> Oppskrifter- middag (christinestrening) hits

Oppskrifter- middag

HJEMMELAGET HUMMUS ER MUSKELMAT

Pappan har vrt mye p jobb i det siste
... og vi savner han!


Kommer du snart hjem, pappa?


Jammen brapappan har en uke ferie fra i morgen av
.

Min permisjon gr ut i dag (hvor blir du av, kjre tid?), og til uken starter jeg opp med hele tre treningsgrupper (babybootcamp mandager og onsdager, og bootcamp (uten baby) om ettermiddagene p onsdager). Pga treningsgruppene blir nok ferien brukt p avslapping, egentrening og kvalitetstid sammenhjemme.

Jeg gleder meg <3



Nr pappan er p jobb, og det bare er mini og meg som skal ha mat
s gr vi ofte for raske lsninger.

I dag ble det hummus og grnnsaker p meg, og hummus og avokado p mini. NAM! Kikerter gir deg alle de mineralene du trenger til bygge sterke bein og hele B-vitamin-trioen som samarbeider om lage signalstoffer for en sterk psyke. Sammen med knuste sesamfr eller tahini er kikertene ogs fullverdige proteiner du kan bygge sterke muskler av, s hummus er rene proteinshaken ;-)Hummus er superlett lage, og det finnes mangeforskjelligeoppskrifter. Selv har jeg bare laget den p en mte;

  • 200g hermetiske kikerter
    skylt i vann og trket

    Kvern i foodprosessor.
    Tilsett ingrendiensene under mens foodprosessoren maler kikertene:

  • 1 ss tahini
    eller 0,5 dl knuste sesamfr
  • 1 knust hvitlksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • rett under 1/2 ts spisskummen, 1/ ts spisskummen, 1/2 ts karri
  • 1 ss sitronsaft
  • 4-6 ss dl vann

Pynt gjerne med 1-2 ss hakket soltrket tomat. NAM!
Mini likerhummusen best med litt mindre krydder- jeg har ca 1/2 ts av krydderne til sammen!



Dagens gode styrkekt tidligp morgenkvisten.

Dyamisk oppvarming

A1) Dype frontby 50 kg 4x6
A2) Smale nedtrekk 45 kg 4x8-10
B1) Hip thrusts 40 kg 3x10
B2) En arms roing 16 kg 3x10
C1) Benkpress med hantler 15 kg 3x10
C2) Sittende ringer 40 kg 3x8
D) Sideplanke 2x 60 sek

RD LINSESUPPE MED SITRON OG FR-RUNDSTYKKER

Mmm...I dag ble det deilig middag p oss:
Deilig rd linsesuppe med sitron og fr-rundsykker

Rd linsesuppe

Du trenger:

  • 2 dl rde linser
  • 1 dl byggryn
  • 2-3 bokser hakket tomat
  • 0,5-1 boks tomatpur
  • 1 lk
  • 3-4 fedd hvitlk
  • 1/2 chili
  • 12 dl ferdigblandet hnsebujong
  • saften av 1/2 sitron
  • timian, basilikum (ekstra god fersk)
  • salt, pepper
  • litt olivenolje

Slik gjr du:

Legg byggryn i kaldt vann over natten (evt. noen timer i koktvann). Hakk lken i sm biter og stek lkenblank i en gryte med olivenolje og presset hvitlk. Rr inn tomatpur, hakkede tomater oghnsebuljong. Kok opp og tilsett linser og byggryn. Bland inn chili og de andre krydderne. La koke p svak varme i 30-60 min til byggrynene og linsene er mre og suppen har tyknet litt. Du kan evt. ha i oppklippet spekeskinke (ca 100 gram) mens suppen koker. Tilsett sitronsaft rett fr servering.

Fr-rundstykker, 8 stk

Du trenger:

  • 75 g sesamfr
  • 75 g linfr
  • 100 g valntter
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts salt


Slik gjr du:

Sett ovnen p 200 grader. Knus frene i en blender og grovhakk valnttene med en kniv. Bland alle ingediensene god sammen i en bolle og la rren svelle i 10 min (det er viktig). Trill til 8 rundstykker. Stek p nederste rille i ovnen i ca 15 min. NAM!!!

Oppskriftene er hentet fra denne mnedens utgave av Shape up.

SUNNERE CHORIZOPIZZA

Etter trening i dagfikk jeg lyst p noe godt. Valget falt p sunnere Chorizopizza, og den ble en av de beste pizzaene jeg har laget!!! Jeg tok utgangspunkt i DENNE oppskriften, men gjorde som vanlig noen endringer underveis. Jeg er fan av "man tager hva man haver". Nr du leser en oppskrift- ikke vr redd for bytte ut melsorter, kryddersorter osv. Prv deg frem, og bruk det du har i skapet.I dag hadde jeg f.eks ikke kikertmel, s da brukte jeg grovbakstmel og malt havregryn i stedet.

Pizzaen kan enkelt lages glutenfritt. Bruk da mandelmel, bokhvetemel, glutenfrie havregryn (som du maler til mel)eller annet glutenfritt mel du har liggende. Kli kan ogs byttes ut med dette.


Du trenger:
(til en pizza for to voksne ca 40cm diameter)

Bunn:

2 egg
2 ss revet ost
2 ts psyllium husk eller fibehusk
3ss mandelmel
2 ss havregryn, malt til mel
3 ss grovbakstlmel
2 ss kli
2 ts trket oregano
1 ts trket basilikum
1 ts salt
1ss olje
2ss rmme/kesam
1ts bakepulver

Saus:

ca. 1/2 bokshakkede tomater

1/2 ts salt
2ts oregano
1ts basiliku
1-2 finhakkede hvitlksfedd
1/2 hakket chili
1/2 hakket lk

Topping:

Revet ost
Chorizo
Strimlet svinekjtt

paprika

Slik gjr du:

1. Ha alle ingrediensene til pizzabunnen i en bolle og bland til det blir en glatt, tykk rre. Hvis deigen virkerfor trr, s kan du spe p med 1ss rmme eller 1 ss olje. Kle en stekeplate med bakepapir, og ha pizzadeigen p bakepapiret. Jeg trykket den ut med hendene- deigen min var klissete men jeg hadde godt med vann p hendene slik at det ikke hang seg fast mens jeg jobbet med den. Pensle bunnen med litt olje for gjre den ekstra spr. La deigen svelle litt mens ovnen blir varm (180 grader).

2. Hell hermetiske tomater i en gryte, og tilsett alt som skal i sausen. Varm opp p svak varme mens du steker svinestrimlene i egen panne.

3. Forstek bunnen i ca 10 min p 180 grader (flg med p bunnen, den skal ikke bli veldig brun enda).

4. Ta pizzabunnen ut og ha p saus, ost og topping. Dryss litt oregano over. Stek i ca 10-15 minutter p 180 grader.



GUL ERTESUPPE ble til lapskaus

Jeg fikk tips fra fine Eirin om lage gul ertesuppe til middag.
Billig, sunt og kjempegodt.

Eirin er en avmange som inspirerer meggjennom blogg. Hun har ikke har blogg selv, men hun legger ofte igjen mange gode tips i kommentarfeltet (tuuusen takk for det).Oppskriften hun anbefalte var DENNE. Jeg leste gjennom oppskriften og tenkte den s veldig, veldig god ut, men for et tiltak! Matlaging over to dager?

I dag fikk jeg veldig lyst p noe salt til middag, og jeg kom til tenke p ertesuppen. Jeg satt i gang med matlaging i formiddag, og det varikke tiltak lage i det hele tatt. Den tar mange timer p bli ferdig, men den lager seg selv bare det blir satt p kok. Alt kan lages samme dag dersom man starter i god tid fr middagstid. Det eneste var at jegikke haddebltlagt gule erter over natten- dermed ble det en deilig lapsskaussuppe i stedet... Jeg er glad jeg har oppdaget hvor enkelt det er koke svineknoke, og lage god kraft. Neste gang skal jeg ha ertene klare, og da skal jeg flge oppskriften under til punkt og prikke (n vet du hva du fr til middag neste gang, farmor Vigdis). I dag lagde jeg den som sagt uten erter, og hadde litt mer grnnsaker enn det oppskriften sa.


Gul ertesuppe
(til fire personer)

Dag 1.

250 g trkede, gule erter legges i blt

1 rkt svineknoke, med hud og alt, legges i en passende kjele.
Hell over vann s det dekker knoken akkurat, ca 1 1/2- 2 liter.
Kok i 2-3 timer til kjttet lsner fra selve knoken. Fyll p med litt mer vann om ndvendig.
Fisk knoken ut av kokevannet og la den ligge p et fat til den er litt avkjlt.

Ta vare p kokevannet, det danner basisen for selve ertesuppen!

Avkjl knoken og plukk den fri for hud og overfldig fett. Riv kjttet i sm biter. Hvis du synes bitene blir for store, s deler du dem i mindre deler med en kniv. Kjttet pakker du inn i aluminiumsfolie og legger i kjleskapet. Kokevannet fra knoken tar du ogs vare p i kjleskapet.

Dag 2.

3 gulrtter, skret i passende suppebiter
500 g poteter, skrelt og skret i sm terninger
1purrelk, skjr i tynne skiver
1/2 klrabi, skrellet og skret i sm terninger

Salt og pepper.





Hell kokevannet fra i gr i en kjele. Hell vannet av de bltlagte ertene og ha de i kokevannet. Kok i 60 minutter. Tilsett s grnnsakene. Kok i 30 minutter eller til grnnsaker og erter har blitt mre. P slutten av koketiden tilsetter du kjttet og lar det smputre til det har blitt varmt. Smak til med salt og pepper. Hvis du synes suppa virker for tynn, s sper du bare p med mer grnnsaker eller tar av noe av vsken og fryser den ned. Gir utrolig god basis til senere suppelaging!

Server med flatbrd til.

TAPAS HEAVEN

What a night!

Jeg har drmt om g ut spise tapas i flere uker n, og i kveld tok jeg saken i egne hender! Mamma og far er i Bergen, og i kveld inviterte vi de hjem til oss p tapasmiddag. Jeg har adri laget tapas fr(iallefall ikke mange retter p en gang), og jeg var ganske spent p om det vile bli bra... Og om vi kom til f nok mat.



Jeg stod p kjkkenet i 4 timer, og maten ble over all forventning god. Det er ikke vits i g ut spise tapas nr man kan lage densupergod p eget kjkken! Med mindre man vil ha tapas og ikke har 4 timer til overs til matlaging da ;-) Jeg trallet for meg selv p kjkkenet og dullet med maten og pyntet bde spisebordet, stuen og maten.Det er sutrolig kjekkt lage god matsom gleder andre!



P menyen

  • Ovnsbakte, marinerte mandelpoteter
  • Spanske kjttboller i sterk saus
  • Marinerte osteterninger
  • Dadler surret i bacon
  • Speltlomper med laks, snfrisk og ruccula
  • Speltlomper med serranoskinke, snfrisk og ruccula
  • Salat med laks, fetaost, cherrytomater og sitrondressing
  • Djevelegg
  • Aioli
  • Hvitlksbrd
  • Kyllingspyd
  • Mozarella og tomatsalat
  • Scampi med chili
  • Scampi med sesamfr

MASSE god mat, og overraskende lite igjen etterp. Det er alltid et godt tegn.



Jeg er ganske s stolt, om jeg fr si det selv. Jeg lagde alt maten fra bunnen av,helt uten oppskrifter (med unntak av sausen til kjttbollene og hvitlksbaguettene som jeg kjpte ferdig p butikken).Alt sammen blefantastisk godt. Dette skal gjentas! ...Noen som vil ha oppskrift?


Glad jente i supergodt selskap med kjempegod mat! Slike kvelder lever jeg for :-D

Til dessert bakte jeg LCHF sjokoladefondant. NAM! De ble en ny favoritt. De er uten sukkerog hvetemel og med masse god sjokoladesmak. Jeg glemte ta dessertbilde- men bilde og oppskriftkommer garantert om ikke s altfor lenge!

Gratulerer med dagen din, lillesster Laura. Hper den har vrt knall :-D

SUNN PROTEINPIZZA

Jeg er s glad i helgekos!

I gr ble deten skikkelig deilig kosekveld med mye god mat!
Till lunsj kuttet jeg opp masse frukt som jeg servertesammen med vaniljekesam og mrk sjokolade.



Til middag lagde jeg pizza
...inspirert av Fitnessnora sin oppskrft HER

Lov meg at du prver den en dag :-)

Pizzadeig

Bland sammen

  • 100 g havregryn
  • 100 grovt mel
  • 50 g mandelmel
  • 1 egg
  • 2 eggehvitter
  • 3 dl vann
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt

Deigen skal vrelitt "klissete." Den skal ikke kjevles, men smres utover p bakepapir med slikkepott og stekes i oven p ca. 200 grader i 10-15 min til den stivner.Deretter lar du den avkjle seg i ca 10 minutter fr du legger p fyll

Pizzafyll

    • Stek 2 store kyllingfileter.
    • Hakk opp purre, tomater, sopp og rdlk.
    • Smr den avkjltepizzabunnen med 1/2 boks kesam
      ett par ss pesto og litt hvitlkspulver.
    • Legg p fyllet.
    • Topp med parmaskinke, tomaterog mozzarellaost.
    • Stek i ovnen p 200 grader i ca 15 min.

En absolutt favorittpizza her i huset!

Tikka Masala- the healthy way

Til frokost i dag lagde jeg kylling Tikka Masala, og det var det beste jeg har spist p lenge.

Jeg tok utgangspunkt i Kristine sin oppskrift, og lagde min egen vri.
Dette m du teste!



  • Skjr kylling filet i biter.
  • Stek kyllingfileten
  • Tisett paprika oglk
  • Mot slutten av steketiden tilsetter du krydder
    - kardemomme
    - kanel
    - chili
    - hvitlkspulver
    - ingefrpulver
    - tikka Masala krydder
  • Bland noen ss mager kesammed 2 ts sennep
    .. og bland det godt inn i woken

Klipp litt fersk kruspersille over, og server med spinat og litt magerkesam.
Enjoy!!!

Er ikke denne fin vel?!! Min gode venn Janne tagget meg p dette bildet p Instagram, og hun skrev det fikk henne til tenke p meg... Tidenes kompliment synes jeg :-) Tusen takk !!!

Deilig Salma lunsj

Mmm...
Er du glad i Salmalaks kommer du til elske denne lunsjen
- eller middag om du vil :-)

  • Salmalaks
  • dampede asparges
  • Sukkererter
  • Pinjekjerner

Dette var super godt!!! Manglet kanskje litt saus eller no i den dur.
Neste gang skal jeg helle over en skvett med soya saus. Mmm

Grillspyd

Deilige grillspyd!

Du trenger:

  • Indrefilet av svin eller storfe
    Mariner i 2 ss sironsaft, 2 ss olivenolje, oregano, salt og pepper
    La kjttet ligge i marinaden noen timer.
  • Tre kjtt p spyd sammen med paprika, lk og tomat
  • Legg spydene p enrist med bakepapir
  • Sett i ovnen p 220 grader- ica 18 min
  • Lag gresk salat av
    - salatblader
    - fetaost
    - oliven
    - tomater
    - agurk
    - paprika

En super fredagskveld til dere hrlige

Kylling-mango salat

Dagens middag ble kylling- mango salat.
Om jeg fr si det selv sble denknallgod; en skikkelig smakseksplosjon var det! Det hres kanskje littrart ut med mango i salaten- men det er skikkelig godt!Du kan ogs lage den samme salaten med kiwi... eller en mix av begge.

Denne salaten skal gjentas til middagallerede i morgen :-)

Dette var en utrolig enkel og rask middag! Klar p bare 10 min :-)

Kyllingsalat

Litt bladspinat
Litt crispisalat
Agurk
Mango
Soltrkede tomater
Cherry tomater
Avokado
Fetast
Egg
Grillet kylling

Sunne og SAFTIGE hamburgere

Mmmm... Sunn og saftig hamburgere som smaker knallgodt!
Falt i smak hos meg og mannen min:-)

Deilige hamburgere (4 personer):

  • 600g kalkundeig
  • 1 liten rd chilli
  • 2 fedd hvitlk
  • Pepper
  • 1 pakke Go og Mager Bacon
  • Noe ferske champinong
  • 0,5 avokado
  • 1 tomat
  • Salat
  • Sylteagurk
  • Alfaspirer
  • 4 grove rundstykker (vi kjpte grove Via hjertego')

  1. Bland kalkundeigen sammen med hakket chilli, hvitlk og pepper. Form deigen til 4 karbonader
  2. Stek rundstykkene p 200 grader i 10 min
  3. Stek karbonadene (og bacon)i pannetil de er gjennomstekte
  4. Kutt opp grnnsakene
  5. Stek champinonger
  6. Smr litt sennep og mager kesam p rundstykkene
  7. Stable alt opp hverandre
  8. NYT

Oppskriften er hentet fra Tone sin blogg

Hjemmelagde sunne fiskepinner


Dagens middag var en suksess :-)
Jeg elsker fiskepinner, og etter litt kokkelering p kjkkenet kom jeg frem til en sunn og god variant av de vanlige fiskepinnene du finner i frysedisken.

Disse var skikkelig gode- og knallenkle lage.

Du trenger (til 2-3 personer)

  • 400- 500 gram torsk
  • 2 egg
  • Litt mandelmel (eller rugmel)
  • Strkavring
  • Havsalt & pepper
  • Gulrtter
  • Brokkoli
  • Lk
  • Sitron
  1. Legg frem tre skler
    - en med mandelmel, salt & pepper,
    - en med 2 vispede egg
    - en med strkavring.
  2. Skjr fisken i passelig sore biter og vend s fiskebitene i melblandingen, s i egg og til slutt strkavring.
  3. Legg fiskenp en plate med litt folie i bunn- og smr flaten med litt olivenolje eller smr.
  4. Steki ovnen p 200 grader i ca 12 min
  5. Kok potet/ stpotet
  6. Skjr opp grnnsaker og stek de mre
  7. Rasp opp litt gulrot og skvis over litt sitron.

Jeg var s sulten at jeg glemte ta bilde av helehrligheten p tallerkenen...

Hjemmelaget chips

Grsdagens middag anbefales:
Hjemmelaget chips og ovnsbaktrretfilet.

Kutt opp nsket mengde poteter i syltynne skiver.
Legg de p bakepapir p en stekeplate.
Hell over litt olivenolje
Krydre god med paprikakydder, noe salt og litt pepper

Stek i ovnen p 220 gradertil de blir spr (ca. 15 min)



Finn frem rrefilet.
Hakk opp 1/2 chili og en fedd hvitlk.
Dryss over rreten og stek i ildfast form i 10 min p 220 grader.



Sunt og godt lunsjtips


P lunsjmenyen min i dag stod det
"ovnsbakte fylte sopp og paprika a`la Christine"




Du trenger:

4 champignon
3 spisse paprika
1 boks tunfisk i vann
1/4 squash
1/2 lk
2 fedd hvitlk
4 ss brune bnner
4 ss kikerter
litt ost
Salat
Hempfr
Litt olivenolje

Slik gjr du:

Sett ovnen p 200 grader.

Ta ut stilkene fra soppen og fyll hullet med litt olivenolje, hvitlk (1 fedd p 4 sopp) og litt ost.
Skjr av toppen p paprikaene og rens ut frene. Legg i ildfast form inn iovnen. Paprikaene stekes i 8 min, mens soppene fr 10min steking. Paprikaene m snus halvveis i steketiden.

Mens soppene og paprikaene er i ovnen lager duen litensalat med f.eks salat,agurk, tomat og paprika. Dryss over 1 ss hempfr til hver porsjon.

Fyllet til paprikaene:

Hakk opp tomater i sm biter. Bland tomatenesammen med bnner, kikerter og tunfisk (hellut vannet fr bruk)i en bolle og mos det til littmindre biter med en stamper.




Hakk opp lk, squash og hvitlk i sm biter og bland det sammen med "det moste".
Tilsett i boks mager kesam og smak til med salt og pepper.

Ta ut paprikaene etter 8 min og fyll de med tunfiskblandingen.
Legg p tallerken sammen med salat og soppene :-)




Det ble litt mye fyll, men restene blir perfekt til kveldsmat sammen med avokado og speltlumper.
Retten ble faktisk veldig deilig !!!! Mannen min digget maten ogs (s han mtte f to paprikaer) s dette blir nok lagd igjen :-)



Den BESTE middagen

Dette er bde min og mannen min sin absoulutte yndlingsmiddag.
Gresk moussaka.
Vi serverer den ofte nr vi fr besk- og den er en sikker vinner hver gang. Og neida, den smaker ikke litt som Toro moussaka en gang, eller som aubergine!!! Den smaker mer som en nydelig lasagne... Eller noe i den gaten.

Dessuten er den melke- og glutenfri og det er et bonus.



Den fantastiske oppskriften er som flger:

Moussaka, 4 personer

1,5aubergin
1 stor lk
4 fedd hvitlk, finhakket
400 g karbonadedeig
1 boks hakkede tomater
1 ss trket oregano
1 ss balsamicoeddic
2 ss tomatpur
1 rd paprika
salt & pepper
2 eggehvitter
6 ssglutenfrie havregryn
2 dl revet mager ost

Saus:
5 dl soyamelk
maisenna
1 ss smr
2 eggeplommer
salt & pepper

Skyll og trk auberginene og skjr dem i ca 1/2 cm tykke skiver. Dryss p rikelig med salt og la dem st i drslag i 2 timer. Skyll dem godt, press ut vannet og trk dem. Stek auberginene p begge sider i varm olivenolje. Legg dem p kjkkenpapir for f bort oljen og sett dem til side.



Stek s karbonadeig. Varm litt olje i en stekepanne og fres lk og hvitlk til det er blankt. Legg i gryte sammen med karbonadedeig oghakkede tomater, rr inn resten av ingrediensene, og smak tilmed salt og pepper.Rr innlettpiskede eggehviter og la det smkoke mens du lager sausen.



Visp sammen maisenna og soyamelk. Kok opp under omrring, og la den smkoke i noen minutter. Rr inn smr og eggeplommer. Smak til med salt og pepper.



Legg halvparten avauberginenei en ildfast form. Dryss p 2 ss havregryn og halvparten av tomatsausen.



Legg s resten av auberginene og havregrynen fr du tilsetter resten av tomatsausen. Hell den hvite sausen over og dryss over litt ost.



Stekes midt i ovnen p 200 grader i ca 45 min. Serveres med salat.

Kjempegod og enkel middag

Mmmm...
Jeg begynner rett slett komme meg p kjkkenet. I dag improviserte jegog fikk den deilige middagen!!!Kremet laksepasta a`la Christine :-)

Til 2 personer (ganske store porsjoner):

1/2 stor squash
3 store sopp
1/2 lk
2 tomater
3 fedd hvitlk
1 stor rdchili
1/2 paprika
2 laksefileter
Bokhvetepasta
(kan bruke fullkornspasta)
Litt olivenolje til steking
ca. 1/2 dl soyaflte
(kan bruke vanlig matflte)

Kok opp pasta med litt salt og olivenolje. Mens den koker- skjr laksen i biter, stek den og legg til side. Skjr grnnsakene og wok dem. Tilsett soyaflte (jeg tok et par dsjer... Kanskje det ble litt mindre enn 1/2 dl. Men ta til den er passe kremet), laks og pasta og wok retten til den blir varm. Enjoy!!!

Til dessert skulle jeg lage kirsebris av frosne jordbr, kirsebr og sukrinmelis, men s ble stavmixeren min delagt. Den hang seg opp p et frossent jordbr s plastiken i mixeren smeltet. Helt ny var den og. Jeg klikker!!! Jeg er jo helt avhengig av den maskinen!!!!

Lakse- scampiburgere

Noen av oppskriftene jeg poster her har jeg ogs hatt p den gamle bloggen min. Jeg ville bare ha med meg noen av disse fantastiske oppskriftene til denne bloggen ogs...

Prv disse om du er glad i laks og scampi. De er utrolig gode....

Lakseburger 3-4 pers:

300 g laks
200 g scampi
1/2 rd paprika
1/2 chili uten fr, finhakket
2 ts revet skall av lime
2 vrlk, finhakket
1 ss revet fersk ingefr
2 ts salt

Tin laks og scampi
Hakk paprikaen i sm biter. Del chilien, ta ut frene og hakk fint. Riv lime og ingefr p et rivjern. Hakk vrlken. Hakk scampien i sm biter. Kjr laksen i foodprosessor sttvis og grovmal. Bland laksen med scampi og grnnsakene.

Form deigen til 4 store burgere og stek dem i pannen ca. 2-4 min p hver side.

Kesamdressing:

1 pakke sukkererter
1 liten rdlk
3 dl mager kesam
1 ts linfrolje
salt & pepper
3-4 ss st thailandsk chilisaus

Hakk sukkerertene og lken i sm biter. Bland sammen kesam og linfrolje. Smak til med st chilisaus, salt og pepper.

Serveres sammen med iskaldt vann med limebiter.



Deilig scampirett


Jeg ELSKER scampi
Og denne scamioppskriften er uten tvil min yndlingsmiddag, og en god rett til lrdagskos!!!


S godt og S enkelt, og raskt lage!!!





Til 2 personer pleier jeg lage litt mindre enn en halv porsjon av det oppskriften sier.




Til 4 personer trenger du:

1,5 kg scampi (jeg pleier bruke rundt 1/2 kg til 2 pers. og rundt 1 kg til 4)
2 fennikler
2 mellomstore squash
4 vrlk
12 cherrytomater
6 sspinjekjerner
100 g marinerte soltrkede tomater
3 ss pesto
4 pedd hakket hvitlk
1/2 ts chilipulver
litt mild ost

Begynn med rense scampien. Skjr dem i 2 eller 3, avhengig av strrelsen, og legg til side. Skjr toppen av fenniklene og skjr dem i tynne skiver. Skjr endene av squashene, del dem i 2 plangs og skjr dem i tynne skiver (ca 2-3 mm tykke). Rens vrlken og skjr dem i tynne skiver. Del tomatene i to. Hakk hvitlken. Skjr de soltrkede tomatene i strimler.

Rist pinjekjernene i en varm panne uten oljetil de blir gylne. Legg til side

Halitt olivenoljei pannen og wokk fennikelen i 3 min. Legg til side. Wok s squashen i like mye olje (bruker ofte litt mindre olje enn anbefalt)

Wokk deretter vrlken sammen med cherrytomater, soltrkede tomater, chili og hvitlk i olje i 2-3 min og legg til side.

Stek s scampiene i 1- 2 ss olje i 2-3 minutter til de er gjennomstekte, vend ofte. Pass p at scampiene ikke stekes for lenge, da blir de seige. Legg til side.

Bland alle grnnsakene i en strre panne og rr inn pesto og pinjekjerner. Varm opp. Tilsett til slutt scampiene. Fordel retten i 4 skler og dryss over smuldret chevre ost eller legg p sm klatter snfrisk. Pynt med et par basillikumblader.

christinestrening

christinestrening

34, Bergen

Hei. Jeg heter Christine, er gift og mamma til en gutt p snart 2 r. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber som grnder i egen bedrift med utetrening; www.christinestrening.com. Hos meg finner du effektive bootcamper og babybootcamper ulike steder i Bergens vakre natur; ret rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregr utendrs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge p langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira p begi meg ut p enda flere vgale drmmer- og drmmer er det ikke mangel p! Jeg trener mot mitt frste ironman 70,3 i Haugesund juli 2015 og fulldistanse ironman (Coastman) i august 2015. Flg meg gjerne p veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg ogs p instagram og facebook ved ske christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv