteterninger
  • Dadler surret i bacon
  • Speltlomper med laks, snøfrisk og ruccula
  • Speltlomper med serranoskinke, snøfrisk og ruccula
  • Salat med laks, fetaost, cherrytomater og sitrondressing
  • Djevelegg
  • Aioli
  • Hvitløksbrød
  • Kyllingspyd
  • Mozarella og tomatsalat
  • Scampi med chili
  • Scampi med sesamfrø

 

MASSE god mat, og overraskende lite igjen etterpå. Det er alltid et godt tegn.



Jeg er ganske så stolt, om jeg får si det selv. Jeg lagde alt maten fra bunnen av, helt uten oppskrifter (med unntak av sausen til kjøttbollene og hvitløksbaguettene som jeg kjøpte ferdig på butikken). Alt sammen ble fantastisk godt. Dette skal gjentas! ...Noen som vil ha oppskrift?


Glad jente i supergodt selskap med kjempegod mat! Slike kvelder lever jeg for :-D

Til dessert bakte jeg LCHF sjokoladefondant. NAM! De ble en ny favoritt. De er uten sukker og hvetemel og med masse god sjokoladesmak. Jeg glemte å ta dessertbilde- men bilde og oppskrift kommer garantert om ikke så altfor lenge!

 

Gratulerer med dagen din, lillesøster Laura. Håper den har vært knall :-D

SUNN PROTEINPIZZA

Jeg er så glad i helgekos!

I går ble det en skikkelig deilig kosekveld med mye god mat!
Till lunsj kuttet jeg opp masse frukt som jeg serverte sammen med vaniljekesam og mørk sjokolade.



Til middag lagde jeg pizza
... inspirert av Fitnessnora sin oppskrft HER

Lov meg at du prøver den en dag :-)

Pizzadeig

Bland sammen

  • 100 g havregryn
  • 100 grovt mel
  • 50 g mandelmel
  • 1 egg
  • 2 eggehvitter
  • 3 dl vann
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt

 

Deigen skal være litt "klissete." Den skal ikke kjevles, men smøres utover på bakepapir med slikkepott og stekes i oven på ca. 200 grader i 10-15 min til den stivner. Deretter lar du den avkjøle seg i ca 10 minutter før du legger på fyll

Pizzafyll

    • Stek 2 store kyllingfileter.
    • Hakk opp purre, tomater, sopp og rødløk.
    • Smør den avkjølte pizzabunnen med 1/2 boks kesam
      ett par ss pesto og litt hvitløkspulver.
    • Legg på fyllet.
    • Topp med parmaskinke, tomater og mozzarellaost.
    • Stek i ovnen på 200 grader i ca 15 min.
 

En absolutt favorittpizza her i huset!

 

Tikka Masala- the healthy way

Til frokost i dag lagde jeg kylling Tikka Masala, og det var det beste jeg har spist på lenge.

Jeg tok utgangspunkt i Kristine sin oppskrift, og lagde min egen vri.
Dette må du teste!



 

  • Skjær kylling filet i biter.
  • Stek kyllingfileten
  • Tisett paprika og løk
  • Mot slutten av steketiden tilsetter du krydder
    - kardemomme
    - kanel
    - chili
    - hvitløkspulver
    - ingefærpulver
    - tikka Masala krydder
  • Bland noen ss mager kesam med 2 ts sennep
    .. og bland det godt inn i woken

 

Klipp litt fersk kruspersille over, og server med spinat og litt magerkesam.
Enjoy!!!

Er ikke denne fin vel?!! Min gode venn Janne tagget meg på dette bildet på Instagram, og hun skrev det fikk henne til å tenke på meg... Tidenes kompliment synes jeg :-) Tusen takk !!!

Deilig Salma lunsj

Mmm...
Er du glad i Salmalaks kommer du til å elske denne lunsjen
- eller middag om du vil :-)

  • Salmalaks
  • dampede asparges
  • Sukkererter
  • Pinjekjerner

Dette var super godt!!! Manglet kanskje litt saus eller no i den dur.
Neste gang skal jeg helle over en skvett med soya saus. Mmm

Grillspyd

Deilige grillspyd!

Du trenger:

  • Indrefilet av svin eller storfe
    Mariner i 2 ss sironsaft, 2 ss olivenolje, oregano, salt og pepper
    La kjøttet ligge i marinaden noen timer.
  • Tre kjøtt på spyd sammen med paprika, løk og tomat
  • Legg spydene på en rist med bakepapir
  • Sett i ovnen på 220 grader- i ca 18 min
  • Lag gresk salat av
    - salatblader
    - fetaost
    - oliven
    - tomater
    - agurk
    - paprika

En super fredagskveld til dere hærlige

 

Kylling-mango salat

Dagens middag ble kylling- mango salat.
Om jeg får si det selv så ble den knallgod; en skikkelig smakseksplosjon var det! Det høres kanskje litt rart ut med mango i salaten- men det er skikkelig godt! Du kan også lage den samme salaten med kiwi... eller en mix av begge.

Denne salaten skal gjentas til middag allerede i morgen :-)

Dette var en utrolig enkel og rask middag! Klar på bare 10 min :-)

Kyllingsalat

Litt bladspinat
Litt crispisalat
Agurk
Mango
Soltørkede tomater
Cherry tomater
Avokado
Fetast
Egg
Grillet kylling

 

Sunne og SAFTIGE hamburgere

Mmmm... Sunn og saftig hamburgere som smaker knallgodt!
Falt i smak hos meg og mannen min :-)

Deilige hamburgere (4 personer):

  • 600 g kalkundeig
  • 1 liten rød chilli
  • 2 fedd hvitløk
  • Pepper
  • 1 pakke Go´ og Mager Bacon
  • Noe ferske champinong
  • 0,5 avokado
  • 1 tomat
  • Salat
  • Sylteagurk
  • Alfaspirer
  • 4 grove rundstykker (vi kjøpte grove Via hjertego')

 

  1. Bland kalkundeigen sammen med hakket chilli, hvitløk og pepper. Form deigen til 4 karbonader
  2. Stek rundstykkene på 200 grader i 10 min
  3. Stek karbonadene (og bacon) i panne til de er gjennomstekte
  4. Kutt opp grønnsakene
  5. Stek champinonger
  6. Smør litt sennep og mager kesam på rundstykkene
  7. Stable alt oppå hverandre
  8. NYT

Oppskriften er hentet fra Tone sin blogg

 

Hjemmelagde sunne fiskepinner


Dagens middag var en suksess :-)
Jeg elsker fiskepinner, og etter litt kokkelering på kjøkkenet kom jeg frem til en sunn og god variant av de vanlige fiskepinnene du finner i frysedisken.

Disse var skikkelig gode- og knallenkle å lage.

Du trenger (til 2-3 personer)

  • 400- 500 gram torsk
  • 2 egg
  • Litt mandelmel (eller rugmel)
  • Strøkavring
  • Havsalt & pepper
  • Gulrøtter
  • Brokkoli
  • Løk
  • Sitron
  1. Legg frem tre skåler
    - en med mandelmel, salt & pepper,
    - en med 2 vispede egg 
    - en med strøkavring.
  2. Skjær fisken i passelig sore biter og vend så fiskebitene i melblandingen, så i egg og til slutt strøkavring.
  3. Legg fisken på en plate med litt folie i bunn- og smør flaten med litt olivenolje eller smør.
  4. Stek i ovnen på 200 grader i ca 12 min
  5. Kok potet/ søtpotet
  6. Skjær opp grønnsaker og stek de møre
  7. Rasp opp litt gulrot og skvis over litt sitron.  

 

Jeg var så sulten at jeg glemte å ta bilde av hele hærligheten på tallerkenen...

Hjemmelaget chips

Gårsdagens middag anbefales:
Hjemmelaget chips og ovnsbakt ørretfilet.

Kutt opp ønsket mengde poteter i syltynne skiver.
Legg de på bakepapir på en stekeplate.
Hell over litt olivenolje
Krydre god med paprikakydder, noe salt og litt pepper

Stek i ovnen på 220 grader til de blir sprø (ca. 15 min)
 


Finn frem ørrefilet.
Hakk opp 1/2 chili og en fedd hvitløk.
Dryss over ørreten og stek i ildfast form i 10 min på 220 grader.



Sunt og godt lunsjtips


På lunsjmenyen min i dag stod det
"ovnsbakte fylte sopp og paprika a`la Christine"




Du trenger:

4 champignon
3 spisse paprika
1 boks tunfisk i vann
1/4 squash
1/2 løk
2 fedd hvitløk
4 ss brune bønner
4 ss kikerter
litt ost
Salat
Hempfrø
Litt olivenolje

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Ta ut stilkene fra soppen og fyll hullet med litt olivenolje, hvitløk (1 fedd på 4 sopp) og litt ost.
Skjær av toppen på paprikaene og rens ut frøene. Legg i ildfast form inn i ovnen. Paprikaene stekes i 8 min, mens soppene får 10 min steking. Paprikaene må snus halvveis i steketiden.

Mens soppene og paprikaene er i ovnen lager du en liten salat med f.eks salat, agurk, tomat og paprika. Dryss over 1 ss hempfrø til hver porsjon.

Fyllet til paprikaene:

Hakk opp tomater i små biter. Bland tomatene sammen med bønner, kikerter og tunfisk (hell ut vannet før bruk) i en bolle og mos det til litt mindre biter med en stamper.

   


Hakk opp løk, squash og hvitløk i små biter og bland det sammen med "det moste".
Tilsett i boks mager kesam og smak til med salt og pepper.

Ta ut paprikaene etter 8 min og fyll de med tunfiskblandingen.
Legg på tallerken sammen med salat og soppene :-)




Det ble litt mye fyll, men restene blir perfekt til kveldsmat sammen med avokado og speltlumper.
Retten ble faktisk veldig deilig !!!! Mannen min digget maten også (så han måtte få to paprikaer) så dette blir nok lagd igjen :-)



Den BESTE middagen

Dette er både min og mannen min sin absoulutte yndlingsmiddag.
Gresk moussaka.
Vi serverer den ofte når vi får besøk- og den er en sikker vinner hver gang. Og neida, den smaker ikke litt som Toro moussaka en gang, eller som aubergine!!! Den smaker mer som en nydelig lasagne... Eller noe i den gaten.

Dessuten er den melke- og glutenfri og det er et bonus.



Den fantastiske oppskriften er som følger:

Moussaka, 4 personer

1,5 aubergin
1 stor løk
4 fedd hvitløk, finhakket
400 g karbonadedeig
1 boks hakkede tomater
1 ss tørket oregano
1 ss balsamicoeddic
2 ss tomatpurè
1 rød paprika
salt & pepper
2 eggehvitter
6 ss glutenfrie havregryn
2 dl revet mager ost

Saus:
5 dl soyamelk
maisenna
1 ss smør
2 eggeplommer
salt & pepper

Skyll og tørk auberginene og skjær dem i ca 1/2 cm tykke skiver. Dryss på rikelig med salt og la dem stå i dørslag i 2 timer. Skyll dem godt, press ut vannet og tørk dem. Stek auberginene på begge sider i varm olivenolje. Legg dem på kjøkkenpapir for å få bort oljen og sett dem til side.

  

Stek så karbonadeig. Varm litt olje i en stekepanne og fres løk og hvitløk til det er blankt. Legg i gryte sammen med karbonadedeig og hakkede tomater, rør inn resten av ingrediensene, og smak til med salt og pepper. Rør inn lettpiskede eggehviter og la det småkoke mens du lager sausen.

   

Visp sammen maisenna og soyamelk. Kok opp under omrøring, og la den småkoke i noen minutter. Rør inn smør og eggeplommer. Smak til med salt og pepper.



Legg halvparten av auberginene i en ildfast form. Dryss på 2 ss havregryn og halvparten av tomatsausen.

  

Legg så resten av auberginene og havregrynen før du tilsetter resten av tomatsausen. Hell den hvite sausen over og dryss over litt ost.

  

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 45 min. Serveres med salat.

  

 

Kjempegod og enkel middag

Mmmm...
Jeg begynner rett å slett å komme meg på kjøkkenet. I dag improviserte jeg og fikk den deilige middagen!!! Kremet laksepasta a`la Christine :-)

 

Til 2 personer (ganske store porsjoner):

1/2 stor squash
3 store sopp
1/2 løk
2 tomater
3 fedd hvitløk
1 stor rød chili
1/2 paprika
2 laksefileter
Bokhvetepasta
(kan bruke fullkornspasta)
Litt olivenolje til steking
ca. 1/2 dl soyafløte
(kan bruke vanlig matfløte) 

Kok opp pasta med litt salt og olivenolje. Mens den koker- skjær laksen i biter, stek den og legg til side. Skjær grønnsakene og wok dem. Tilsett soyafløte (jeg tok et par dæsjer... Kanskje det ble litt mindre enn 1/2 dl. Men ta til den er passe kremet), laks og pasta og wok retten til den blir varm. Enjoy!!! 

Til dessert skulle jeg lage kirsebæris av frosne jordbær, kirsebær og sukrinmelis, men så ble stavmixeren min ødelagt. Den hang seg opp på et frossent jordbær så plastiken i mixeren smeltet. Helt ny var den og. Jeg klikker!!! Jeg er jo helt avhengig av den maskinen!!!!

Lakse- scampiburgere

Noen av oppskriftene jeg poster her har jeg også hatt på den gamle bloggen min. Jeg ville bare ha med meg noen av disse fantastiske oppskriftene til denne bloggen også...

Prøv disse om du er glad i laks og scampi. De er utrolig gode....

 

 

Lakseburger 3-4 pers:

300 g laks
200 g scampi
1/2 rød paprika
1/2 chili uten frø, finhakket
2 ts revet skall av lime
2 vårløk, finhakket
1 ss revet fersk ingefær
2 ts salt

Tin laks og scampi
Hakk paprikaen i små biter. Del chilien, ta ut frøene og hakk fint. Riv lime og ingefær på et rivjern. Hakk vårløken. Hakk scampien i små biter. Kjør laksen i foodprosessor støtvis og grovmal. Bland laksen med scampi og grønnsakene.

Form deigen til 4 store burgere og stek dem i pannen ca. 2-4 min på hver side.

  

Kesamdressing:

1 pakke sukkererter
1 liten rødløk
3 dl mager kesam
1 ts linfrøolje
salt & pepper
3-4 ss søt thailandsk chilisaus

Hakk sukkerertene og løken i små biter. Bland sammen kesam og linfrøolje. Smak til med søt chilisaus, salt og pepper.

Serveres sammen med iskaldt vann med limebiter.

   

 

Deilig scampirett


Jeg ELSKER scampi
Og denne scamioppskriften er uten tvil min yndlingsmiddag, og en god rett til lørdagskos!!!


SÅ godt og SÅ enkelt, og raskt å lage!!!





Til 2 personer pleier jeg å lage litt mindre enn en halv porsjon av det oppskriften sier.




Til 4 personer trenger du:

1,5 kg scampi (jeg pleier å bruke rundt 1/2 kg til 2 pers. og rundt 1 kg til 4)
2 fennikler
2 mellomstore squash
4 vårløk
12 cherrytomater
6 ss pinjekjerner
100 g marinerte soltørkede tomater
3 ss pesto
4 pedd hakket hvitløk
1/2 ts chilipulver
litt mild ost

Begynn med å rense scampien. Skjær dem i 2 eller 3, avhengig av størrelsen, og legg til side. Skjær toppen av fenniklene og skjær dem i tynne skiver. Skjær endene av squashene, del dem i 2 på langs og skjær dem i tynne skiver (ca 2-3 mm tykke). Rens vårløken og skjær dem i tynne skiver. Del tomatene i to. Hakk hvitløken. Skjær de soltørkede tomatene i strimler.

Rist pinjekjernene i en varm panne uten olje til de blir gylne. Legg til side

Ha litt olivenolje i pannen og wokk fennikelen i 3 min. Legg til side. Wok så squashen i like mye olje (bruker ofte litt mindre olje enn anbefalt)

Wokk deretter vårløken sammen med cherrytomater, soltørkede tomater, chili og hvitløk i olje i 2-3 min og legg til side.

Stek så scampiene i 1- 2 ss olje i 2-3 minutter til de er gjennomstekte, vend ofte. Pass på at scampiene ikke stekes for lenge, da blir de seige. Legg til side.

Bland alle grønnsakene i en større panne og rør inn pesto og pinjekjerner. Varm opp. Tilsett til slutt scampiene. Fordel retten i 4 skåler og dryss over smuldret chevre ost eller legg på små klatter snøfrisk. Pynt med et par basillikumblader.

christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei du :-) Så hyggelig at du besøker bloggen min. Jeg heter Christine og jeg har rukket å bli 31 år gammel. Jeg er gift og mamma til verdens beste gutt på 1,5 år. Jeg er gründer og har eget enkeltmannsforetak; www.christinestrening.com. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber hovedsakelig med personlig trening utendørs i små grupper, bootcamp og babybootcamp ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits