> Oppskrifter- sunnere godteri (christinestrening) hits

Oppskrifter- sunnere godteri

OPPSKRIFT P SUPERDRIKK

Jeg stikker en kort tur innom for dele en herlig oppskrift
p en skikkelig superdrikk med dere.

Chia fresca



Chia fresca er en drikk jeg bare elsker

... Den er s forfriskende bde fr/ etter trening og i sommervarmen. Jeg hadde nesten glemt den ut til den dukket opp i teksten i boken jeg ikke klarer legge fra meg;"Fdt til lpe". Chia fresca er visstnok en superdrikk som lpefolket Tarahumaraene benytter seg av, og drikken skal visst gi uante krefter.

Hm, kanskje det var dette jeg skulle ta med meg p halv ironman og fulldistanse ironman i sommer...!?

Til ett stort glass chia fresca:

Bland sammen 1 ss chia fr og 1 dl vann.
La det hvile i kjleskap i ca. 15 min til det blir en slags gelmasse,
Rr om ett par ganger under veis.

Tilsett s
Saften fra 1/2 sitron eller 1/2 lime
1 ss lnnesirup
2 dl vann

Rr godt om og nyt drikkenkald i ett fint glass.



N skal jeg pakke p meg masse klr og dra ut p langtur p sykkel i kulden. Vi skal i familieselskap, og jeg skal sykle en lang omvei ut til Asky slik at jeg fr ca. 6 mil i beina fr helgen mens mann og barn kjrer etter i bil.Det blir en herlig start p pskehelgen :-)

Ha en super pske
- Smil fra Christine -

SUNN JORDBRSOFTIS

Dagens mattips til hstkos i sofakroken:
Jordbrsoftis


Bland sammen frossen banan og jordbr sammen med en skvett melk i foodprocessor til det blir en jevn masse. That easy :-) Det er ogs godt blande sammen frossen banan, kakao og melk- da blir det sjokoladesoftis. Mmmm...

LCHF SJOKOLADEFONDANT

Jeg lovet dere oppskrift p de hrlige sjokoladefondantene jeg lagde i helgen.

Disse er bareutrolig gode!
Utgangspunktet til oppskriften er henteti fotballfrues kokebok.

Du trenger (til 4 porsjoner)

  • 100gram mrk sjokolade (minst 70%)
    (jeg er glad i sjokolade og brukte 140 gram)
  • 50 gram smr.
  • 2 Egg.
  • 75 gram sukrin.
    (jeg brukte 35 gram sukrin +)
  • 25 gram mandelmel.
  • Litt salt.

Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt smr og sjokolade i vannbad eller i en gryte p lav varme. Pisk sammen egg og sukrin. Tilsett deretter Mandelmelet i blandingen.Rr forsiktig inn smr- og sjokoladeblandingen.Hell over i silikonformer (eller andre sm former). Settformene midti ovnen, og steki 10-15 minutter, avhengig av ovnen din.

Fondantene kan gjerne hvile i3-5 min fr du serverer.
De er veldiggode sammen med is og varme br.

SUNNE LAKRISKULER

God morgen!
Er det ikke hrlig, det er fredaaag ♥

Her kommer oppskrift p sunne lakriskuler til helgekosen!
Det fine med denne oppskriftener at du finner alle ingrendiensene i vanlig matbutikk, og (billig) p helsekosten.



Lakriskuler ca. 20 stk

  • 2,5 dl mandler
  • 3 ts lakrisrotpulver
    (fs p helsekosten. Jeg brukte stjerneanis pulver fra krydderavd. i butikken. Du trenger da 4 ts)
  • 3 dl aprikoser
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss Bjrkest (eller sukrin)
  • 0,5 dl appelsinjuice
  • 1 ts salt

Kjres i kjkkenmaskinen til en deigaktig masse. Trill til kuler; deigen er veldig klissete s det hjelper ha litt vann p hendene nr du lager de. Har du lakrisrotpulver s dryss litt over, hvis ikke lar du vre. Legg de i en boks. Er boksen liten kan du legge de i flere lag med bakepapir i mellom lagene. Legges i kjleskap til de er helt kalde. Nyyyt :-) De holder seg ca. 2 uker i kjleskap.

Ha en super fredag
-Smil fra Christine-

Ny pers og sunn ostekake

What a day

Mannen min har snekret sammen et nytt to-split styrkeprogram med 4 styrkekter i uken. Hrlig. I dag sto bryst p planen, og for en treningskt det ble. I midten av august satte jeg meg ml om ta10 push ups innen utgangen av mneden. Da er det digg si at i dag, 1 mned senere, tok jeg hele20 (!!!) push ups. Steikje s happy jeg var. Jeg hoppet opp og ned av glede :-)

Da vi kom hjem mtte jeg ogs teste push ups med bena p benk (eller lekestativ) i hagen.
Jammen klarte jeg 5x3 der ogs. Det er s kjekkt nr treningen gir resultater.



Dagens middag ble hjemmelagde burgere a la me

.
Min middagsporsjon

  • Hakk opp 1 chili, 2 fedd hvitlk og litt jalapeos.
  • Bland godt sammen med 1 pakke karboadedeig.
  • Form til 4 burgere
  • Stek ca 5 min p hver side til de er gjennomstekte.

Kjempesaftige og gode!


Mannen sin middagsporsjon- mer Brieost og med Vita hjertego' rundstykker


Mannen og jeg har ulike ml, s jeg pleier lage middagene til oss litt forskjellig. Jeg vil ned i vekt menshan vil opp ett par kilo. Jeg lser saken enkelt med at jeg lagersamme middag, men serverer med noe"attt" til mannen.

Onsdag= lillelrdag.

Da er det p plass med ett frimltid. I dag har jeg erstattet kveldsmaten med en deilig fruktsalat.
...og ostekake med karamella la Kristine.

Oppskriften gir 2 sm kaker- med 100 kcal pr. kake.

Bunn:
45g lyst mandelmel(alternativt: finmalte mandler eller havregryn)
1 ts yaconsirup
1 ts caramel dip (alternativt: 1 ts yacon + et par drper stevia karamell)
en klype (hav)salt
2 ts vann

Klem sammen og form til bunn i 2 muffinsformer- med plastfolie i bunn slik at det blirlettere f de ut av formenigjen. Bunnen settes kjlig mens du lager fyllet.

Ostekrem:
80g philadelphia-light
50g kesella (kesam)
2 ss sukrinmelis
4-5 drper stevia vanilje
3 gelatinplater

Pisk philadelphiaost og kesam med sukrinmelis og stevia, tilsett smeltet gelatinplater (gjerne i noen drper med vann). Hell over karamellbunnen(e) og sett kjlig i en times tid.



Jeg doblet oppskriften i dag siden kakene skulle deles.
Jegserverte noen med yaconsirup og noen med pisket krem, yaconsirup og karamellsaus.

SUNN sjokoladekake

Det er s mye godt man kan lage med sunn bakst. I kveld prvde jeg meg psjokoladekake laget av bnner. OMG det var godt!!!Ikke et spor av bnnesmak... Jeg lover.

I am in heaven!



Jeg brukte oppskriften til Kristine HER.
Kristine har for vrig veldigmange gode og sunneoppskrifter.

BROWNIES

  • 1 boks rde bnner, 250 g avrent
  • 50 g cottage cheese
  • 3 egg
  • 4 ss sukrin
  • 4 ss kakaopulver, ca 20 g
  • 40 g brownie proteinpulver
  • 6 drper steva vanilje

    Skyll bnnene under kaldt vann og la de renne fra seg.
    Mos bnnene med en stavmikser, foodprosessor eller gaffel.
    Tilsett cottage cheese og mos videre til en jevn rre.
    Pisk eggene med sukrin til eggedosis.
    Ha proteinpulver og stevia i bnne miksen.
    Rr inn eggedosisen.
    Stek p 180 grader i 30 minutter.


Og ja, det hres for godt ut til vre sant... Men den er supergod :-) Prv den!

Fun light gel med br

rh, jeg er superklar for dra tilbake til Bergen n, og de siste dagene i Oslo gr sakte. Det skal bli S godt komme hjem igjen til verdens beste mann, og verdens steste kanin.

Heldigvis har jeg gode venner sl i hjel ventetiden med :-)
...I dag har jeg vrt p kaf p Lkka med Heidi. Kjempekos.


Jeg har aldri helt forstttpoenget med servere kaffe latte i en skl. Den blir jo kald p 1-2-3! GRR!!!


Jeg er veldig glad i eventyr. Jeg er ogssuperspontan av meg.

Da jeg bestemte meg for sykle Norge p langs i fjor svingte jeg meg rundt, og to uker etter bestemmelsen stod jeg klar p Nordkapp. Det var litt samme greia denne gang. Jeg ville til Oslo for lre mer teknikk i styrketrening, og uken etter dro jeg til Oslo. Denne gangen var det tyngre vre uten mannen min- sikkert fordi jeg har mindre fylle dagene med enn da jeg syklet Norge p langs...

Jeg har verdens beste mann som sttter meg i alle sprellene mine.I fremtiden skal jeg vre flinkere planlegge slik at vi kan gjennomfre eventyr- sammen.



Tenkte legge ved to mat tips i dag. Til kveldskosen p lrdag ble det Fun light gel med br og vaniljekesam. Det er s godt det!!!

... Dessuten synes jeg gelen blir ekstra fin med br.



Fun light gel

  • Legg 1 pakke gelantinplater i blt i kaldt vann.
  • Bland sammen 3 dl Fun Light saft og 7 dl vann
  • Kok opp 2 dl av blandingen
  • Klem ut vannet av gelantinplatene
  • Rr inn i det varme til all gelantinen er opplst
  • Bland inn alt det kalde i det varme
  • Hell i skl og tilsett br
  • Avkjl



Lrdagens frimltid bleMASSE frukt sammen med littvaniljekesam, 87%mrk sjokolade og ntter.



Tusen takk for super respons p treningsprosjektet. Dere er s gode :-) Jeg setter ufattelig pris p det, samtidig som jeg fr litt ekstra nerver. Dere vil hre fra meg i lpet av de neste dagene...

Hjemmelagde karameller

Jeg har skrevet om disse karamellene for lenge siden, men jeg bare m f tipse om de igjen. De er s vanvittig gode!!! Og ganske sunne. Dette er det frstep godisfrontenjeg skal lage nr jeg er tilbake til mitt eget kjkken igjen :-)



Den magiske oppskriften er som flger:

50 gram raspet kakaosmr
1 ss extra virgin kokosolje
50 gram yacon sirup

Disse to blandes og smeltes p lav varme.Det br ikke overstige 40 grader- da mister du de gode egenskapene med r kakaosmr. Tilsett s yaconsirup og sikt inn resten

2 ss yacon pulver
2 ss lucuma
2 ss mesquite
3 ts lakrisrotpulver.
3 ts anispulver

Bland sammen alt det trre og spe inn i i det smeltede kakaosmrmassen. Da unngr du udelikate fettkanter p karamellene. Legg i former. Etter 20 min i frysen er de spiseklare.

OG S UTROLIG GODE!!! Nam!!!



Oppskriften er fra bloggen til Tone

Husk at om du er frstegangskunde p iherb.com kan du bruke koden RUP 345 s fr du 5 doller i avslag p din frste bestilling.

Hjemmelaget kokosyoghurt a la Christine

Mmmm... Jeg mikset sammen en superhrlig kokos"yoghurt" til lunsj i dag.
Dette bare m du teste!

  • 1/2 boks mager kesam
  • 1/2 boks cottage cheese
  • 1 ss sukrin
  • 1 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 1 ss kokosmasse

Rr sammen, ogla det hvile i kjleskapet i ca 20 min.
I can guarantee you; det erknallgodt! Bonuset er at"yoghurten" er veldig sunn ogs :-)

Sunnere pikekyss

Mmm...
Jeg lot meg inspirere av Ingrid sitt blogginlegg om Pikekyssi dag.


Bilder fra Google

Mine ble ikke srlig vakre... Jeg tenker det holder med Google bildet over ;-)


Disse er s og si kalorifrie, veldig ste og utrolig gode!
Perfekt nr stsuget melder seg i ukedagene!

  • Sett ovnen p 180 grader
  • Pisk to eggehvitter hvite med3 sssukrin og 4 drpervanilje Stevia
  • Lag sm klatter p et bakepapir
  • Stek i ovnen til de blir gylne p toppen- ca 8 min

Har du i for lite sukrin blir pikekyssene myke!

Er du frstegangskunde p iherb.com kan du bruke koden RUP345
s fr du 5 dollar i avslag p din frste bestilling.

Bjrnebrmousse

, denne dessertenM du lage en dag. Den er bare best!
Mussen er skikkelig frisk p smak og ganske s sunn ogs :-) Kan det bli bedre?

Bjrnebrmousse

  • 5 plater gelatin
  • 1/2 dl kokende vann
  • 500 g friske eller fryste bjrnebr
  • 2-3 ss fruktose
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl lettrmme
  • 2 eggehviter


Saus

  • 4 ss avsilt yoghurt
  • 1-2 ts fruktose
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 liten potte frisk mynte



1. Legg gelatinplatene i blt i kaldt vann i 5 - 10 minutter. Klem s vannet godt ut og smelt dem i det kokende vannet.
2. Mos 400 g av bjrnebrene og sil steinene fra. Tilsett fruktose, vaniljesukker og lettrmme.
3. Stivpisk eggehvitene og rr dem forsiktig inn. Ha i gelatin og resten av bjrnebrene.
4. Fordel moussen i fire porsjonsglass eller i en stor bolle. Avkjl moussen fr servering.
5. Kjr yoghurt, fruktose, vaniljesukker og mynten med stilker i en food processor til en glatt, fin grnn saus. Server moussen med myntesausen.


Oppskriften er hentet fra kokeboken "Naturlig slank" av Fedon Lindberg.
Kokeboken er favorittkokeboken vr. S mange gode oppskrifter. Den kan anbefales :-)

Sunne havremakroner

Jon og jeg fikkakutt lyst p no' godt i kveld.
Jeg gikk p kjkkenet og smekket sammen noen sunne havremakroner.

Disse var ubeskrivelig gode, og mannen skryt masse.
De er allerede en klar avoritt hos oss begge. Oppskriften skal garantert gjentas- i dobbel porsjon.

Det geniale var at det tok meg kun 15 min lage disse herlighetene!

Oppskrift p sunne havremakroner

  • 125g smr/margarin
  • 80g sukrinmelis
  • 5-6 drper stevia vanilje
  • 1 ss yaconsirup (kan slyfes)
  • 250g havregryn
  • 1 egg

Smelt smr/margarin sammen med sukrinmelis, stevia og yaconsirup, bland deretter inn havregryn og til slutt et egg. Elt det godt sammen, lag sm topper p et bakepapir og inn i ovnen p 160 grader til de er gylne (12-15 min).

Om du nsker kokosmakroner kan du bytte ut havregryn med kokosmasse, ta vekk smret og legge til 2-3 eggehvitter


Sunne julekaker som smaker nydelig er nesten for godt til vre sant :-)
Dissekommer til bli lagd hele ret! Mmm...

Nttetopper og mandelkjeks

Vi skal feire jul med familien i Haugesund i r, og da skal jeg ha med meg julebakst til gjengen :-)
N er jeg i full sving p kjkkenet, i one piecen min fra Norrna.



Pepperkakedeigen er satt,og i morgen blir det kjevling og steking til den store gullmedaljen.



Jeg har lagdmange nttetopper
- endeig med finmalte hasselntter
- og endeig med grovmalte hasselntter

Og s har jeg baktsalte mandelkjeks til kveldskos!

Fytti, disse var gode. Helt supre med brunost- og smrost til kveldsmat:-)
Ladningen jeg lagde i dag forsvinner garantert fr jul sdisse her m jeg bakeen gangtil, minst!



Den fantastiske oppskriftener hentet her

Oppskrift:

  • 2 dl mandler
  • 1 dl sesamfr
  • 2 eggehvitter
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sukrin
  • 2 ts fiberhusk

Kjr mandlene i en blender/ kaffekvern e.l til de blir til mel. Bland alle ingrediensene og rr godt. Fom de til kjeks p et bakepapit. Et tips er bruke en kopp med vann ved siden av til dyppe fingrene i- deien er klissete! Pensle kjeksene med eggeplommer og str salt over. Stekes i ovnen p 180 grader i 20-25 min avhengig av strrelse/ tykkelse. Flg med underveis :-)

Himmelsk sjokoladekake

, n dufter det himmelsk sjokoladekake i heimen!
I kveld skal vi kose oss med kamskjell og deilig salattil middag. Til dessert, og ukensgodiskosblir detverdens beste sjokoladekake.

Oppskriften er helt uten mel, melk og sukker. Jeg har fulgtoppskriften fra Fedon sin kokebok, men byttet fruktose med sukrin og vaniljesukker med vaniljepulver. Denne kaken er bare SKIKKELIG god! Det er forresten deigen ogs... M alltid la det ligge igjen litt ekstra deig i bollen s jeg kan slikke den ren. Mmmm...

Test den!


Kakedeigen

  • 2 plater a 125 g mrk kokesjokolade
  • 150 g smr
  • 5 store egg
  • 125 g sukrin
  • 2 ts vaniljepulver

Sett ovnen p 160 grader. Smr en kakeform og dekk bunnen med bakepapir.

Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smret p svak varme. Rr kraftig til sjokolade og smr blir til en jevn masse. Avkjl til romtemperatur.

Skill eggene. Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene, og halvparten avsukrinen og vaniljepulveret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av sukrinen til tykk marengs. Rr sammen sjokoladen og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene.

Hell rren i formen og stek kaken p nederste rille i ovnen i 50-60 min. Sett formen p en rist og avkjl kaken i formen. Klem ned det spre skallet p kaken nr den er kald og glaser den med sjokoladeglasur.

Stekes i oven ved 160 grader i 50-60 min.




Sjokoladeglasur:

  • 1 dl kremflte eller soyaflte
  • 1 plate a 125 g mrk kokesjokolade

Kok opp flten. Brekk sjokoladen i sm stykker og rr den i den kokende flten s sjokoladen smelter. Hell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjrlig s glasuren stivner.

Skumkake

Husker du den utrolig ste sumkaken vi hadde i barneselskap da vi var sm?
Skumkake med et tykt lag mrk sjokolade, og kokos p toppen...
Stere enn st var den og alle barns favoritt.

I gr hadde jeg utrolig lyst p noe stt, men ukens godteridag var allerede brukt opp.
Jeg gikk inn p bloggen til Kristine for se etter en st godisoppskriftog kom over oppskrift p en fristendekake. Og den var utrolig lik sukkerkick-kaken fra barndommen. Mmmm

Jeg hentet kakeoppskriften her og lagde min egen variant av glasur.

Oppskrift:
3 eggehvitter
5 ss sukrinmelis
Noen drper stevia vanilla creme (kan ogs bruke vaniljeessens)
5 plater gelatin
0,5 dl kokende vann

Legg gelatinen i blt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive og bland i sukrin og vaniljestevia, litt av gangen.

Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i det kokende vannet. Hell gelatinen i en tynn strle i eggehvitemassen og visp sammen.Sl marengsmassen i ringen og sett kjlig. Den stivner ganske raskt, allerede etter 20-30 minutter.

Glasur:
2 ss 100% kakao
2 ss melkesjokolade proteinpulver
Noen drper vann

Pynt med glasur og str kokos over (noe jeg glemte ta bilde av).



Hele kaken inneholder ca 90 kcal og hvert kakestykke vil ende opp p ca 12 kcal.

Dette var ste greier, men utrolig godt! Med kokos p smaker de som ordentlige kokosboller!!!

Applecake for lunch

N nrmer det seg hst, og hst betyr epler :-)

I dag lagde jeg en sunn, mager og knallgod eplekake til lunsj. Jeg tok utgangspunkt i Kristine sin vaniljekake, men gjorde en noen endringer med deigen. Hele kaken inneholder bare 360 kcal og kan fint spises helt alene. Det skal jeg :-)



1 egg
2 hvitter
4 ss sukrin
25 g pofiber
10 g hi-maiz
50 g mager kesam
50 g cottage cheese
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
1 liten ss kanel
1/2 ts kologisk vaniljepulver
6 dper stevia vanilje

3 skrelte epler.

Skill eggeplomme fra egghvite. Stivpisk de 3 egghvitene med sukrin:
Bland 1 eggeplomme med resten av ingrediensene (ikke eggehvittene og cottagecheese), hai litt vann for f en deig. Tilsett s forsiktig de stivpiskede eggehvitene, og cottage cheese. Rr forsiktig slik at eggehvitene ikke faller sammen.

Ha rren over i en kakeform med bakepapir.
Kutt 3skrelte epler (sm) i bter og rull de i kanel og bjrkest. Stikk de ned i kaken, som p bildet.



Stek p 200 grader i ca. 20 minutter

Sunn softis

Mmm...
Sommer og sol

Hva fr man lyst p nr detgr motvarmere tider???
Er du som meg s er det is... og jordbr.

Derfor er jeg gladfor tone sitt innlegg om hjemmelaget softis.
S godt, s enkelt, s mye sunnere :-)



Du trenger:

  • 1 frossen banan
  • 1 skvett soyamelk... eller rismelk

That`s all.
Kjr frossen banan (delt i sm biter) sammen med litt melk i kjkkenmaskinen.
Deretter kan du smaksette isen som du vil. Jeg brukte 3 ts raw kakao. Jeg ser for meg at det ogs er godt med litt moste bringebr eller jordbr. Eller hva med noen drper stevia vanillacreme eller stevia english toffee? h, gitt om jeg skal teste med yacon sirup neste gang. Hvorfor kom jeg ikke p det da jeg lagde softisen tidligere i dag?

Sukk, n kan sommeren komme :-)

Om du er frstegangskunde p iherb.com kan du bruke koden RUP 345 s fr du $ 5 i rabatt p din frste bestilling. Det er hele frakten det... Og litt til :-)

Stsure godterikuler

Jeg har godteridag i dag...Spisedagen p en torsdag er bra det ogs :-)I dag har det gtt i grt, granola, omelett ogsmoothies. I kveld blir det rdvin og hjemmelaget godteri.

Til ukens godteri ble det sure godterikuler inspirert av mjuugly.
Hennes oppskrift med incabr og granateplepulver finner du HER

Jeg hadde ikke incabr, s jeg endret litt p oppskriften

Stsuregodterikuler:

Bland alt sammen i en blender til en seig masse. Ha litt vann p hendene og trill til kuler. Rull dem i granateplepulver.



Mine ble veldig klissete, sikkert pga. det er en del vske i bringebrene. Granateplepulveret smeltet liksom inn i kulene da jeg skulle trille dem. Men etter 20 min i fryseren ble de fastere i fisken, s da strdde jeg litt over kulenerettfr servering.



De smakte kjempegodt, selv om de ser litt rare ut p bildet!!! Veldig annerledes enn de andre kulene jeg har lagt. Disse smakte veldig friskt og syrlig. Tenk at noe s godt kan vre sunt!!! Og med sunt mener jeg ikke kalorifattig alts :-) Men alt oppi er rene rvarer, og supermat som er godt for kroppen. Veldig mye bedre for kropp og sinnenn godteri i butikken...

Carobkuler- sunt godteri

I gr lagde jeg Carobkuler ogs :-)
Mannen min elsket de- han er utrolig glad i st smak...
Carob gir en veldig st, mild og barnevennligsjokoladesmak som er enkel like.

Carobpulver fs billig i helsekosten. Ellers trenger du ikke s mye mer hokkus pokkus. Jo, Bjrkest!!! Men der kan du sikkert bruke Sukrin eller annet naturlig stning om du har det. Hvis ikke fr du Bjrkest til blodpris i helsekosten, eller veldig billig p iherb.com, se HER. Husk oppgi koden RUP 345 s fr du $ 5 i avslag :-)

Tilbake til oppskriften...



  • 4 ss toppede carobpulver
  • 1 dl kokosmasse
  • 3 dl malte usaltede cashewntter
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss Bjrkest
  • 1/2 dl appelsinjuice (du kan bruke vann)
  • 3 store dadler
  1. Mal cashewntter til mel i en kjkkensmaskin eller blender. Tilsett pinjegkjerner, dadler, carob og kokosmasse. Bland god sammen i blenderen.
  2. Bland sammen Bjrkest og vann eller appelsinjuice og ha det i den trre blandingen litt etter litt mens blenderen kjrer (jeg har en elendig blender s jeg styrte litt med det der...). Fortsett kjre til deigen er en klump. Det kan hende du m ha i litt mer vske.
  3. Ha litt vann p hendene (s unngr du kliss) og trill til kuler. Du kan trille de i kokosmasse eller knuste mandler, men de var veldig gode uten. Oppbevar i en boks i kjleskap- der holder de seg i 2 uker.

Kulene smaker absolutt best nr de er helt avkjlte. Ha de f.eks. 15 min i fryseren fr servering. Nam!!!



Litt om carob:

  • Kommer fra fruktbelgene pjohannesbrdtreet og dyrkes i landene rundt Middelhavet.
  • Johannesbrdtreet fikk navnet etter dperen Johannes som skal ha hatt fruktbelgene fra dette treetsom sin eneste fde ved sitt opphold i rkenen.
  • er naturlig sttmed lavt fettinnhold.
  • Inneholder mye kalsium, kalium, jern og magnesium.
  • Er godt for magen.

Sorbetis til fredagskos


Nydelig oppskrift p jordbrsorbet is. Den smaker akkurat som kjpesorbetis...
Men enda bedre!!!S det er bare mixe i vei folkens.

Se oppskriften her

Jeg blir helt fasinert av at det gr ann lage s mye godt fra bunnen av. Kjernesunt... Og enkelt!!!Og s rare ingrendienser da... Som kokosmelk i sorbetis. Og det rare er at det ikke engang er hint av kokossmak p isen. Akkurat som avokado i smoothie og sjokoladepudding- ingen tegn til avokadosmaken da heller. ...

Kos etter trening

Mannen min og jeg har vrt ute p en god joggetur sammen. Da er det viktig f i seg litt nring. Jeg lagde en god smoothie som jeg fant p bloggen til Tone. Nok en deilig rett med avocado som ikke smaker avocado :-)

Lilla drm med kakaonibs

2 store glass
En boks hermetisk ananas m/ juice
1,5 dl rismelk
En god neve blbr, frosne
4-5 jordbr, frosne
2ss linfr
1 avokado
1 scoop hampproteinpulver



Den var kjempegod!!! Den klassifiserer til ett godt mltid med innehold av bde proteiner, karbohydrater ogfett. Dessuten er den proppfull av gode nringsstoffer og supermat (avokado, blbr, linfr og hampproteinpulver).

Sunne lakriskuler

Ok... N har jeg virkelig overgtt meg selv her...
Jeg har laget hjemmelagde lakriskuler. Og hvet dere hva??? Det er virkelig noe av det beste jeg har smakt. Jeg slikket bollen FR det var tid for slikke bollen.. Liker du lakris, s liker du disse!!! Blir farlig ha de i kjleskapet i uken som kommer.

Sunt godteri er digg det!!!

Lakriskuler ca. 20 stk

  • 2,5 dl mandler
  • 3 ts lakrisrotpulver (jeg brukte stjerneanis pulver)
  • 3 dl aprikoser
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss Bjrkest
  • 0,5 dl appelsinjuice
  • 1 ts salt

Kjres i kjkkenmaskinen til en deigaktig masse.

Trill til kuler. Deigen er veldig klissete, s det hjelper ha litt vann p hendene nr du triller til kuler. Har du lakrisrotpulver s dryss litt over, hvis ikke lar du vre. Legg de i en boks. Er boksen liten kan du legge de i flere lag med bakepapir i mellom lagene




Legges i kjleskap til de er helt kalde. Nyyyt :-) De holder seg ca. 2 uker i kjleskap.

Hva skal man med godteri nr man kan lage egen, sunn lakris???

Frokost- smoothie

Yndlingsfrokosten min er en deilig smoothie og bittelitt gryn.

I dag hadde jeg ikke nok ingrendienser til lage favorittsmoothien min. Da tar man det man har i kjleskapet og frysen :-) Denne ble kjempegod!!! Obs: Stor porsjon

  • 1 hndfull bringebr
  • 1 liten hnd blbr
  • 1/2 banan
  • 1 "skive" frossen mango
  • 1 ss linfr
  • 1 ss loppefr
  • 1 ss gojibr
  • 1 stor ss valleproteinpulver(Les mer her)
  • 1/2 ss cocosa
  • Rismelk

Mix sammen og hell smoothien i et fint glass. Pynt med kakaonibs og nyt med sugerr.
Smoothien metter godt og er en frokost i seg selv, men jeg har likevel 30 g granola til med soyamelk. Jeg elsker nemligfrokost !!!

Sjokoladepudding til kvelds?

Jeg var mildt sagt skeptisk da jeg skulle teste dagens supermat- kveldsmat
Oppskriften er hentet fra fantastiske Tone sin blogg. Absolutt verdt ett besk :-)

Sjokoladepudding med kakaonibs
2 porsjoner

  • 1 banan
  • 1/2 avokado
  • 2 hndfuller blbr
  • 3 ss raw kakaopulver

Jeg malte det i foodespressoren, men i og med det ikke var s mye vske var det vanskelig f most alt. Tror jeg gr for stavmikser neste gang

  • Tilsatt en god del bltlagte chiafr og mixnoen sekunder til. Det ble to store porsjoner.
  • Pynt med en neve kakaonibs og 2-3 walntter

Det smakte faktisk KJEMPEGODT!!! Om du ikke liker avocado liker du likevel denne- det smakte ikke noe avocado i det hele tatt. Bare kjempegod mrk sjokoladepudding.
Sjokolade med god samvittighet!



God kvelds.

Bringebrfromasj

Dette er noe av det beste jeg har lagd p lenge!!!
I dag eksprimenterte jeg litt p kjkkenet, og resultatet???
Kjempegod bringebrfromasj!!!

Bringebrfromasj:

400 g bringebr
0,75 dl sukrin
4 gelantinplater
2 dl soyaflte (kan bruke vanlig flte)

Du kan kjpe frosne bringebr, men da m du tine de frst. Bland bringebr og sukrin i mixmaster. Skill frene fra saften ved hjelp aven sil og ta vare p saften (jeg la alle frene fra bringebrenei et glass i kjleskapet- det blir syltety tillunsjen i morgen).

Pisk litt sukrin og soyaflte (eller vanlig kremflte)til krem.

Legg gelantingplatene til blt i vann i 6 min.Klem ut vannet. Varm oppen liten del av bringebrsausen i en gryte og tilsett gelantinplatene. Rr om til gelantingen opplses. Ta bort gryten fra platen. Tilsett resten av den kalde bringebrsaften og kjl av.Nr den er blitt kald rrer dusaften forsiktig inn i kremen, litt om gangen.

Legg i frysen i 2-3 timer til den er passe stiv (Ikke la den fryse seg helt hard...). Pynt med ferskebringebr. Nyyyt.

Sjokolademuffins



Til dessert i dag ble det sjokolademuffins til kvelds.
Oppskriften er hentet fra Kristine sin blogg.

Muffins
1 egg
2 egghvite
30 g sukrin
10 g mandelmel
15 g belgisk sjokoladeprotein
10 g hi-maiz
20 g pofiber
1 ts fiberhusk
10 g 100 % kakao
20 g skyr naturell
Litt himalayasalt, ca 1/6 ts

Glasur
5 g kakao
1 eggehvite
Sukrinmelis

Skill eggplomme fra hvitte.
Stivpisk egghvitene, tilsett surkin.
Bland sammen eggplomme, mandelmel, firberhusk, pofiber, hi-maiz, kakao, skyr og salt. Ha i litt vann til det blir deigkonsistens. Bland deigen forsiktig inn i egghvittene.
Ha deigen i 10 muffinsformer.
Stekes p 175 grader i 15 minutter.

Til glasuren stivpisker du eggehviten.
Tilsett melis og kakao og sett glasuren i fryseren i 10 minutter.
Smr glasuren over muffinsene.

christinestrening

christinestrening

34, Bergen

Hei. Jeg heter Christine, er gift og mamma til en gutt p snart 2 r. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber som grnder i egen bedrift med utetrening; www.christinestrening.com. Hos meg finner du effektive bootcamper og babybootcamper ulike steder i Bergens vakre natur; ret rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregr utendrs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge p langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira p begi meg ut p enda flere vgale drmmer- og drmmer er det ikke mangel p! Jeg trener mot mitt frste ironman 70,3 i Haugesund juli 2015 og fulldistanse ironman (Coastman) i august 2015. Flg meg gjerne p veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg ogs p instagram og facebook ved ske christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv