> Oppskrifter- sunnere godteri (christinestrening)

Oppskrifter- sunnere godteri

OPPSKRIFT PÅ SUPERDRIKK

Jeg stikker en kort tur innom for å dele en herlig oppskrift
på en skikkelig superdrikk med dere.

Chia fresca



Chia fresca er en drikk jeg bare elsker

... Den er så forfriskende både før/ etter trening og i sommervarmen. Jeg hadde nesten glemt den ut til den dukket opp i teksten i boken jeg ikke klarer å legge fra meg; "Født til å løpe". Chia fresca er visstnok en superdrikk som løpefolket Tarahumaraene benytter seg av, og drikken skal visst gi uante krefter.

Hm, kanskje det var dette jeg skulle ta med meg på halv ironman og fulldistanse ironman i sommer...!?

 

Til ett stort glass chia fresca:

Bland sammen 1 ss chia frø og 1 dl vann.
La det hvile i kjøleskap i ca. 15 min til det blir en slags gelèmasse, 
Rør om ett par ganger under veis.

Tilsett så
Saften fra 1/2 sitron eller 1/2 lime
1 ss lønnesirup
2 dl vann

Rør godt om og nyt drikken kald i ett fint glass.



Nå skal jeg pakke på meg masse klær og dra ut på langtur på sykkel i kulden. Vi skal i familieselskap, og jeg skal sykle en lang omvei ut til Askøy slik at jeg får ca. 6 mil i beina før helgen mens mann og barn kjører etter i bil. Det blir en herlig start på påskehelgen :-)

Ha en super påske
- Smil fra Christine - 

SUNN JORDBÆRSOFTIS

Dagens mattips til høstkos i sofakroken:
Jordbærsoftis


Bland sammen frossen banan og jordbær sammen med en skvett melk i foodprocessor til det blir en jevn masse. That easy :-) Det er også godt å blande sammen frossen banan, kakao og melk- da blir det sjokoladesoftis. Mmmm...

 

LCHF SJOKOLADEFONDANT

Jeg lovet dere oppskrift på de hærlige sjokoladefondantene jeg lagde i helgen.

Disse er bare utrolig gode!
Utgangspunktet til oppskriften er hentet i fotballfrues kokebok.

Du trenger (til 4 porsjoner)

  • 100 gram mørk sjokolade (minst 70%)
    (jeg er glad i sjokolade og brukte 140 gram)
  • 50 gram smør.
  • 2 Egg.
  • 75 gram sukrin.
    (jeg brukte 35 gram sukrin +)
  • 25 gram mandelmel.
  • Litt salt.

 

Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt smør og sjokolade i vannbad eller i en gryte på lav varme. Pisk sammen egg og sukrin. Tilsett deretter Mandelmelet i blandingen. Rør forsiktig inn smør- og sjokoladeblandingen. Hell over i silikonformer (eller andre små former). Sett formene midt i ovnen, og stek i 10-15 minutter, avhengig av ovnen din.

Fondantene kan gjerne hvile i 3-5 min før du serverer. 
De er veldig gode sammen med is og varme bær.

SUNNE LAKRISKULER

God morgen!
Er det ikke hærlig, det er fredaaag  ♥

 

Her kommer oppskrift på sunne lakriskuler til helgekosen!
Det fine med denne oppskriften er at du finner alle ingrendiensene i vanlig matbutikk, og (billig) på helsekosten.



Lakriskuler ca. 20 stk

  • 2,5 dl mandler
  • 3 ts lakrisrotpulver
    (fås på helsekosten. Jeg brukte stjerneanis pulver fra krydderavd. i butikken. Du trenger da 4 ts)
  • 3 dl aprikoser
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss Bjørkesøt (eller sukrin)
  • 0,5 dl appelsinjuice
  • 1 ts salt

 

Kjøres i kjøkkenmaskinen til en deigaktig masse. Trill til kuler; deigen er veldig klissete så det hjelper å ha litt vann på hendene når du lager de. Har du lakrisrotpulver så dryss litt over, hvis ikke lar du være. Legg de i en boks. Er boksen liten kan du legge de i flere lag med bakepapir i mellom lagene. Legges i kjøleskap til de er helt kalde. Nyyyt :-) De holder seg ca. 2 uker i kjøleskap.

 

Ha en super fredag
-Smil fra Christine-

Ny pers og sunn ostekake

What a day

Mannen min har snekret sammen et nytt to-split styrkeprogram med 4 styrkeøkter i uken. Hærlig. I dag sto bryst på planen, og for en treningsøkt det ble. I midten av august satte jeg meg mål om å ta10 push ups innen utgangen av måneden. Da er det digg å si at i dag, 1 måned senere, tok jeg hele 20 (!!!) push ups. Steikje så happy jeg var. Jeg hoppet opp og ned av glede :-)

Da vi kom hjem måtte jeg også teste push ups med bena på benk (eller lekestativ) i hagen.
Jammen klarte jeg 5x3 der også. Det er så kjekkt når treningen gir resultater.



Dagens middag ble hjemmelagde burgere a la me

.
Min middagsporsjon

  • Hakk opp 1 chili, 2 fedd hvitløk og litt jalapeños.
  • Bland godt sammen med 1 pakke karboadedeig.
  • Form til 4 burgere
  • Stek ca 5 min på hver side til de er gjennomstekte.

 

Kjempesaftige og gode!


Mannen sin middagsporsjon- mer Brieost og med Vita hjertego' rundstykker


Mannen og jeg har ulike mål, så jeg pleier å lage middagene til oss litt forskjellig. Jeg vil ned i vekt mens han vil opp ett par kilo. Jeg løser saken enkelt med at jeg lager samme middag, men serverer med noe "attåt" til mannen.

Onsdag= lillelørdag.

Da er det på plass med ett frimåltid. I dag har jeg erstattet kveldsmaten med en deilig fruktsalat.
... og ostekake med karamell a la Kristine.

Oppskriften gir 2 små kaker- med 100 kcal pr. kake.

Bunn:
45g lyst mandelmel (alternativt: finmalte mandler eller havregryn)
1 ts yaconsirup
1 ts caramel dip (alternativt: 1 ts yacon + et par dråper stevia karamell)
en klype (hav)salt
2 ts vann

Klem sammen og form til bunn i 2 muffinsformer- med plastfolie i bunn slik at det blir lettere å få de ut av formen igjen. Bunnen settes kjølig mens du lager fyllet.

Ostekrem:
80g philadelphia-light
50g kesella (kesam)
2 ss sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje
3 gelatinplater

Pisk philadelphiaost og kesam med sukrinmelis og stevia, tilsett smeltet gelatinplater (gjerne i noen dråper med vann). Hell over karamellbunnen(e) og sett kjølig i en times tid.



Jeg doblet oppskriften i dag siden kakene skulle deles.
Jeg serverte noen med yaconsirup og noen med pisket krem, yaconsirup og karamellsaus.

SUNN sjokoladekake

Det er så mye godt man kan lage med sunn bakst. I kveld prøvde jeg meg på sjokoladekake laget av bønner. OMG det var godt!!! Ikke et spor av bønnesmak... Jeg lover.

I am in heaven!



Jeg brukte oppskriften til Kristine HER.
Kristine har for øvrig veldig mange gode og sunne oppskrifter.

BROWNIES

  • 1 boks røde bønner, 250 g avrent
  • 50 g cottage cheese
  • 3 egg
  • 4 ss sukrin
  • 4 ss kakaopulver, ca 20 g
  • 40 g brownie proteinpulver
  • 6 dråper steva vanilje

    Skyll bønnene under kaldt vann og la de renne fra seg.
    Mos bønnene med en stavmikser, foodprosessor eller gaffel.
    Tilsett cottage cheese og mos videre til en jevn røre.
    Pisk eggene med sukrin til eggedosis.
    Ha proteinpulver og stevia i bønne miksen.
    Rør inn eggedosisen.
    Stek på 180 grader i 30 minutter.

 


Og ja, det høres for godt ut til å være sant... Men den er supergod :-) Prøv den!

Fun light gelè med bær

Årh, jeg er superklar for å dra tilbake til Bergen nå, og de siste dagene i Oslo går sakte. Det skal bli SÅ godt å komme hjem igjen til verdens beste mann, og verdens søteste kanin.

Heldigvis har jeg gode venner å slå i hjel ventetiden med :-)
... I dag har jeg vært på kafè på Løkka med Heidi. Kjempekos.


Jeg har aldri helt forstått poenget med å servere kaffe latte i en skål. Den blir jo kald på 1-2-3! GRR!!!


Jeg er veldig glad i eventyr. Jeg er også superspontan av meg.

Da jeg bestemte meg for å sykle Norge på langs i fjor svingte jeg meg rundt, og to uker etter bestemmelsen stod jeg klar på Nordkapp. Det var litt samme greia denne gang. Jeg ville til Oslo for å lære mer teknikk i styrketrening, og uken etter dro jeg til Oslo. Denne gangen var det tyngre å være uten mannen min- sikkert fordi jeg har mindre å fylle dagene med enn da jeg syklet Norge på langs...

Jeg har verdens beste mann som støtter meg i alle sprellene mine. I fremtiden skal jeg være flinkere å planlegge slik at vi kan gjennomføre eventyr- sammen.



Tenkte å legge ved to mat tips i dag. Til kveldskosen på lørdag ble det Fun light gelè med bær og vaniljekesam. Det er så godt det!!!

... Dessuten synes jeg gelèen blir ekstra fin med bær.



Fun light gelè

  • Legg 1 pakke gelantinplater i bløt i kaldt vann.
  • Bland sammen 3 dl Fun Light saft og 7 dl vann
  • Kok opp 2 dl av blandingen
  • Klem ut vannet av gelantinplatene
  • Rør inn i det varme til all gelantinen er oppløst
  • Bland inn alt det kalde i det varme
  • Hell i skål og tilsett bær
  • Avkjøl

 

Lørdagens frimåltid ble MASSE frukt sammen med litt vaniljekesam, 87% mørk sjokolade og nøtter.



Tusen takk for super respons på treningsprosjektet. Dere er så gode :-) Jeg setter ufattelig pris på det, samtidig som jeg får litt ekstra nerver. Dere vil høre fra meg i løpet av de neste dagene...

Hjemmelagde karameller

Jeg har skrevet om disse karamellene for lenge siden, men jeg bare må få tipse om de igjen. De er så vanvittig gode!!! Og ganske sunne. Dette er det første på godisfronten jeg skal lage når jeg er tilbake til mitt eget kjøkken igjen :-)



Den magiske oppskriften er som følger:

50 gram raspet kakaosmør
1 ss extra virgin kokosolje
50 gram yacon sirup

Disse to blandes og smeltes på lav varme.Det bør ikke overstige 40 grader- da mister du de gode egenskapene med rå kakaosmør. Tilsett så yaconsirup og sikt inn resten

2 ss yacon pulver
2 ss lucuma
2 ss mesquite
3 ts lakrisrotpulver.
3 ts anispulver

Bland sammen alt det tørre og spe inn i i det smeltede kakaosmørmassen. Da unngår du udelikate fettkanter på karamellene. Legg i former. Etter 20 min i frysen er de spiseklare.

OG SÅ UTROLIG GODE!!! Nam!!!



Oppskriften er fra bloggen til  Tone

Husk at om du er førstegangskunde på iherb.com kan du bruke koden RUP 345 så får du 5 doller i avslag på din første bestilling.

Hjemmelaget kokosyoghurt a la Christine

Mmmm... Jeg mikset sammen en superhærlig kokos"yoghurt" til lunsj i dag.
Dette bare må du teste!

  • 1/2 boks mager kesam
  • 1/2 boks cottage cheese
  • 1 ss sukrin
  • 1 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 1 ss kokosmasse

 

Rør sammen, og la det hvile i kjøleskapet i ca 20 min.
I can guarantee you; det er knallgodt! Bonuset er at "yoghurten" er veldig sunn også :-)

 

Sunnere pikekyss

Mmm...
Jeg lot meg inspirere av Ingrid sitt blogginlegg om Pikekyss i dag.


Bilder fra Google

Mine ble ikke særlig vakre... Jeg tenker det holder med Google bildet over ;-)


Disse er så og si kalorifrie, veldig søte og utrolig gode!
Perfekt når søtsuget melder seg i ukedagene!

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Pisk to eggehvitter hvite med 3 ss sukrin og 4 dråper vanilje Stevia
  • Lag små klatter på et bakepapir
  • Stek i ovnen til de blir gylne på toppen- ca 8 min

 

Har du i for lite sukrin blir pikekyssene myke! 

 

Er du førstegangskunde på iherb.com kan du bruke koden RUP345
så får du 5 dollar i avslag på din første bestilling.

Bjørnebærmousse

 

Ååå, denne desserten MÅ du lage en dag. Den er bare best! 
Mussen er skikkelig frisk på smak og ganske så sunn også :-) Kan det bli bedre?

Bjørnebærmousse

  • 5 plater gelatin
  • 1/2 dl kokende vann
  • 500 g friske eller fryste bjørnebær
  • 2-3 ss fruktose
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl lettrømme
  • 2 eggehviter


Saus

  • 4 ss avsilt yoghurt
  • 1-2 ts fruktose
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 liten potte frisk mynte



1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 - 10 minutter. Klem så vannet godt ut og smelt dem i det kokende vannet.
2. Mos 400 g av bjørnebærene og sil steinene fra. Tilsett  fruktose, vaniljesukker og lettrømme.
3. Stivpisk eggehvitene og rør dem forsiktig inn. Ha i gelatin og resten av bjørnebærene.
4. Fordel moussen i fire porsjonsglass eller i en stor bolle. Avkjøl moussen før servering.
5. Kjør yoghurt, fruktose, vaniljesukker og mynten med stilker i en food processor til en glatt, fin grønn saus. Server moussen med myntesausen.      


                 

Oppskriften er hentet fra kokeboken "Naturlig slank" av Fedon Lindberg.
Kokeboken er favorittkokeboken vår. SÅ mange gode oppskrifter. Den kan anbefales :-)

Sunne havremakroner

Jon og jeg fikk akutt lyst på no' godt i kveld.
Jeg gikk på kjøkkenet og smekket sammen noen sunne havremakroner.

Disse var ubeskrivelig gode, og mannen skrøyt masse.
De er allerede en klar avoritt hos oss begge. Oppskriften skal garantert gjentas- i dobbel porsjon.

 

Det geniale var at det tok meg kun 15 min å lage disse herlighetene!

Oppskrift på sunne havremakroner

  • 125g smør/margarin
  • 80g sukrinmelis
  • 5-6 dråper stevia vanilje
  • 1 ss yaconsirup (kan sløyfes)
  • 250g havregryn
  • 1 egg

Smelt smør/margarin sammen med sukrinmelis, stevia og yaconsirup, bland deretter inn havregryn og til slutt et egg. Elt det godt sammen, lag små topper på et bakepapir og inn i ovnen på 160 grader til de er gylne (12-15 min).

Om du ønsker kokosmakroner kan du bytte ut havregryn med kokosmasse, ta vekk smøret og legge til 2-3 eggehvitter


Sunne julekaker som smaker nydelig er nesten for godt til å være sant  :-)
Disse kommer til å bli lagd hele året! Mmm...
 

Nøttetopper og mandelkjeks

Vi skal feire jul med familien i Haugesund i år, og da skal jeg ha med meg julebakst til gjengen :-)
Nå er jeg i full sving på kjøkkenet, i one piecen min fra Norrøna.

  

Pepperkakedeigen er satt,og i morgen blir det kjevling og steking til den store gullmedaljen.

 

Jeg har lagd mange nøttetopper
- en deig med finmalte hasselnøtter
- og en deig med grovmalte hasselnøtter

Og så har jeg bakt salte mandelkjeks til kveldskos!

Fytti, disse var gode. Helt supre med brunost- og smørost til kveldsmat:-)
Ladningen jeg lagde i dag forsvinner garantert før jul så disse her må jeg bake en gang til, minst!



Den fantastiske oppskriften er hentet her

Oppskrift:

  • 2 dl mandler
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 eggehvitter
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sukrin
  • 2 ts fiberhusk

Kjør mandlene i en blender/ kaffekvern e.l til de blir til mel. Bland alle ingrediensene og rør godt. Fom de til kjeks på et bakepapit. Et tips er å bruke en kopp med vann ved siden av til å dyppe fingrene i- deien er klissete! Pensle kjeksene med eggeplommer og strø salt over. Stekes i ovnen på 180 grader i 20-25 min avhengig av størrelse/ tykkelse. Følg med underveis :-)

 

Himmelsk sjokoladekake

Åååå, nå dufter det himmelsk sjokoladekake i heimen!
I kveld skal vi kose oss med kamskjell og deilig salat til middag. Til dessert, og ukens godiskos blir det verdens beste sjokoladekake.

Oppskriften er helt uten mel, melk og sukker. Jeg har fulgt oppskriften fra Fedon sin kokebok, men byttet fruktose med sukrin og vaniljesukker med vaniljepulver. Denne kaken er bare SKIKKELIG god! Det er forresten deigen også... Må alltid la det ligge igjen litt ekstra deig i bollen så jeg kan slikke den ren. Mmmm...

Test den!


 

Kakedeigen

  • 2 plater a 125 g mørk kokesjokolade
  • 150 g smør
  • 5 store egg
  • 125 g sukrin
  • 2 ts vaniljepulver

 

Sett ovnen på 160 grader. Smør en kakeform og dekk bunnen med bakepapir.

Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl til romtemperatur.

Skill eggene. Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene, og halvparten av sukrinen og vaniljepulveret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av sukrinen til tykk marengs. Rør sammen sjokoladen og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene.

Hell røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen i 50-60 min. Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen. Klem ned det sprøe skallet på kaken når den er kald og glaser den med sjokoladeglasur.

Stekes i oven ved 160 grader i 50-60 min.




Sjokoladeglasur:

  • 1 dl kremfløte eller soyafløte
  • 1 plate a 125 g mørk kokesjokolade

Kok opp fløten. Brekk sjokoladen i små stykker og rør den i den kokende fløten så sjokoladen smelter. Hell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjørlig så glasuren stivner.

Skumkake

Husker du den utrolig søte sumkaken vi hadde i barneselskap da vi var små?
Skumkake med et tykt lag mørk sjokolade, og kokos på toppen...
Søtere enn søt var den og alle barns favoritt.

I går hadde jeg utrolig lyst på noe søtt, men ukens godteridag var allerede brukt opp.
Jeg gikk inn på bloggen til Kristine for å se etter en søt godisoppskrift og kom over oppskrift på en fristende kake. Og den var utrolig lik sukkerkick-kaken fra barndommen. Mmmm

Jeg hentet kakeoppskriften her og lagde min egen variant av glasur.

Oppskrift:
3 eggehvitter
5 ss sukrinmelis
Noen dråper stevia vanilla creme (kan også bruke vaniljeessens)
5 plater gelatin
0,5 dl kokende vann

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive og bland i sukrin og vaniljestevia, litt av gangen.

Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i det kokende vannet. Hell gelatinen i en tynn stråle i eggehvitemassen og visp sammen. Slå marengsmassen i ringen og sett kjølig. Den stivner ganske raskt, allerede etter 20-30 minutter.

Glasur:
2 ss 100% kakao
2 ss melkesjokolade proteinpulver
Noen dråper vann

Pynt med glasur og strø kokos over (noe jeg glemte å ta bilde av).



Hele kaken inneholder ca 90 kcal og hvert kakestykke vil ende opp på ca 12 kcal.

Dette var søte greier, men utrolig godt! Med kokos på smaker de som ordentlige kokosboller!!!  

Applecake for lunch

Nå nærmer det seg høst, og høst betyr epler :-)

I dag lagde jeg en sunn, mager og knallgod eplekake til lunsj. Jeg tok utgangspunkt i Kristine sin vaniljekake, men gjorde en noen endringer med deigen. Hele kaken inneholder bare 360 kcal og kan fint spises helt alene. Det skal jeg :-)



1 egg
2 hvitter
4 ss sukrin
25 g pofiber
10 g hi-maiz
50 g mager kesam
50 g cottage cheese
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
1 liten ss kanel
1/2 ts økologisk vaniljepulver
6 dåper stevia vanilje

3 skrelte epler.

Skill eggeplomme fra egghvite. Stivpisk de 3 egghvitene med sukrin:
Bland 1 eggeplomme med resten av ingrediensene (ikke eggehvittene og cottagecheese), ha i litt vann for å få en deig. Tilsett så forsiktig de stivpiskede eggehvitene, og cottage cheese. Rør forsiktig slik at eggehvitene ikke faller sammen.

Ha røren over i en kakeform med bakepapir.
Kutt 3 skrelte epler (små) i båter og rull de i kanel og bjørkesøt. Stikk de ned i kaken, som på bildet.



Stek på 200 grader i ca. 20 minutter

Sunn softis

Mmm...
Sommer og sol

Hva får man lyst på når det går mot varmere tider???
Er du som meg så er det is... og jordbær.

Derfor er jeg glad for tone sitt innlegg om hjemmelaget softis.
Så godt, så enkelt, så mye sunnere :-)



Du trenger:

  • 1 frossen banan
  • 1 skvett soyamelk... eller rismelk

 

That`s all.
Kjør frossen banan (delt i små biter) sammen med litt melk i kjøkkenmaskinen.
Deretter kan du smaksette isen som du vil. Jeg brukte 3 ts raw kakao. Jeg ser for meg at det også er godt med litt moste bringebær eller jordbær. Eller hva med noen dråper stevia vanilla creme eller stevia english toffee? Åh, gitt om jeg skal teste med yacon sirup neste gang. Hvorfor kom jeg ikke på det da jeg lagde softisen tidligere i dag?

Sukk, nå kan sommeren komme :-)

Om du er førstegangskunde på iherb.com kan du bruke koden RUP 345 så får du $ 5 i rabatt på din første bestilling. Det er hele frakten det... Og litt til :-)

Søtsure godterikuler

Jeg har godteridag i dag... Spisedagen på en torsdag er bra det også :-) I dag har det gått i grøt, granola, omelett og smoothies. I kveld blir det rødvin og hjemmelaget godteri.  

Til ukens godteri ble det sure godterikuler inspirert av mjuugly.
Hennes oppskrift med incabær og granateplepulver finner du HER

Jeg hadde ikke incabær, så jeg endret litt på oppskriften

Søtsure godterikuler:

  •  3 dl cashewnøtter
  •  2 dl bringebær
  •  4 store dadller uten stein
  •  1 dl rosiner
  •  1/2 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  •  2 ss granateplepulver

Bland alt sammen i en blender til en seig masse. Ha litt vann på hendene og trill til kuler. Rull dem i granateplepulver.

 

Mine ble veldig klissete, sikkert pga. det er en del væske i bringebærene. Granateplepulveret smeltet liksom inn i kulene da jeg skulle trille dem. Men etter 20 min i fryseren ble de fastere i fisken, så da strødde jeg litt over kulene rett før servering.



De smakte kjempegodt, selv om de ser litt rare ut på bildet!!! Veldig annerledes enn de andre kulene jeg har lagt. Disse smakte veldig friskt og syrlig. Tenk at noe sååå godt kan være sunt!!! Og med sunt mener jeg ikke kalorifattig altså :-) Men alt oppi er rene råvarer, og supermat som er godt for kroppen. Veldig mye bedre for kropp og sinn enn godteri i butikken...

Carobkuler- sunt godteri

I går lagde jeg Carobkuler også :-)
Mannen min elsket de- han er utrolig glad i søt smak...
Carob gir en veldig søt, mild og barnevennlig sjokoladesmak som er enkel å like.

Carobpulver fås billig i helsekosten. Ellers trenger du ikke så mye mer hokkus pokkus. Jo, Bjørkesøt!!! Men der kan du sikkert bruke Sukrin eller annet naturlig søtning om du har det. Hvis ikke får du Bjørkesøt til blodpris i helsekosten, eller veldig billig på iherb.com, se HER. Husk å oppgi koden RUP 345 så får du $ 5 i avslag :-)

Tilbake til oppskriften...



  • 4 ss toppede carobpulver
  • 1 dl kokosmasse
  • 3 dl malte usaltede cashewnøtter
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss Bjørkesøt
  • 1/2 dl appelsinjuice (du kan bruke vann)
  • 3 store dadler
  1. Mal cashewnøtter til mel i en kjøkkensmaskin eller blender. Tilsett pinjegkjerner, dadler, carob og kokosmasse. Bland god sammen i blenderen.
  2. Bland sammen Bjørkesøt og vann eller appelsinjuice og ha det i den tørre blandingen litt etter litt mens blenderen kjører (jeg har en elendig blender så jeg styrte litt med det der...). Fortsett å kjøre til deigen er en klump. Det kan hende du må ha i litt mer væske.
  3. Ha litt vann på hendene (så unngår du kliss) og trill til kuler. Du kan trille de i kokosmasse eller knuste mandler, men de var veldig gode uten. Oppbevar i en boks i kjøleskap- der holder de seg i 2 uker.

Kulene smaker absolutt best når de er helt avkjølte. Ha de f.eks. 15 min i fryseren før servering. Nam!!!



Litt om carob:

  • Kommer fra fruktbelgene på johannesbrødtreet og dyrkes i landene rundt Middelhavet.
  • Johannesbrødtreet fikk navnet etter døperen Johannes som skal ha hatt fruktbelgene fra dette treet som sin eneste føde ved sitt opphold i ørkenen.
  • er naturlig søtt med lavt fettinnhold. 
  • Inneholder mye kalsium, kalium, jern og magnesium.
  • Er godt for magen.

Sorbetis til fredagskos


Nydelig oppskrift på jordbærsorbet is. Den smaker akkurat som kjøpesorbetis...
Men enda bedre!!! Så det er bare å mixe i vei folkens.

Se oppskriften her

Jeg blir helt fasinert av at det går ann å lage så mye godt  fra bunnen av. Kjernesunt... Og enkelt!!! Og så rare ingrendienser da... Som kokosmelk i sorbetis. Og det rare er at det ikke engang er hint av kokossmak på isen. Akkurat som avokado i smoothie og sjokoladepudding- ingen tegn til avokadosmaken da heller. ...

Kos etter trening

Mannen min og jeg har vært ute på en god joggetur sammen. Da er det viktig å få i seg litt næring. Jeg lagde en god smoothie som jeg fant på bloggen til Tone. Nok en deilig rett med avocado som ikke smaker avocado :-)

Lilla drøm med kakaonibs

2 store glass 
En boks hermetisk ananas m/ juice
1,5 dl rismelk
En god neve blåbær, frosne
4-5 jordbær, frosne
2 ss linfrø
1 avokado
1 scoop hampproteinpulver

 

Den var kjempegod!!! Den klassifiserer til ett godt måltid med innehold av både proteiner, karbohydrater og fett. Dessuten er den proppfull av gode næringsstoffer og supermat (avokado, blåbær, linfrø og hampproteinpulver).

Sunne lakriskuler

Ok... Nå har jeg virkelig overgått meg selv her...
Jeg har laget hjemmelagde lakriskuler. Og hvet dere hva??? Det er virkelig noe av det beste jeg har smakt. Jeg slikket bollen FØR det var tid for å slikke bollen.. Liker du lakris, så liker du disse!!! Blir farlig å ha de i kjøleskapet i uken som kommer.

Sunt godteri er digg det!!!  

Lakriskuler ca. 20 stk

  • 2,5 dl mandler
  • 3 ts lakrisrotpulver (jeg brukte stjerneanis pulver)
  • 3 dl aprikoser
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss Bjørkesøt
  • 0,5 dl appelsinjuice
  • 1 ts salt

Kjøres i kjøkkenmaskinen til en deigaktig masse.

Trill til kuler. Deigen er veldig klissete, så det hjelper å ha litt vann på hendene når du triller til kuler. Har du lakrisrotpulver så dryss litt over, hvis ikke lar du være. Legg de i en boks. Er boksen liten kan du legge de i flere lag med bakepapir i mellom lagene

 


Legges i kjøleskap til de er helt kalde. Nyyyt :-) De holder seg ca. 2 uker i kjøleskap.

Hva skal man med godteri når man kan lage egen, sunn lakris???

Frokost- smoothie

Yndlingsfrokosten min er en deilig smoothie og bittelitt gryn.

I dag hadde jeg ikke nok ingrendienser til å lage favorittsmoothien min. Da tar man det man har i kjøleskapet og frysen :-) Denne ble kjempegod!!! Obs: Stor porsjon

  • 1 håndfull bringebær
  • 1 liten hånd blåbær
  • 1/2 banan
  • 1 "skive" frossen mango
  • 1 ss linfrø
  • 1 ss loppefrø
  • 1 ss gojibær
  • 1 stor ss valleproteinpulver (Les mer her)
  • 1/2 ss cocosa
  • Rismelk

Mix sammen og hell smoothien i et fint glass. Pynt med kakaonibs og nyt med sugerør.
Smoothien metter godt og er en frokost i seg selv, men jeg har likevel 30 g granola til med soyamelk. Jeg elsker nemlig frokost !!! 

Sjokoladepudding til kvelds?

Jeg var mildt sagt skeptisk da jeg skulle teste dagens supermat- kveldsmat
Oppskriften er hentet fra fantastiske Tone sin blogg. Absolutt verdt ett besøk :-)

Sjokoladepudding med kakaonibs
2 porsjoner

  • 1 banan
  • 1/2 avokado
  • 2 håndfuller blåbær
  • 3 ss raw kakaopulver

 

Jeg malte det i foodespressoren, men i og med det ikke var så mye væske var det vanskelig å få most alt. Tror jeg går for stavmikser neste gang

  • Tilsatt en god del bløtlagte chiafrø og mix noen sekunder til.  Det ble to store porsjoner.
  • Pynt med en neve kakaonibs og 2-3 walnøtter

 

Det smakte faktisk KJEMPEGODT!!! Om du ikke liker avocado liker du likevel denne- det smakte ikke noe avocado i det hele tatt. Bare kjempegod mørk sjokoladepudding.
Sjokolade med god samvittighet!

 


God kvelds.

Bringebærfromasj

 

Dette er noe av det beste jeg har lagd på lenge!!!
I dag eksprimenterte jeg litt på kjøkkenet, og resultatet???
Kjempegod bringebærfromasj!!!

 

 

Bringebærfromasj:

400 g bringebær
0,75 dl sukrin
4 gelantinplater
2 dl soyafløte (kan bruke vanlig fløte)

Du kan kjøpe frosne bringebær, men da må du tine de først. Bland bringebær og sukrin i mixmaster. Skill frøene fra saften ved hjelp av en sil og ta vare på saften (jeg la alle frøene fra bringebærene i et glass i kjøleskapet- det blir syltetøy til lunsjen i morgen).

Pisk litt sukrin og soyafløte (eller vanlig kremfløte) til krem.

Legg gelantingplatene til bløt i vann i 6 min. Klem ut vannet. Varm opp en liten del av bringebærsausen i en gryte og tilsett gelantinplatene. Rør om til gelantingen oppløses. Ta bort gryten fra platen. Tilsett resten av den kalde bringebærsaften og kjøl av. Når den er blitt kald rører du saften forsiktig inn i kremen, litt om gangen.

Legg i frysen i 2-3 timer til den er passe stiv (Ikke la den fryse seg helt hard...). Pynt med ferske bringebær. Nyyyt.

 

Sjokolademuffins



Til dessert i dag ble det sjokolademuffins til kvelds.
Oppskriften er hentet fra Kristine sin blogg.

Muffins
1 egg
2 egghvite
30 g sukrin
10 g mandelmel
15 g belgisk sjokoladeprotein
10 g hi-maiz
20 g pofiber
1 ts fiberhusk
10 g 100 % kakao
20 g skyr naturell
Litt himalayasalt, ca 1/6 ts

Glasur
5 g kakao
1 eggehvite
Sukrinmelis

Skill eggplomme fra hvitte.
Stivpisk egghvitene, tilsett  surkin.
Bland sammen eggplomme, mandelmel, firberhusk, pofiber, hi-maiz, kakao, skyr og salt. Ha i litt vann til det blir deigkonsistens. Bland deigen forsiktig inn i egghvittene.
Ha deigen i 10 muffinsformer.
Stekes på 175 grader i 15 minutter.

Til glasuren stivpisker du eggehviten.
Tilsett melis og kakao og sett glasuren i fryseren i 10 minutter.
Smør glasuren over muffinsene.

 

christinestrening

christinestrening

31, Bergen

Hei du :-) Så hyggelig at du besøker bloggen min. Jeg heter Christine og jeg har rukket å bli 31 år gammel. Jeg er gift og mamma til verdens beste gutt på 1,5 år. Jeg er gründer og har eget enkeltmannsforetak; www.christinestrening.com. Jeg er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder og jobber hovedsakelig med personlig trening utendørs i små grupper, bootcamp og babybootcamp ulike steder i Bergens vakre natur; året rundt. Selv lever jeg for trening og friluftsliv, og elsker det meste av aktiviteter som foregår utendørs. Langtur er tingen, og sommeren 2011 syklet jeg Norge på langs helt alene. Etter det har jeg blitt gira på å begi meg ut på enda flere vågale drømmer- og drømmer er det ikke mangel på! Jeg trener mot mitt første ironman 70,3 i Haugesund juli 2015. Følg meg gjerne på veien. Mer info om meg; hjemmeside- www.christinestrening.com. Du finner meg også på instagram og facebook ved å søke christinestrening. Mail: christinelystrup@gmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits